gosiuniaosfree2 16.05.06, 17:06 No właśnie,które z tych imion byscie wybrali? Czy imie Milka to zdrobnienie do Milenki? czekam na odp.i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trrruskawa Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 17:10 Żadne z tych imion mi sie nie podoba, ale jak już bym miała wybierać to chyba wybrałabym Dorotę. Milka może byc zdrobnieniem Mileny, ale zasadniczo jest chba Emilki. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 17:18 Dorotka Nazwę tak córkę, imię jest słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 17:30 1. Dorota 2. Grażyna 3. Mariola Reasumując byłabym za Dorotą. Milka może być zdrobnieniem od Mileny albo Emilki. Więcej pomysłów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 18:12 Milka jest tez zdrobnieniem od Ludmily, Bogumily czy innych -mil (znam poltoraroczna Ludmile-Milke). I od Melanii (jezycjada sie klania) Z podanych imion wybralabym Dorotke albo Grazynke, Mariola zdecydowanie bardzomis ie nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 19:07 martka_k napisała: > Z podanych imion wybralabym Dorotke albo Grazynke, jw. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 21:10 Na moją kuzynkę, Miłosławę, też czasem mówi się Milka. Z imion podanych wybrałabym Dorotę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 16.05.06, 22:06 Wybrałabym Dorotę - to imię dosyć mi się podoba, choć bez rewelacji. Grażyna - moim zdaniem przeciętne, Mariola - okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 milka 16.05.06, 22:35 ja Milka mówiłabym na MILE po prostu, ale zaraz napisza ze juz Mila jest zdrobnieniem i takie tam... ale jak widac Mila jest nadawane jako samodzielne imię, wiec jesli ci sie podoba to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: milka 17.05.06, 17:14 shilla01 napisała: ale jak widac Mila jest nadawane jako samodzielne > imię, wiec jesli ci sie podoba to polecam Tak, nadań w Polsce ma mniej niż 30, o ile dobrze pamiętam. I negatywną opinię RJP, więc odmowy rejestracji też się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: milka 17.05.06, 23:51 ale to również AZ 30 !!!! czyli 30 osobom udalo sie nadac to imię, wiec jest to MOZLIWE Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: milka 18.05.06, 00:28 shilla01 napisała: > ale to również AZ 30 !!!! czyli 30 osobom udalo sie nadac to imię, wiec jest to > > MOZLIWE raczej bywa mozliwe,jak panie w USC sa niekompetentne... Na szczescie, w tym przypadku, jak widac, nie za czesto... A co do tego co sie ZDARZA nadac, to chybawszystko ejst mozliwe-osobiscie znam mala NADJE, wlasnie tak, Nadja, zapisana... No i mamyprecedens, conie zmienia faktu, ze z tego, iz jest takie nadanie nie wynika, ze ktos jeszcze w innym usc to zarejestruje... Odpowiedz Link Zgłoś
jolinek77 MILA 18.05.06, 17:14 Ja mam informacje ze Polsce jest zarejestrowanych ponad 64 Pan o imieniu Mila ( jedną z nich jest moja 7 tygodniowa córcia) w Trójmiescie nie ma najmniejszego problemu z zarejestrowaniem tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: milka 19.05.06, 08:30 martka_k napisała: > shilla01 napisała: > > > ale to również AZ 30 !!!! czyli 30 osobom udalo sie nadac to imię, wiec j > est > to > > > > MOZLIWE > > > raczej bywa mozliwe,jak panie w USC sa niekompetentne... Na szczescie, w tym > przypadku, jak widac, nie za czesto... ale czy to znaczy , ze nie chca rejestrowac, czy to znaczy raczej ze imię nie jest popularne ???? Bo moim zdaniem raczej to drugie !! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: milka 19.05.06, 17:59 shilla01 napisała: > ale czy to znaczy , ze nie chca rejestrowac, To znaczy, ze nie chcą rejestrować, bo opinia RJP jest negatywna. Oprócz tego to imię moze również nie być zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: milka 18.05.06, 17:28 shilla01 napisała: > ale to również AZ 30 !!!! czyli 30 osobom udalo sie nadac to imię, wiec jest to > > MOZLIWE Dwie mamy mieliśmy na forum; któreś z rodziców miało obce obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 17.05.06, 09:30 Dorotka-moj faworytmoja mala czesto wola ze ma na imie Dorocia, jest sporo zdrobnien do tego imienia a w zyciu doroslym Dorota brzmi tez calkiem fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
evelisia Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 17.05.06, 15:18 ładniejszych imion nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 17.05.06, 15:21 Ewntualnie Dorota ,natomiast reszta taka jakaś nie za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 18.05.06, 00:36 Zdecydowanie Dorotka-z jednej strony "dar Boga", z drugiej "złota dziewczyna"! Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 19.05.06, 10:40 Z tych trzech tylko Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dorotenienka Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 27.05.06, 22:53 oczywiscie, ze Dorotka ) Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: Dorotka,Mariolka,Grażynka??? 28.05.06, 14:23 Zdecydowanie Dorotka! Mariolka i Grazynka jak dla mnie sa okropne, zwlaszcza Grazynka! Odpowiedz Link Zgłoś