kas1984 04.08.09, 18:25 Mam pytanie jakie imie wybraliscie dla waszych malenstw??Ja bede miala chlopakai nie moge sie z mezem zdecydowac jakie imie wybrac Franus czy NatanMoze moje pytanie wyda sie dla niektorych forumiczek dziwne,ale chyba nie musze pisac tylko o dolegliwosciach ciazowych:0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomelanka Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 19:02 jak dla mnie franek odpada natan fajne by bylo gdyby mi sie nie rymowalo natan-szatan life is brutal and full of zasadzkas-11 września 2010 r. popełnimy małżeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 19:28 Osobiście wolę Natan ale ZADAJ TO pytanie na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 19:49 Jeśli będę miała syna, nie mam nic do gadania, - ma się nazywać jak dziadek - ojciec mojego partnera. Mój facet już zapowiedział, że na kompromis nie pójdzie. Koniec i kropka. Jeśli dziewczynka, ja wybieram pierwsze imię i on się nie wtrąca. Będzie nosiła imię po mojej Babci - Anna. Wybór imion mamy więc z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka0708 Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 20:04 Ja mam Frania więc Cię nie zaskoczę...oczywiście FRANUŚ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pojawaj Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 20:15 Franio ok, Natan dla mnie oookrooopneee Odpowiedz Link Zgłoś
goniam33 Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 21:38 Ja tez z tych dwoch wybralabym Franka. Tez bede miala syncia i nazwe go Julek Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 22:12 Z dwojga złego lepiej Franek. Mój jest Michał, tak było postanowione, zanim jesczze byłam męzatką- że jeśli kiedys będę miała syna, to będzie Michał. Tak sie złożyło, że teść jest Michał, wiec się cieszy, że po nim. Z błędu go nie wyprowadzam. Niech się cieszy Ale żeby było sprawiedliwie na drugie daliśmy Paweł- po moim Tacie. Odpowiedz Link Zgłoś
toffi25 Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 22:23 Jakoś oba mi nie pasująale chyb lepiej Franio ja mam syna o imieniu Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
ms-k04 Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 22:49 Franio czy Natan ani jedno ani drugie pierwsze zbyt starawe choc taka moda teraz a Natan co to za imię -bez obrazy ja już tuż tuż bo we wrześniu bede mieć synusia Karolka a w domku mam pięcioletniego Jakubka (Kubusia) Odpowiedz Link Zgłoś
moonikac Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 22:55 Natus, Natanek 100 razy lepsze. ja mam Adrianka Odpowiedz Link Zgłoś
pojawaj A, i jeszcze... 04.08.09, 23:00 Jeżeli się sprawdzi, że będzie chłopak, to Karol (po dziadku), a na drugie Mikołaj, bo w tym imieniu jestem też zakochana od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
makika7_0 Re: A, i jeszcze... 05.08.09, 10:56 ja chcę na pierwsze dać Mikołaj - taki mały Miki, ewentualnie Karol - ale oba mężowi się nie podobają, on chciałby Bruno... Natan ładniejsze, choć ostatnio coraz więcej ludzi wraca do staropolskich imion - ja nie byłabym jeszcze gotowa na Franka... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 23:38 oba ladne ja dalam benedykt w obiegu mialam lucje Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: Imie dla waszych pociech?? 04.08.09, 23:56 zależy które ładniej się komponuje z nazwiskiem,jak dla mnie to FRANEK Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 10:02 My mamy ten sam problem, ale na razie jesteśmy na etapie Nataniela. Był Nikodem i Aleksander, ale jakoś mąż kręci nosem Mnie sie też podoba Wiktor, ale mamy już Wiktosię więc odpada. Ja bym wybrała Natana. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowe_studio Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 11:24 ja mam Nathanka, wiec NATAN Odpowiedz Link Zgłoś
justyna834 Szymon 05.08.09, 11:40 jak bedzie malutki to bede mowić Szymus, jak będzie duzy i bedzie mnie wkurzał) to bede wołać Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Szymon 05.08.09, 11:43 He,he ja dałam Maciej.Jak był mały to był Maciuś,potem Maciek a jak mnie wkurza to ryknę "MACIEJ" i już wiadomo ze mama ma nerwa Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Jak bym miała wybierać.... 05.08.09, 11:51 ...tylko między tymi dwoma to zdecydowanie Natan.Ale Natanów jest teraz od zatrzęsienia, w mojej rodzinie jest 3 Natanów takich między 0-2 lata.Później się okaże ze w klasie będzie parę takich samych imion. Ja mam Macieja-Aleksandra,Dominika-Tomasza i córke.Ale pytałaś o chłopaków to pewnie nie ważne jak młoda ma na imię Odpowiedz Link Zgłoś
djeffcia Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 14:33 My bedziemy mieli synka i wybralismy imie ADAŚ zawsze modne i brzdko tego imienia nie odmienisz Odpowiedz Link Zgłoś
sysia000inc Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 14:47 A ja mam Kubusia i nie wyobrazam sobie lepszego strzalu z imieniem. Kubus ma 8 lat i wlasnie oczekujemy jego siostrzyczki.... wszystkie znaki na ziemi wskazuja na to ze bedzie malutka Lila Odpowiedz Link Zgłoś
aniake1 Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 14:47 Franio super, mam w rodzinie małego Franka Ja będę miała Gabrysię, gdybym miała chłopca byłby Karolek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
allum22 Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 15:37 Franek to piękne imię! Naprawdę bardzo mi się podoba. A Natan... bez urazy ale dla mnie to w ogóle nie brzmi jak imię ale teraz taka moda - Natan, Alan, Adrian, Kevin... przy wyborze imienia dla dziecka kieruj się tym, że będzie musiało z nim żyć. Więc lepiej nie nadawać imion, które głupio się kojarzą, rymują, albo można mieć problemy z ich pisownią. Ja wiem co to znaczy męczyć się ze swoim imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 17:29 Paweł - tak damy dziecku na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
salem24 Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 20:03 Starszy syn miał miec na imie Franek, jakos wtedy zabrakło mi odwagi i ma na imie Bruno Paweł. Jestem w drugiej ciąży i bedzie Franciszek Piotr Martwi mnie, że imie Franek jest teraz tak popularne, strasznie dużo tych Franków ;-(. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 21:13 My wybraliśmy imie Antoni. Będzie mały Antos ) Odpowiedz Link Zgłoś
gosku11 Re: Imie dla waszych pociech?? 05.08.09, 22:14 My jeszcze sie zastanawiamy: Karol lub Igor. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulam1 Re: Imie dla waszych pociech?? 06.08.09, 08:37 Franio super Natan troche dziwne to imie. Jak u nas bedzie chlopiec to Krystian lub Alex Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Imie dla waszych pociech?? 06.08.09, 08:51 Czemu podając imię dla dziecka macie dziwną manierę zdrabniania? Przecież Wasze dzieci nie będą miałaby na imię Franuś, Adaś czy Piotruś. To będzie Franciszek, Adam i Piotr! Ad rem - nasz prawie na pewno będzie Bruno Paweł (drugie imię po tacie). Odpowiedz Link Zgłoś