Gość: ja_to_wiem IP: *.fbx.proxad.net 31.05.07, 15:45 Nie moge sie zdecydowac! jakie imie dla siostry Florentyny i Damiana? dziekuje bardzo paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 31.05.07, 15:47 Faustyna oczywiście pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 31.05.07, 17:00 Zgadzam się z Gaudencją, oczywiście Faustynka! Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 31.05.07, 19:16 Najlepsza koleżanka mojej siostry z roku ma na imie Faustyna, wszyscy zwracają się do niej tylko taką formą tego imienia. Dziewczyna jest bardzo zadowolona ze swojego imienia. Mnie również bardzo sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataloosia:) Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:36 Ornella nie spotkalam sie jeszcze z takim imieniem a Faustyna jakoś xle mi sie kojarzy no ale wybór nalezy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 31.05.07, 22:12 Florentyna i Faustyna się zlewają. Proponuje Ornellę - bardzo oryginalne i ciekawe imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna IP: *.chello.pl 02.06.07, 22:05 Gabriela ale przez jedno "l". Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 02.06.07, 22:37 Faustyna. Ornella przesadzona, Gabriel(l)a zbyt popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 04.06.07, 13:19 No właśnie, dlaczego Gabriella? Gabriela nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ninaornella Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 03.06.07, 18:20 Moja córeczka ma na drugie imię Ornella i nie wydaje mi sie przesadzone,wzbudza pewne zainteresowanie ale napewno nie negatywne.Myslę,że kazde z tych imion jest piekne wybór nalezec będzie do ciebieDodam tylko,że z tych trzech imion zdrobnienie Nella brzmi najlepiej według mej skromnej opinii. P.S.Na pierwsze imie ma Nina,Ornella nie dostała tylko dlatego że imie to brzmiałoby smiesznie do naszego raczej pospolitego,skromnego nazwiska Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 03.06.07, 20:25 podobaja mi sie wszystkie zaproponowane przez Ciebie imiona; wydaje mi sie, ze najlepiej bedzie pasowala jednak Faustyna Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 04.06.07, 13:01 Florentyna, Damian i Gabriela - przez jedno l ;] ewentualnie Ornella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erga Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna IP: *.chello.pl 04.06.07, 14:03 Faustyna zbyt kojarzy mi sie z jedna swieta patronką - wymaga IMO od dziecka, aby było grzeczne i pobozne. Inaczej będzie stale karcone"Faustyna , a tak się zachowuje". Ja stawiałabym na Gabrielę. Odpowiedz Link Zgłoś
yool125 Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 05.06.07, 22:47 A ja takze na Faustynke miec TAKIE "plecy" w Niebie....mhmmm bedzie miala wspanialego Patrona no a oprocz tego to sliczne imie! powodzenia bo pewnie wcale nie ulatwilismy wam sprawy co???heheheeh pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Ornella, Gabriella czy Faustyna 06.06.07, 08:25 MOże jeszcze poszukasz? Z tej trójki to Faustyna. Choc mnie akurat jest religijne konotacje zrażają, a nie zachęcaja... Odpowiedz Link Zgłoś