ptosia 13.03.08, 14:12 Witam. Pod koniec maja rodzę a nadal nie mamy pomysłu na imię dla naszej córeczki. Wybraliśmy na razie: Antonina, Karolina, Łucja, Idalia, Helena, Klara, Hanna oraz Agata. Pomóżcie nam proszę, bo niedługo dziadkowie zadecydują za nas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rychezaa Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:16 Helenka bądź Łucja, oczywiście. Piękne imiona. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 10:35 Też raczej Klarę odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Jak ją nazwać? :( 13.03.08, 14:37 Wszystkie przesliczne:o) Najmniej podoba mi sie Agata, najbardziej Idalia. A jak z dopasowaniem do nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak ją nazwać? :( 13.03.08, 14:41 Prawie wsystkie przez was imiona bardzo mi się podobają. Nie wiem jakie macie nazwisko, chyba wybierałabym między Antoniną, Klarą i Heleną. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Jak ją nazwać? :( 13.03.08, 15:07 oprócz Idalii podobają mi się wszystkie. Weźcie jeszcze pod uwagę popularność Hani, czy nie będzie Wam przeszkadzać. I tak jak radzą dziewczyny, popróbujcie jak imiona brzmią z nazwiskiem Ja jestem za Antoniną bądź Łucją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Jak ją nazwać? :( IP: 163.1.80.* 13.03.08, 15:10 Na tak: Helena, Lucja, Hanna Na nie: Idalia, Karolina, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Jak ją nazwać? :( 13.03.08, 16:06 do nazwiska z podanych przez Ciebie pasuje mi: Antonina Mrozewicz Karolina Mrozewicz dla mnie to brzmi melodyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.chello.pl 13.03.08, 16:30 Lucja lub Helena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.03.08, 16:36 Helena Klara Mroziewicz Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Jak ją nazwać? :( 13.03.08, 16:38 Mąż nie chce się zgodzić na Klarę bo mówi, że mu się z koniem kojarzy Mi się bardzo podoba. Mąż jest za Antosią bo tak miała mieć na imię Lilka Sama już nie wiem. Gdyby to tylko ode mnie zależało to wybierałabym między Klarą a Idalią no może jeszcze Antoniną. Łucja ładnie, ale moja przyjaciółka tak nazwała córkę. Mam naprawdę trudny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 16:50 Klara albo Idalia jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łucja Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 17:08 Agata najładniej z wyżej wymienionych w/g mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Jak ją nazwać? :( 13.03.08, 17:35 Łucja lub Klara. Karolina jest paskudna tak jak Helena. Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 10:23 Teraz mąż próbuje przeforsować u mnie Antosię a ja u niego Klarę. Synek za to chce żeby siostra miała na imię Jagoda (tak samo jak jego ulubiony owoc) albo Eliza (najlepsza koleżanka) Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 15:42 Stawiam na Hanię bądż Agatkę. Albo Elizkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Jak ją nazwać? :( IP: 89.231.193.* 07.04.08, 15:48 Synek ma racje Jagoda jest super Eliza też . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodam Re: Jak ją nazwać? :( Jagoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:56 ja mam tak na imie i jest to piekne imie polecal kocham je Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Jak ją nazwać? :( IP: 212.176.118.* 17.03.08, 21:02 nie ma takiego imienia, ktore podobaloby sie wszystkim- to fakt.Moze jak sie urodzi, to sama wybierze? Niech sie dobrze kojarzy, nie bedzie upierdliwie popularne i tyle. Ja nazwalam dziewczynke na czesc ulubionej przyjaciolki Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 10:34 Bardzo ładne imiona bierzecie pod uwagę . Najmniej podoba mi się Karolina, ale reszta jest w 100% w moim guście. Poczekaj jeszcze ten miesiąc i zobaczysz, które imię bardziej do Waszej córeczki pasuje, bo wszystkie są śliczne . Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 10:54 Wszystkie wymienione przez Ciebie imiona pasują do nazwiska. Ale osobiście z tych wszystkich wybrałabym Agatkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 10:52 Wybrałabym między Klarą, Helenką lub Hanią. Antoniny sama bym nie brała pod uwagę, ale przede wszystkim dlatego, że w mojej okolicy urodziło się ich ostatnio bardzo wiele i mam przesyt Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Jak ją nazwać? :( 14.03.08, 10:58 Sama mówisz, ze bierzesz pod uwagę Antoninę - to zrób mężowi przyjemność i niech będzie Tośka! Wszystkie imiona śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Jak ją nazwać? :( IP: 82.160.33.* 14.03.08, 15:36 a ja też mam rodzić w maju i dlatego wybrałam imię Maja dla córeczki. (Maja z maja - nikt nie zapomni )A z Twoich podanych wybieram Hanię. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Jak ją nazwać? :( 16.03.08, 13:03 Nie podoba mi sie Karolina, inne bardzo fajne, najbardziej podoba mi sie Hania i Agata (moje wlasne imie ) Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia No to wybieramy ;) 16.03.08, 22:29 Dziewczyny! Wybieramy między Antosią a Łucją Które lepsze? I jak zdrabniać Łucję? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: No to wybieramy ;) 16.03.08, 22:32 Bardziej podoba mi się Łucja: Lusia, Łusia, Łucyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: No to wybieramy ;) 16.03.08, 22:42 Mnie właśnie też No i Lusia moim zdaniem brzmi pięknie. Jeszcze tylko przekonać męża i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: No to wybieramy ;) 16.03.08, 23:34 Do Waszego nazwiska wybrałabym Łucję, choć Antonina tez brzmi niczego sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: No to wybieramy ;) 17.03.08, 09:37 No właśnie i dlatego mamy problem bo oba nam się podobają i pasują do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: No to wybieramy ;) 17.03.08, 10:40 Łucja bardziej mi się podoba. Łucję bym zdrabniała do Łusi i Łucyjki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: No to wybieramy ;) 23.03.08, 19:28 Z tych dwoch Antonina Szkoda, ze Helenka odpadla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: No to wybieramy ;) IP: *.xdsl.centertel.pl 26.03.08, 19:44 Antonina Łucja Mrozewicz ładnie Łucja Antonina Mrozewicz też ładnie Mojej babci siostra miała na imię Łucja ale chyba jednak Antonina, Antosia, Tosia, Tośka, Tola, Tonia więcej zdrobnień i jakich ładnych Moja córcie są Antosia i Laurka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.as.kn.pl 17.03.08, 23:14 jestem za L'ucja /brak mi taj polskiej literki na klawiaturze/. skoro wasza przyjaciolka ma L'ucje, wy nazwijcie dziewczynkę Lucja- ta wersja imienia również występuje, a dodatkowy plus to pisownia ulatwiajaca przyszle zagraniczne znajomosci córki Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia :) 18.03.08, 12:50 Do Łucji i Antosi koleżanka dorzuciła mi dzisiaj jeszcze Nadziejkę... Co myślicie o Nadziei? Lepsza od Lusi i Antosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 19:26 Mi się najbardziej z tych 3 podoba Najoryginalniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Nadzieja ? IP: 86.71.116.* 04.04.08, 10:24 A skąd takie imię Nadzieja ? To może od razu Tradycja, jak z "Misia". Tośka czy Łucja ładnie, ale Nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.gprs.plus.pl 18.03.08, 21:14 ja rodze na koniec czerwca i zastanawiam sie jak dac na imie i tez mamy do wyboru imie AGATKA wiec moze dasz AGATKA bo to bardzo ladne imie a Moja pierwsza corka ma na imie Zosia ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igucha Re: Jak ją nazwać? :( IP: 89.100.55.* 19.03.08, 17:52 Cześć przyszła mamo Jak rodzisz pod koniec maja- to może nazwiesz córcię "Majka"... dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Jak ją nazwać? :( 20.03.08, 09:48 Karolina, klara i jeszcze Alicja i Patrycja. Moja druga córka ma na drugie Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Jak ją nazwać? :( 20.03.08, 09:54 Tam doczytałam, że synek wybrał swoje imiona i ja bym dała mu tą radość wyboru imienia dla siostrzyczki. U mnie właśnie córka wybrała imię dla siostry i miała tyle radości w tym. Imona wybrane przez synka też są bardzo ładne, a że nazwisko masz neutralne i w zasadzie każde imię do niego pasuje.Antonina tez jest ładne i może dojdziecie do porozumienia i dacie Antonina Klara. A Jagoda jest fajne zarówno dla dziecka jak i dla dorosłej. Mam koleżanki właśnie o imieniu Jagoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaranagajama Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.net.autocom.pl 20.03.08, 09:59 LENA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 18:58 witam! na wstepie gratuluje, ja sama juz bym bardzo chciala miec dzicko! a co do imion to najbardziej mi sie podoba Antonina - naprawde ladnie ja sama bym wybrała Maja Hanna Idalia Marianna Julianna albo Maria pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Wybrane :) 26.03.08, 16:39 Po długich dyskusjach doszliśmy do porozumienia! Malutka będzie miała na imię Łucja Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wybrane :) IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.08, 20:55 Gratulacje, ale uważam że twój syn miał najlepszy pomysł na imię, a ja sama wybrałam imię dla brata i już 30 lat minęło a brat nie ma nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.xdsl.centertel.pl 26.03.08, 19:40 Moje propozycje Antonina Klara Łucja Karolina Karolina Anna Helena Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniaa Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:34 Odbiegajac od twoich propozycji Julia Mrozinska ,Alicja Mrozinska lub Marta Mrozinska ..le polecam propozycje nr.2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem :) Re: Jak ją nazwać? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 05:54 w czerwcu nasza pociecha przychodzi na świat. na 98% to dziewczynka ma y pirwsze imię Wiktoria ale z drugim mamy problem, pomóżcie co do tego pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak ją nazwać? :( 29.03.08, 13:20 Wiktoria Julia Wiktoria Joanna Wiktoria Regina ...a najlepiej załóżcie nowy wątek Odpowiedz Link Zgłoś