1zorro-bis 16.12.09, 06:23 az dziwne, ze chcieli z tego "polskiego raju " uciec, prawda? Zupelnie tego nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:32 nie slyszales? Wlacz wiadomosci! W BBC az huczy! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:38 Nie no,nie chce mi sie przelaczac z muzyki na gadane. Napisz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:39 jest juz na pierwszej stonie GW... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:46 Faktycznie. Czeczenom w Szwecji bedzie lepiej. Tam moga se zalozyc jaka islamorganizacje i panstwo im jeszcze za to zaplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:54 no zaplaci, zaplaci. Ale "miodu" to w Polsce zaden uchodzca nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 07:06 Z deszczu pod rynne.. forum.gazeta.pl/forum/w,25695,104379223,104379223,Poland_defined_as_most_racist_country.html Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 07:19 dlatego wszyscy staraja sie ten nadwislanski kraj mlekiem i miodem plynacy, szerokim lukiem omijac.... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 07:55 A propos: polska.netbird.pl/a/31432,1 Niezly numer, tez w pociagu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 09:35 to o Jaruzelskim? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nie wiesz co PO-wiedzieć? bo PP? 16.12.09, 09:45 PO-prostu sie zastanów...a gdy już nic Ci więcej nie przyjdzie do głowy...wystarczy jeżeli poprosisz starszego. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Nie wiesz co PO-wiedzieć? bo PP? 16.12.09, 12:22 a tak w ogole, to haszÜ co chciales powiedziec? Bo nie kapuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____________wiem od dawan że nie kapujecie...... 16.12.09, 12:41 forum.gazeta.pl/forum/w,13,104437036,104441777,Olus_Przepraszam_ze_na_stare_lata_Ci_nasikalem.html Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: ____________wiem od dawan że nie kapujecie... 16.12.09, 13:42 chlopie, ciebie nawet moj pies nie rozumie....A inteligentny, bestia! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 10:05 Tak. Badania DNA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 12:23 piekne.... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Pilipiuk ma piekny material na ksiazke:) 16.12.09, 13:51 Jesli ja napisze, wroze b. duzy naklad Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 20:31 1zorro-bis napisał: > no zaplaci, zaplaci. Ale "miodu" to w Polsce zaden uchodzca nie ma.... A gdzie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 22:11 wiesz, sa kraje, gdzie uchodzcow i azylantow traktuja jak ludzi. Doswiadczylo tego pare milionow Polakow o czym rodacy w kraju racza nie pamietac.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki te, mądrala 16.12.09, 22:28 otrzymuja automatycznie zakwaterowanie wyzywienie opieke medyczna kieszonkowe i mozliwośc nauki dzieci w szkolach nie wszyscy polacy mogą z tego korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: te, mądrala 16.12.09, 22:56 aaki napisała: > otrzymuja automatycznie zakwaterowanie wyzywienie opieke medyczna > kieszonkowe i mozliwośc nauki dzieci w szkolach > nie wszyscy polacy mogą z tego korzystać Można dodać że często nasi obywatele takich możliwosci nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: te, mądrala 17.12.09, 07:39 no jak porownasz do ludzi w Somalii to faktycznie maja luksus.... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: te, mądrala 17.12.09, 15:51 1zorro-bis napisał: > no jak porownasz do ludzi w Somalii to faktycznie maja luksus.... Po co w Somalii ? Wystrczy do miejsca skąd wyjechali. Jeszcze mam w uszach opowieści o straszliwych opresjach zgotowanych im przez Rosjan i ich marionetkach. Polska dla ludzi którzy chcą brać sprawy w swoje ręce, jest całkiem dobrym miejscem na nowe osiedlenie. Obserwuję Chińczyków, Rosjan, Wietnamczyków czy Afrykanów jak znakomicie sie sytuują w polskiej rzeczywistosci. Bogacą się, zakładają sklepy, knajpy, czy inne firmy. Tylko do tego trzeba mentalnosci ludzi pracowitych gotowych na okresowe wyrzeczenia i doceniajacych możliwosci jakie im stwarza nowa ojczyzna. Tymczasem ci czekają aby wszystko dostać pod nos. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: te, mądrala 17.12.09, 16:19 polska jest bogatsza od somalii ale biedniejsza od niemiec tak więc uchodżca czeczenski bedzie raczej miał lepiej w polsce niż w somalii ale gorzej niz w niemczech czy szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: te, mądrala 17.12.09, 16:25 aaki napisała: > polska jest bogatsza od somalii ale biedniejsza od niemiec tak więc > uchodżca czeczenski bedzie raczej miał lepiej w polsce niż w somalii ale gorzej niz w niemczech czy szwecji. To prawda, ale Polska jest całkiem dobrym krajem do robienia kariery czy zwykłego urządzania się, dla ludzi którzy nie czekają aż im ktoś wszystko da. Ilu Wietnamczyków czy Chińczyków osiedliło sie w Polsce i nieźle urządziło. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis te,madralinski....! 17.12.09, 07:37 i z tego dobrobytu, pysznego jedzenia, super opieki medycznej i spolecznej oraz wielkiej przyjazni Polakow uciekaja?! To faktycznie, chyba nienormalni.... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: te,madralinski....! 17.12.09, 15:58 1zorro-bis napisał: > i z tego dobrobytu, pysznego jedzenia, super opieki medycznej i spolecznej oraz > wielkiej przyjazni Polakow uciekaja?! To faktycznie, chyba nienormalni.... Niepotrzebne drwiny. Nie uciekają tylko żyja mitami o raju na zachodzie Europy. Ogromna większość z nich w ogóle nie miała zamiaru osiedlać się w Polsce. Polska jest tylko dla nich przystankiem dla ekspresowego otrzynmania statusu uchodźcy by wyjechać na zachód i tam korzytać z wszelkich socjalnych udogodnień. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 22:55 1zorro-bis napisał: > wiesz, sa kraje, gdzie uchodzcow i azylantow traktuja jak ludzi. Doswiadczylo > tego pare milionow Polakow o czym rodacy w kraju racza nie pamietac.... Zadałem to pytanie ponieważ byłem kiedyś w takiej sytuacji i nie tylko nie doswiadczyłem takiego traktowania o jakim piszesz ale wręcz przeciwnie. Byłem, nieustannie oszukiwany, okradany, straszony policja i deportacją. Więc zamiast powtarzać komunały napisz gdzie doswiadczają takiej dobroci. O traktowaniu naszych rodaków na zachodzie obecnie, wiemy coraz wiecej. I nie są to budujace wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 17.12.09, 07:41 nie zartuj...A w jakim kraju to cie tak szykanowali?Ciekaw jestem i w ktorych latach. Bo ja ci moge wymienic cala liste krajow gdzie Polakow w czasie "najwiekszej ucieczki" 1979.1981 traktowano calkiem przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 17.12.09, 16:09 1zorro-bis napisał: > nie zartuj...A w jakim kraju to cie tak szykanowali?Ciekaw jestem i w ktorych > latach. Bo ja ci moge wymienic cala liste krajow gdzie Polakow w czasie > "najwiekszej ucieczki" 1979.1981 traktowano calkiem przyzwoicie. W Austrii, i to w czasie o którym piszesz. Wówczas mnie tak jak tym Czeczeńcom teraz, wydawało się że ten oświecony kapitalistyczny raj jest w zasięgu ręki. Rzeczywistość okazał sie brutalniejsz niż możesz sobie wyobrazić. Więc żadnej listy nie musisz podawać, bo ja znam to z autopsji. Sytuacja zmieniła się trochę po 13.12.1981. Ale to inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski bić bisurmanów a mocno 16.12.09, 20:35 A po hoja nam te kłopoty. Won z islamami. --------------------------------------- Kochaj żydululkow. Oni mocni tylko w konsumpcji cebuli i nikomu nie zagrażają. Ot poczciwiny. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: bić bisurmanów a mocno 16.12.09, 22:11 oj, zebys tak cos madrego..... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Re: bić bisurmanów a mocno 16.12.09, 22:15 a także bigosowac tych islamow. Polska tylko dla Polakow Katolikow. ------------------------------------------ Kochamy żydulków, przecież wszyscy inni ich nienawidzą Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: bić bisurmanów a mocno 17.12.09, 07:42 rozumiem marks, ze jaja sobie robisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
melord co ja ci ide powiedziec zorro 16.12.09, 22:43 1zorro-bis napisał: > dlatego wszyscy staraja sie ten nadwislanski kraj mlekiem i miodem plynacy, > szerokim lukiem omijac.... nie wszyscy...w jednym azjatyckim panstewku dniami i nocami waruja pod polska ambasada by paszport dostac wyrwac sie z "raju" i to mleko ktore obficie i za darmo dostawali kiedys ich tate lub mame ssac znow lapczywie wlasnie pazernej swoloczy mleko nie wystarczy do miodu podlaczyc sie chce ...lepiej by omijali polske szerokim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: co ja ci ide powiedziec zorro 17.12.09, 07:45 tak? W azjatyckim kraju powiadasz? Wiem nawet ktory masz na mysli. A wiesz ilu "Amerykanow", "Australijczykow", "Kanadyjczykow" oraz "Poludniopwoafrykanczykow" o te polskie paszporty znowu wystepuje? Wiec nie pisz glupot kolego...Mowimy przeciez o uchodzcach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki p.s. do zorra i do całej afery 17.12.09, 17:11 czesc z nich była w polsce nielegalnie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7376750,Uchodzcy_z_Czeczeni_i_Gruzji_trafia_za_kratki__Sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: p.s. do zorra i do całej afery 17.12.09, 17:16 aaki napisała: > czesc z nich była w polsce nielegalnie. Tym to już całkiem odbiło i swiadczy o oderwaniu od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś