merche 21.02.07, 15:29 Bardzo mi się ostatnio właśnie Estera podoba. Zastanawiam się tylko, jak to zdrabniać? Macie pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Estera 21.02.07, 15:33 Zdrobnienie to najmniejszy problem, zawsze jakieś się znajdzie . Pierwsze, które przychodzą mi do głowy to: Esterka, Esia, Estusia. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Estera 21.02.07, 15:34 Dodam, że imię bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Podciągam wątek 22.02.07, 17:00 bo bardzo mnie to imię interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Estera IP: *.devs.futuro.pl 22.02.07, 17:19 Do mnie to imię nie przemawia. Jest mi zupełne obojętne. Bardziej podoba mi się Rachela Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Estera 22.02.07, 17:33 Bardzo mi sie podoba, podobnie jak Sara czy Rebeka. Jesli komus nie przeszkadzaja jednoznacznie żydowskie (hebrajskie) korzenie tego imienia oznaczającego bodajże gwiazdę (a nie widze powodu, dla którego miałyby przeszkadzać), to warte polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Estera 22.02.07, 17:36 Este, Esti, Eta, Esta, Ester, Esterka, Eta, Stenia, Tusia, Tunia Odpowiedz Link Zgłoś