madziarek_edziecko 05.01.04, 10:51 Córka mojej wychowawczyni z podstawówki (bardzo miło tę nauczycielkę wspominam) ma na imię Arnika. Jak Wam podoba się to imię? Jest to chyba tak w ogóle nazwa kwiatu bądź zioła o ile dobrze kojarzę. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Arnika 05.01.04, 11:07 Mnie sie kojarzy tylko i wylacznie z arnika gorska, wlasnie roslina lecznicza, i tyle. Jako imie dla mnie nie za bardzo, podobnie jak Kalina, Jagoda, Malina itp. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: Arnika 05.01.04, 11:14 Jeśli mam być szczera Madziarku to mnie się nie podoba, no ale to rzecz gustu. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Arnika 05.01.04, 11:47 Czytajac o Arnice przypomniala mi sie jedna dziewczynka,ktora ma na imie Melisa.Tez zielsko Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Arnika 05.01.04, 14:09 A mnie się kojarzy z homeopatycznym lekiem uodparniającym o nazwie Arnika Montana. Nie podoba mi się Jeżeli już , to bez tego "r" czyli Anika. To imię jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Arnika 05.01.04, 14:24 Podzielam zdanie przedmowczyn, imie ma zielarskie skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Arnika 05.01.04, 14:33 tradycja1 napisała: > Podzielam zdanie przedmowczyn, imie ma zielarskie skojarzenia. Ja nie mam zielarskich skojarzen, mam inne... To imie kojarzy mi sie z Arszenikiem ! Niestety, ale nie podoba mi sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Arnika 06.01.04, 16:02 Czesc ! Musze sie zasmiac. zaraz skojarzylo mi sie to z porodem,a tak naprawde po porodzie dostawalysmy wyciag z arniki gorskiej do kojacych okladow.Gdzie nie musze pisac nie ?A wiec w pierwszych dniach po porodzie Arnika byla moim nierozlacznym partnerem w spacerkach do toalety. To nie nadaje sie na imie. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś