olciamaz 11.04.06, 21:25 Poradźcie, imie na N dla córci ale zeby nie bylo tak mocno popularne. Mam na druie Natalia i cale zycie tak miala sie moja corka nazywac... obecnie gdzie nie wejde tam milion malych Natalek... bu... (((((((((((((( Na N - o tak ladnie sie komponuje z nami(rodzicami). Help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia9944 Re: imie dla corci na N 11.04.06, 21:26 Może Nina? Bo następne co mi przyszło na mysl to Nadia ale ich teraz od groma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: imie dla corci na N IP: *.eu.org 30.09.06, 23:00 Przepraszam - za wczśnie nacisnęłam ENTER. Nadzieja Nastazja Natalia Nawojka Nel Nela Nikola Nimfa Nina Ninona Noemi Notburga Nuala Nurta Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: imie dla corci na N 11.04.06, 21:28 Nadia, Nastazja, Natasza, Nina, Noemi Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: imie dla corci na N 11.04.06, 21:28 Natalia Nina Natasza Nastazja Nikola Nadia Odpowiedz Link Zgłoś
kalissta Re: imie dla corci na N 12.04.06, 12:49 abiela napisała: > Noelia > Noemi > Narcyza Nie sa zbyt pretensjonalne?? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imie dla corci na N 12.04.06, 15:39 kalissta napisała: > abiela napisała: > > > Noelia > > Noemi > > Narcyza > > Nie sa zbyt pretensjonalne?? Myslisz, ze Noelia jest pretensjonalna? Narcyza ma raczej dluzsze tradycje w Polsce. Jedynie Noemi zalatuje IMO pretensjonalnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
olciamaz Re: imie dla corci na N 11.04.06, 21:38 Dzieki! A co myslicie o Nikolinie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imie dla corci na N 11.04.06, 21:44 olciamaz napisała: > Dzieki! A co myslicie o Nikolinie? > Wogole mi sie nie podoba, jest moim zdaniem pretensjonalna A co sadzisz o Noelii? A moze Nikandra? Tez ja mozna zdrabniac Niki. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: imie dla corci na N 11.04.06, 21:55 Proponuję : Nikazja -szalenie spodobało się mojej 11-letniej córce Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: imie dla corci na N 11.04.06, 22:22 Naja, Nanda, Nanetta, Nastazja, Nawoja, Neda, Newa, Nola, Nonna, Nuria Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: imie dla corci na N 12.04.06, 00:26 Nadia, Nadzieja, Narcyza, Natasza nie natalia, Nelly, Niegosława, Nimfa, Nikita,Nonna, Nora, Norberta,Norma Odpowiedz Link Zgłoś
olciamaz Re: imie dla corci na N 12.04.06, 08:56 Dzieki! Mam teraz nad czym myslec Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Nemezja - to jest myśl! 12.04.06, 08:58 A może NEMEZJA? Piękna główna forma, śliczne zdrobnienia: Nemi, Nemusia, Nemisia, Nemulka, itp. itd. Ja polecam Nemezję! Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 imie na N 12.04.06, 09:17 Nel, Nela =- chyba jeszcze nie było. Moj faworyt na N to Noemi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla corci na N 12.04.06, 13:10 Spora część z doradzanych w tym wątku imion może nie być do zarejestrowania ((( Nikola, Nikolina - odradzam. Może (proponowane już w tym wątku) Nina, Nadzieja, Noemi? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imie dla corci na N 12.04.06, 13:18 Myślę, że najlepiej zrobiłabyś wybierając Nawojkę lub Nastazję. Natalia to też nie najgorszy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ahoff Moja córka miala byc Nel 12.04.06, 13:37 Moja Nel okazala sie chlopcem, wiec moge odstapic imie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: rozwazalismy tez imie Noa 12.04.06, 13:56 Nie ma takiego imienia Noa. Jest Noe, a to imię męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Noa to też imie żeńskie 12.09.06, 09:27 gaudencja napisała: > Nie ma takiego imienia Noa. Jest Noe, a to imię męskie. Owszem, Noa to także imię żeńskie. Jedne z najpopularniejszych w ostatnich latach w Izraelu. Na przykład w 2002 Noa była na miejscu 1 dla dziewczynek. (Dla chłopców Noam był na 4 miejscu). Z tego co wiem, jest to jedno z nowych hebrajskich imion, używane dopiero od czasu powstania państwa Izrael. Noa była postacią bibilijną, bohaterką bardzo w zasadzie feministycznej opowiastki o prawie córek do dziedziczenia (w niektórych przypadkach!). Ks. Liczb 27:1-11 "1) Następnie przyszły córki Selofchada [...]. Nosiły one imiona: Machla, Noa, Chogla, Milka i Tirsa. (2) Wystąpiły przed Mojżeszem [...] i rzekły: (3) Ojciec nasz [...] umarł za swoje własne grzechy, a nie miał synów. (4) [...] Daj nam przeto posiadłość pośród braci naszego ojca. (5) Mojżesz przedstawił ich sprawę Panu, (6) a Pan rzekł do Mojżesza: (7) Córki Selofchada mają słuszność. Daj im bez wahania posiadłość dziedziczną pomiędzy braćmi ich ojca i przekaż im jego dziedzictwo. (8) Izraelitom zaś wydaj następujące polecenie: Gdy umrze mąż nie zostawiając syna, wtedy jego dziedzictwo przeniesiecie na jego córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Noa to też imie żeńskie 12.09.06, 22:24 kaeira napisała: > Ks. Liczb 27:1-11 > "1) Następnie przyszły córki Selofchada [...]. Nosiły one imiona: Machla, Noa, > Chogla, Milka i Tirsa. Faktycznie, dzięki za cytat! Istnieje, choć się głęboko zakonspirowało. Ale najbardziej zafascynowały mnie spośród tych imion Machla i Chogla Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Noa to też imie żeńskie 12.09.06, 22:37 gaudencja napisała: > Faktycznie, dzięki za cytat! Istnieje, choć się głęboko zakonspirowało. Ale > najbardziej zafascynowały mnie spośród tych imion Machla i Chogla A nie Milka? Takie ...alpejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek ahoff urodził się:Noe Dawid Zarecki 22.10.06, 12:37 gratulacje śliczne imiona! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33394&w=39203469&a=46422226 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ahoff urodził się:Noe Dawid Zarecki 22.10.06, 13:53 Hoho, gratuluję! Bardzo oryginalny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: imie dla corci na N 12.04.06, 15:38 Noelia i Narcyza w pierwszej kolejnosci W ogole imiona na N maja cos w sobie Ale odradzam wszelkie Nikoletty, Nikoliny (i inne srodki antynikotynowe) bo to wg mnie jest juz przesadna chec bycia orginalnym, wystarczy Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: imie dla corci na N 14.04.06, 20:25 Nadzieja! Ale też: Nela Nastazja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodziła się Natalia! 12.09.06, 00:15 Gratuluję forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33394&w=46719858&a=46719858 Odpowiedz Link Zgłoś