apolka 16.12.03, 11:11 Co myślicie o tym imieniu? Czy ktoś wie, skąd pochodzi itd... ? Przeglądałam właśnie kalendarz i natknęłam się na nie, przyznam, że bardzo ładnie "brzmi" mi w uszach. Jesteśmy na etapie poszukiwań, ... mam czas do kwietnia :o). Dla chłopca planowaliśmy Tadeusz (dla dziewczynki już postanowione: Nadia) ale teraz zaczynam się wachać ... Ciekawe, co powie mąż? (A właściwie: co powie tata?) :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Wadim? 16.12.03, 21:16 To imie prawdopodbnie pochodzi od imienia Wladymir. est to imie pochozenia rosyjskiego. Znam pewnych rodzicow, ktorzy wlasnie tak dali na imie swojemu synkowi. Ich starsza corka, ma normalne imie. Ogolnie Wadimow jest malo w Polsce, bo tylko 231. Fajne imie, dosc oryginalne, po prostu co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Wadim? 17.12.03, 10:00 To imię to zdecydowanie nie mój gust, ale gusty są różne, ważne by Wam sie podobało. Szczekuszka, skąd Ty masz informacje o tym ile jest w Polsce ludzi o danym imieniu? Może wiesz ilu jest ludzi o imieniu takim jakie nosi mój synek ? Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Do zainteresowanych, kupiłam sobie "słownik Imion" 17.12.03, 11:19 Madziu kupilam sobie "Slownik imion" Jana Grzeni. Niestety nie ma tam Nataniela, jest tylko Natan. Slownik jest z 2002 roku, nie ma tam tez imion, ktore sie pojawiaja choc sporadycznie (Leoniła, Litosława), nie wiem dlaczego autor o nich nie wspomina. W imieniu Natan, autor wspomina iz jest to skrocenie od Jonatana i Nataniela. Niestety pisze tylko o tym pierwszym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_przybysz Re: Do zainteresowanych, kupiłam sobie "słownik I 18.12.03, 18:12 A czy jest tam cos o imieniu Milan? Bo moj synek tak bedzie mial na imie)) Pozdrawiam. Daria Odpowiedz Link Zgłoś