ariana1 10.02.07, 23:35 Jak się czyta to imię? Ajda czy A-ida? I czy mozna je zarejestrować w PL, kiedy żadne z rodziców nie jest obcokrajowcem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Aida 10.02.07, 23:44 1. A-ida 2. Jak najbardziej; u nas jest to typowe imię "kulturowe" (bo nie literackie; z opery wzięte - Verdi!) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aida 10.02.07, 23:45 Arianko o Aidzie już było Można w PL zarejestrować, patrz Aida Verdiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Aida 11.02.07, 09:52 Znam jedną Aidę, zreszta obecnie mieszkajacą w GB; baaardzo sie denerwowała, gdy ktos zwrócił sie do niej "Ajda" Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.motyl Mam córeczkę Aidę i był problem z rejestracja..... 10.03.07, 02:33 Pani powiedziała że u nas nie ma takiego imienia i "weź mi tu dziecko nie wydziwiaj" (mam 23 lata czyli jestem dziecko nie człowiek! . Dopiero po stwierdzeniu że napewno jest że ok 300 kobiet nosi to imię w Polsce a Opera to moja pasja oraz miejsce pracy,że moja mama śpierwała całe lata w Operze i wreszcie że już od dawna mam to imię upatrzone i że nie wyjdę dopóki mi tak mojej córeczki nie zarejestrue Pani łaskawie raczyła sprawdzić że faktycznie takie imie istnieje(cały czas biadoląc pod nosem do koleżanek) i jednak można ..... kosztowało mnie to troszkę nerwów ale cóż.... takie polskie obyczaje urzędnik twój pan((( To cudne imie bardzo oryginalne ale nie tandetne czy dziwaczne. Uwielbiam je ... podobnie jak i samą sztukę.... cudowna muzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
isis99 Re: Mam córeczkę Aidę i był problem z rejestracja 10.03.07, 08:43 Gratuluje Ci. Aida to piekne, oryginalne imie. Podoba mi sie tez Carmen - moze dla drugiej coreczki? Tu to by sie dopiero urzedniczka burzyla ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mam córeczkę Aidę i był problem z rejestracja 10.03.07, 09:18 czarny.motyl napisała: > Pani powiedziała że u nas nie ma takiego imienia i "weź mi tu dziecko nie > wydziwiaj" (mam 23 lata czyli jestem dziecko nie człowiek! . Właśnie Aida, którą znam, jest skrzypaczką. Ech, dobrze że się nie dałaś zwiesć i postawiłaś na swoim, a gdyby urzędniczka stawiała opór, na pewno wygrałabyś sprawę w pierwszym lepszym sądzie. Tylko ile nerwów by to mogło kosztować... Swoją drogą należałoby na tę panią naskarżyć do zwierzchników, nie ma prawa traktować osoby pelnoletniej jak dziecka. Jest w pracy, a nie u przyjaciółki na imieninach. Twoja córka ma śliczne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Mam córeczkę Aidę i był problem z rejestracja 10.03.07, 14:24 znam jedną dorosła Aidę ( A-idę właśnie ) oryginalne imię,ale wyróżniające się w pozytwny sposób - w przeciwieństwie do Dżessik e.t.c. Odpowiedz Link Zgłoś