maknop 19.08.03, 08:06 Szczesliwy jestem ogromnie, bo pierwszy dzidziuś juz bulgocze z radoscia w brzuchu... I mysle o imieniu, ktore powinno byc oryginalne, ale takze miło brzmiące, łatwe do zdrobnień i, co ważne, istniejące w tej samej formie w innyc krajach.. I tak mi wpadł do głowy Leonard. Zdrobnienia: Leo, Nardek, Leonardzik itd, choć bez żadnych Leosiów. Podoba mi się znaczenie (Silny jak lew) i kojarzy mi sie z L. da Vinci i Cohenem... Rodzina, znajomi uważają jednak, że to imię jest fatalne, okropne itd. Czy mają rację, jaka jest wasza opinia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
badziul Re: Leonard 19.08.03, 09:37 witam serdecznie moi znajom dali synkowi na imie Ferdynand - i tym zszokowali wszystkich bez wyjątku. Obecnie Nando jest fajnym rocznym brzdącem i nikt nie wyobraża sobie innego imienia dla niego. A imie Leonard podoba mi się jest dostojne i nieudziwnione. pozdrawiam badziul Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Leonard 19.08.03, 09:38 Bardzo mi się podoba w wersji Leon. Rozważałam nawet to imię......., niestety mojemu mężowi nie podobało się absolutnie. To nic - urodził się przepiękny Kornel ! pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Leonard 19.08.03, 09:43 Nie nazwałabym tak swego dziecka, ale imię jest całkiem oryginalne no i też mi się kojarzy z Cohenem, da Vinci (i di Caprio), czyli bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Leonard 19.08.03, 09:58 Hej. Ja także nie dałabym tak na imię dziecku, ale skojarzenia z imieniem Leonard są oczywiście pozytywne. Jednak jak dla mnie imię brzmi tak strasznie poważnie. Zyczę udanego wyboru imienia. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
agewli Re: Leonard 19.08.03, 10:29 mnie sie bardzo podoba, jest takie klasyczne kojarzy mi sie oczywiscie bardzo pozytywnie, bo kojarzy mi sie z moim prodziekanem ds. studenckich, bardzo sympatycznym i inteligentnym facetem zapewne za jego przyczyna to imie zawsze bedzie dla mnie synonimem przystojnego, blyskotliwego faceta takich cech zycze Twojemu synowi PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Leonard 19.08.03, 15:55 piekne imie!!!!!!!!! gdy bylam w ciazy, to bylo jedno z podstawowej piatki imion. (leonard, roch, bazyli, jan ... i nie pamietam co jeszcze ale w koncu mamy rubika (ruben) a imie jest wspaniale, wyrosnie na fantastycznego mezczyzne pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Leonard 19.08.03, 17:29 Czesc ! Nigdy nie bralam tego imienia tak na powaznie . Ale od pewnego czasu podoba mi sie ogromnie. Na basenie poznalam rodzinke ,ktora miala malego o imieniu LENNART troche podobne do Leonarda tez pieknie.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: Leonard 21.08.03, 09:36 To ja jeszcze sie wypowiem w tym watku, bo wczesniej go nie zauwazylam. Imie Leonard jest naprawde bardzo ladne, swietnie sie kojarzy. Dlatego zycze Wam, byscie nie rezygnowali, tak jak my nie zrzygnujemy z Mieszka. ) Odpowiedz Link Zgłoś
braszczyki Re: Leonard 24.08.03, 21:22 a ja mam Leona - mówimy do niego Leo,Leonio, Leoś-wg bardzo fajne zdrobnienie a i jeszcze Leoncio a pasuje Leonard do nazwiska? pozdrawiam Karola mama Antka (29.04.1999) i Leosia (10.02.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
maknop Re: Leonard 26.08.03, 08:21 Myśle, że pasuje i ot wrecz modelowo(krótkie-długie i na odwrót, jak i brzmienie imię germańskie, nazwisko też,choć Leo Polak mały Odpowiedz Link Zgłoś