lux.in.tenebris Re: data urodzin=data imienin 10.05.07, 13:18 Adelajda, Amonaria, Dagmara, Dionizja, Franciszka, Joanna, Konrada, Liberata, Merkuria. Trudny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: data urodzin=data imienin 10.05.07, 20:46 Aha no albo jeszcze Klaudią( Boże broń!) lub Licynią. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: data urodzin=data imienin 11.05.07, 23:06 Ciężki wybór Aldona bądź ... Pulcheria! Odpowiedz Link Zgłoś
leni_leni Re: data urodzin=data imienin 12.05.07, 18:02 26 październik - Lucyna lub Ludmiła - wolę swoje Agata Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: data urodzin=data imienin 16.05.07, 12:23 7. stycznia, a więc Kleopatra lub Ramona. No sama nie wiem, juz chyba wolę Kleopatrę. Mogłabym ewentualnie być Julianną lub Łucją bo są to imieniny Juliana i Lucjana. Te dwa znacznie bardziej mi leżą. Julianna Ramona lub Łucja Kleppatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabilandia Re: data urodzin=data imienin IP: *.chello.pl 16.05.07, 13:02 Klotylda, Oliwia, Paula albo Tamara. Wybrałabym Oliwie bo wtedy nie była jeszcze popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: data urodzin=data imienin 17.05.07, 13:50 ja byłabym Wandą (urodziłam się w imieniny mojej babci) a mój syn Bonifacym lub Pankracym mąż Maksymem lub Sewerynem - jest Sylwestrem Odpowiedz Link Zgłoś
nelvita Re: data urodzin=data imienin 18.05.07, 12:07 Byłabym Epifanią lub Rafaelą Moja siostra Eleuterią, Rutą, Parysą lub Joachimą. Wesoło by było. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: data urodzin=data imienin 06.11.07, 12:39 duży wybór akurat w dniu moich urodzin mogłabym być Amelią, Anielą, Justyną, Marią, Rosławą lub Rościsławą Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: data urodzin=data imienin 06.11.07, 13:08 O rany! Wg Wikipedii byłabym do wyboru: Abundancją, Eddą, Edytą, Eufemią, Eugenią, Innocencją, Innocentą, Innocentyną, Jakobiną, Kamą, Kamilą, Ludmiłą, Lucją, Łucją, Sebastianą. Wybrałabym chyba Łucję , ewentualnie Kamilę lub Eufemię (Ofkę!). Ale imię, które najczęściej pojawia się tego dnia w kalendarzach to Edyta (wolę jednak swoje własne!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: data urodzin=data imienin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:03 Hanką bym była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: data urodzin=data imienin IP: *.fdk.airbites.pl 06.11.07, 15:26 Ja bym była Kasią, Beatą lub Aurelią ... ;| Już wolę moje imię ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeeeee;d Re: data urodzin=data imienin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:33 A ja Sylwią...O MY GOODNESS! Najbrzysze imie jakie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aedo Re: data urodzin=data imienin IP: *.mtnet.com.pl 06.11.07, 17:04 Ja właśnie tak mam i nie jestem z tego powodu zbyt zadowolona, ale już nie będę zmieniać. Mogłabym jeszcze być Aliną albo Justyną. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: data urodzin=data imienin 07.11.07, 15:45 Ja też mam urodziny i imieniny w tym samym dniu, dodam że to imię jest tylko 1 raz w kalendarzu Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: data urodzin=data imienin 05.04.08, 10:33 Ja byłabym Janiną(niestety) lub Leonią(12 czerwca) Miałam być Luizą zostałam Pauliną Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: data urodzin=data imienin 05.04.08, 10:48 Mały mam wybór. Zostaje tylko Nadia, pozostałe imiona są męskie. Ale nie chciałabym za chiny obchodzić imieniny razem z urodzinami. I nie chodzi wcale o Nadię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: data urodzin=data imienin 05.04.08, 10:52 Domyślam się, że chodzi o 1 sierpnia - w Wikipedii masz nieco większy wybór, acz nadal niezbyt szeroki: pl.wikipedia.org/wiki/1_sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
papetka1 Re: data urodzin=data imienin 05.04.08, 12:39 Heh...Wikipedia podaje, że byłabym: Teofilem, Antonim, Dobrowieściem, Godzisławem i ?? Ema- to od żeńskiego Emma czy jest to męska forma?? Urodziny 28 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: data urodzin=data imienin 05.04.08, 23:16 Dobrowieść to ona, a Ema to wariant Emmy. Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: data urodzin=data imienin 05.04.08, 23:35 Arnolda, Dionizego, Sybilli, Wincentego czyli Sybilla no nawet nawet jeszcze Dionizja mi się podoba moja córka Ida była by Bereniką też pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: data urodzin=data imienin IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 06.04.08, 00:42 Ja bym byla Sylwią. Urodzilam sie 03.11 i wlasnie dlatego mam tak na drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: data urodzin=data imienin IP: *.tosa.pl 06.04.08, 10:31 Byłabym Danielą... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: data urodzin=data imienin 06.04.08, 10:44 pozostając przy mojej płci byłabym Anielą, Benedyktą lub Leonią. Za Anielą nie przepadam (choć z nazwiskiem po mężu brzmiałaby nieźle), Benedykta jest piękna w formie pełnej, ale pewnie wszyscy by się uparli na "Benię" a przy odrobinie fantazji na "Dyktę"... Leonia... Ładnie Wszystkie te imiona z obecnym nazwiskiem (z panieńskim w sumie też) komponowałyby się. Gdybym była chłopcem, to wyszedłby Dobromir (pomysłowe...), Eugeniusz (nie cierpię), Grzegorz (zbyt wielu rówieśników-imienników), Fereol (co to jest???) lub Tytus (z komiksu) Ech, chyba jednak moja Magdalena najlepsza dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam o mater! 06.04.08, 10:47 zaczynam wierzyć w podświadomość od dzisiaj mój mąż gdyby miał imieniny w dniu urodzin byłby... Dominikiem! a właśnie się spodziewamy małego gościa o tym imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: data urodzin=data imienin 06.04.08, 15:48 Zgadłaś Gaudencjo A korzystając z twojej podpowiedzi, mam teraz do wyboru: Konradę, Nadzieję, Rudolfę, Rudolfinę, Salomeę lub Wiarę. Moi rodzice mieliby naprawdę trudny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: data urodzin=data imienin IP: *.acn.waw.pl 06.04.08, 16:26 ja bym byla Nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Czy to możliwe, 06.04.08, 18:46 źe w moje urodziny nie ma żadnych żańskich imienin czy oślepłam? Mogłabym być wg wikipedii Arturem, Damazym, Danielem, Gościwitem, Hieronimem, Poncjanem, Sabinem, Stefanem, Waldemarem, Walentym, Walentynem i Wojmirem. Podoba mi się Stefan i Hieronim. Chyba faktycznie to wyjątkowy dzień bez żeńskich imienin! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czy to możliwe, 06.04.08, 22:58 Mogłabyś być żeńskim odpowiednikiem każdego z tych imion, o ile nie ma on swoich świętych patronek - nie sprawsdzam teraz tego dokładnie, ale zatem byc moze Arturą, Damazą, Hieronimą lub Poncjan (n)ą. Oprócz tego widziałam w santiebeati jakąś św. Marię i bł. Wilburgę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Czy to możliwe, 06.04.08, 23:06 No to chyba jednak dobrze, że moi rodzice nie uparli się na nadanie mi imienia przyniesionego przez dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Czy to możliwe, 07.04.08, 10:25 gaudencja napisała: > Poncjanna jest całkiem wdzięczna Mnie się z potencją kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: data urodzin=data imienin 09.04.08, 16:20 Mogłabym być: Anuncjatą, Dulą, Jozafatą, Lucją, Łucją, Małgorzatą, Marią, Mariolą, Stefanią. Jako, że urodziłam się w imieniny mojej mamy, dostałam po niej i tym dniu swoje drugie imię. Ale żeby nie było prosto, w wersji - taką też nosi moja mama - wcześniejszej, zanim wolno było to imię w Polsce nadawać Nie pytajcie mnie dlaczego moja mama obchodzi imieniny w całkiem inny dzień niż powinna - została ochrzczona jednym, zarejestrowana pod drugim i używa ich wymiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: data urodzin=data imienin 09.04.08, 19:01 imieniny: Eleonora, Feliks, Fortunat, Gumbert, Henryka, Kiejstut, Natalis, Piotr, Robert, Sewerian, Wyszeniega i Wyszetrop Zdecydowanie wybieram Eleonorę Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: data urodzin=data imienin 03.09.08, 16:14 Anna, Cyriaka, Dawida, Roksana wybieram Roksane Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: data urodzin=data imienin 03.09.08, 19:11 Franciszek, Michał, Rafał, Dadzbog (co to za imię???) dałoby się to na Michalinę Franciszkę przerobić, ewentualnie jeszcze Rafaelę...hehe, jest Agnieszka Magdalena i już się do tego przyzwyczaiłam...na ewentualność, że będę chłopcem też rodzice byli przygotowani, nawet bardziej niż na dziewczynkę, bo imiona mi wymyślali jak już przyszłam na świat, a jako chłopiec byłabym Marcin Grzegorz... Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: data urodzin=data imienin 03.09.08, 19:32 a moja córka urodzona 13 kwietnia byłaby Hermenegildą Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Michalina 03.09.08, 22:37 U mnie do wyboru było: według wikipdii: Sieciesław, Kalasanty, Ludwik, Michał, Elwira, Grzegorz, Luiza, Gaudencjusz według jakiegoś innego kalendarza imion była Patrycja, Luiza, Ludwik. Znalazłam jeszcze Namysława. Więc chyba ta Patrycja byłaby najznośniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina.1 Re: Michalina 04.09.08, 09:59 ja byłabym Zenobią!!! prawda że "ślicznie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia.seitz Re: data urodzin=data imienin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:30 Moja ciocia próbowała przeforsować tą zasadę w moim przypadku. Miałam więc się nazywać Eliza (istotnie, wg Wikipedii jedyna żeńska "patronka" w dniu moich urodzin). W sumie, może i szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: data urodzin=data imienin IP: *.chello.pl 25.01.09, 19:06 Ja byłabym Julianną,Michaliną albo Romualdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: data urodzin=data imienin IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.11, 14:39 Moje urodziny 4.07. a imieniny 12.05. Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: data urodzin=data imienin 28.01.09, 13:09 Bylabym albo Boguchwałą albo Bernardyną, albo nawet Bogufałą (bez ch ) albo tez Liną, Polikseną bądź Teklą... Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: data urodzin=data imienin 29.01.09, 19:29 Bylabym Irena. calkiem ladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: data urodzin=data imienin IP: *.catv.net.pl 30.01.09, 02:12 Ja bylabym Filipiną a jestem Magdaleną;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrianna Re: data urodzin=data imienin IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 17:51 Byłabym Adelajdą, Aliną, (B)albiną, Marią, Zdzisławą. Hmm, Alina byłaby ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: data urodzin=data imienin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:29 a ja bym była Weroniką lub Sławomirą żadna tragedia Odpowiedz Link Zgłoś