Dodaj do ulubionych

Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu?

16.12.09, 06:23
az dziwne, ze chcieli z tego "polskiego raju " uciec, prawda? Zupelnie tego
nie rozumiem....
Obserwuj wątek
    • pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:26
      ??
      • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:32
        nie slyszales? Wlacz wiadomosci! W BBC az huczy!
        • pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:38
          Nie no,nie chce mi sie przelaczac z muzyki na gadane. Napisz o co chodzi.
          • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:39
            jest juz na pierwszej stonie GW...
            • pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:46
              Faktycznie. Czeczenom w Szwecji bedzie lepiej. Tam moga se zalozyc jaka
              islamorganizacje i panstwo im jeszcze za to zaplaci.wink
              • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 06:54
                no zaplaci, zaplaci. Ale "miodu" to w Polsce zaden uchodzca nie ma....
                • pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 07:06
                  Z deszczu pod rynne.wink.
                  forum.gazeta.pl/forum/w,25695,104379223,104379223,Poland_defined_as_most_racist_country.html
                  • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 07:19
                    dlatego wszyscy staraja sie ten nadwislanski kraj mlekiem i miodem plynacy,
                    szerokim lukiem omijac....
                    • pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 07:55
                      A propos:
                      polska.netbird.pl/a/31432,1

Niezly numer, tez w pociagu.wink
                      • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 09:35
                        to o Jaruzelskim?
                        • hasz0 Nie wiesz co PO-wiedzieć? bo PP? 16.12.09, 09:45

PO-prostu sie zastanów...a gdy już nic Ci więcej nie przyjdzie do
                          głowy...wystarczy jeżeli poprosisz starszego.
                          • 1zorro-bis Re: Nie wiesz co PO-wiedzieć? bo PP? 16.12.09, 12:22
                            a tak w ogole, to haszÜ co chciales powiedziec? Bo nie kapuje....
                            • hasz0 ____________wiem od dawan że nie kapujecie...... 16.12.09, 12:41
                              forum.gazeta.pl/forum/w,13,104437036,104441777,Olus_Przepraszam_ze_na_stare_lata_Ci_nasikalem.html
                              • 1zorro-bis Re: ____________wiem od dawan że nie kapujecie... 16.12.09, 13:42
                                chlopie, ciebie nawet moj pies nie rozumie....A inteligentny, bestia!
                        • pozarski Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 10:05
                          Tak. Badania DNA!!!!!!!! wink
                          • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 12:23
                            piekne....
                            • marouder.eu Pilipiuk ma piekny material na ksiazke:) 16.12.09, 13:51
                              Jesli ja napisze, wroze b. duzy nakladsmile
                • awuk Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 20:31
                  1zorro-bis napisał:

> no zaplaci, zaplaci. Ale "miodu" to w Polsce zaden uchodzca nie
                  ma....

A gdzie ma ?
                  • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 22:11
                    wiesz, sa kraje, gdzie uchodzcow i azylantow traktuja jak ludzi. Doswiadczylo
                    tego pare milionow Polakow o czym rodacy w kraju racza nie pamietac....
                    • aaki te, mądrala 16.12.09, 22:28
                      otrzymuja automatycznie zakwaterowanie wyzywienie opieke medyczna
                      kieszonkowe i mozliwośc nauki dzieci w szkolach
                      nie wszyscy polacy mogą z tego korzystać
                      • awuk Re: te, mądrala 16.12.09, 22:56
                        aaki napisała:

> otrzymuja automatycznie zakwaterowanie wyzywienie opieke medyczna
                        > kieszonkowe i mozliwośc nauki dzieci w szkolach
                        > nie wszyscy polacy mogą z tego korzystać

Można dodać że często nasi obywatele takich możliwosci nie mają.
                        • 1zorro-bis Re: te, mądrala 17.12.09, 07:39
                          no jak porownasz do ludzi w Somalii to faktycznie maja luksus....
                          • awuk Re: te, mądrala 17.12.09, 15:51
                            1zorro-bis napisał:

> no jak porownasz do ludzi w Somalii to faktycznie maja luksus....

Po co w Somalii ? Wystrczy do miejsca skąd wyjechali. Jeszcze mam
                            w uszach opowieści o straszliwych opresjach zgotowanych im przez
                            Rosjan i ich marionetkach.
                            Polska dla ludzi którzy chcą brać sprawy w swoje ręce, jest całkiem
                            dobrym miejscem na nowe osiedlenie. Obserwuję Chińczyków, Rosjan,
                            Wietnamczyków czy Afrykanów jak znakomicie sie sytuują w polskiej
                            rzeczywistosci. Bogacą się, zakładają sklepy, knajpy, czy inne
                            firmy. Tylko do tego trzeba mentalnosci ludzi pracowitych gotowych
                            na okresowe wyrzeczenia i doceniajacych możliwosci jakie im stwarza
                            nowa ojczyzna. Tymczasem ci czekają aby wszystko dostać pod nos.
                          • aaki Re: te, mądrala 17.12.09, 16:19
                            polska jest bogatsza od somalii ale biedniejsza od niemiec tak więc
                            uchodżca czeczenski bedzie raczej miał lepiej w polsce niż w somalii
                            ale gorzej niz w niemczech czy szwecji.
                            • awuk Re: te, mądrala 17.12.09, 16:25
                              aaki napisała:

> polska jest bogatsza od somalii ale biedniejsza od niemiec tak
                              więc
                              > uchodżca czeczenski bedzie raczej miał lepiej w polsce niż w
                              somalii ale gorzej niz w niemczech czy szwecji.

To prawda, ale Polska jest całkiem dobrym krajem do robienia kariery
                              czy zwykłego urządzania się, dla ludzi którzy nie czekają aż im ktoś
                              wszystko da. Ilu Wietnamczyków czy Chińczyków osiedliło sie w Polsce
                              i nieźle urządziło.
                      • 1zorro-bis te,madralinski....! 17.12.09, 07:37
                        i z tego dobrobytu, pysznego jedzenia, super opieki medycznej i spolecznej oraz
                        wielkiej przyjazni Polakow uciekaja?! To faktycznie, chyba nienormalni....
                        • awuk Re: te,madralinski....! 17.12.09, 15:58
                          1zorro-bis napisał:

> i z tego dobrobytu, pysznego jedzenia, super opieki medycznej i
                          spolecznej oraz
                          > wielkiej przyjazni Polakow uciekaja?! To faktycznie, chyba
                          nienormalni....

Niepotrzebne drwiny. Nie uciekają tylko żyja mitami o raju na
                          zachodzie Europy. Ogromna większość z nich w ogóle nie miała zamiaru
                          osiedlać się w Polsce. Polska jest tylko dla nich przystankiem dla
                          ekspresowego otrzynmania statusu uchodźcy by wyjechać na zachód i
                          tam korzytać z wszelkich socjalnych udogodnień.
                    • awuk Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 16.12.09, 22:55
                      1zorro-bis napisał:

> wiesz, sa kraje, gdzie uchodzcow i azylantow traktuja jak ludzi.
                      Doswiadczylo
                      > tego pare milionow Polakow o czym rodacy w kraju racza nie
                      pamietac....

Zadałem to pytanie ponieważ byłem kiedyś w takiej sytuacji i nie
                      tylko nie doswiadczyłem takiego traktowania o jakim piszesz ale
                      wręcz przeciwnie. Byłem, nieustannie oszukiwany, okradany, straszony
                      policja i deportacją. Więc zamiast powtarzać komunały napisz gdzie
                      doswiadczają takiej dobroci. O traktowaniu naszych rodaków na
                      zachodzie obecnie, wiemy coraz wiecej. I nie są to budujace
                      wiadomości.
                      • 1zorro-bis Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 17.12.09, 07:41
                        nie zartuj...A w jakim kraju to cie tak szykanowali?Ciekaw jestem i w ktorych
                        latach. Bo ja ci moge wymienic cala liste krajow gdzie Polakow w czasie
                        "najwiekszej ucieczki" 1979.1981 traktowano calkiem przyzwoicie.
                        • awuk Re: Co powiecie na akcje Czeczencow w pociagu? 17.12.09, 16:09
                          1zorro-bis napisał:

> nie zartuj...A w jakim kraju to cie tak szykanowali?Ciekaw jestem
                          i w ktorych
                          > latach. Bo ja ci moge wymienic cala liste krajow gdzie Polakow w
                          czasie
                          > "najwiekszej ucieczki" 1979.1981 traktowano calkiem przyzwoicie.

W Austrii, i to w czasie o którym piszesz. Wówczas mnie tak jak tym
                          Czeczeńcom teraz, wydawało się że ten oświecony kapitalistyczny raj
                          jest w zasięgu ręki. Rzeczywistość okazał sie brutalniejsz niż
                          możesz sobie wyobrazić. Więc żadnej listy nie musisz podawać, bo ja
                          znam to z autopsji.
                          Sytuacja zmieniła się trochę po 13.12.1981. Ale to inna historia.
    • marksistowski bić bisurmanów a mocno 16.12.09, 20:35
      A po hoja nam te kłopoty. Won z islamami.
      ---------------------------------------
      Kochaj żydululkow. Oni mocni tylko w konsumpcji cebuli i nikomu nie
      zagrażają. Ot poczciwiny.
      • 1zorro-bis Re: bić bisurmanów a mocno 16.12.09, 22:11
        oj, zebys tak cos madrego.....
        • marksistowski Re: bić bisurmanów a mocno 16.12.09, 22:15
          a także bigosowac tych islamow. Polska tylko dla Polakow Katolikow.
          ------------------------------------------
          Kochamy żydulków, przecież wszyscy inni ich nienawidzą
          • 1zorro-bis Re: bić bisurmanów a mocno 17.12.09, 07:42
            rozumiem marks, ze jaja sobie robisz....
    • melord co ja ci ide powiedziec zorro 16.12.09, 22:43
      1zorro-bis napisał:

> dlatego wszyscy staraja sie ten nadwislanski kraj mlekiem i miodem plynacy,
      > szerokim lukiem omijac....

nie wszyscy...w jednym azjatyckim panstewku dniami i nocami waruja pod
      polska ambasada by paszport dostac
      wyrwac sie z "raju" i to mleko ktore obficie i za darmo dostawali kiedys ich
      tate lub mame ssac znow lapczywie wlasnie
      pazernej swoloczy mleko nie wystarczy do miodu podlaczyc sie chce ...lepiej by
      omijali polske szerokim lukiem

• 1zorro-bis Re: co ja ci ide powiedziec zorro 17.12.09, 07:45
        tak? W azjatyckim kraju powiadasz? Wiem nawet ktory masz na mysli. A wiesz ilu
        "Amerykanow", "Australijczykow", "Kanadyjczykow" oraz "Poludniopwoafrykanczykow"
        o te polskie paszporty znowu wystepuje? Wiec nie pisz glupot kolego...Mowimy
        przeciez o uchodzcach.
    • aaki p.s. do zorra i do całej afery 17.12.09, 17:11
      czesc z nich była w polsce nielegalnie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7376750,Uchodzcy_z_Czeczeni_i_Gruzji_trafia_za_kratki__Sa.html

• awuk Re: p.s. do zorra i do całej afery 17.12.09, 17:16
        aaki napisała:

> czesc z nich była w polsce nielegalnie.

Tym to już całkiem odbiło i swiadczy o oderwaniu od rzeczywistości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka