andrzejg 16.12.16, 16:49 tylko tak mogę podsumować wypowiedź Nadprezesa Polski w sprawie blokady mównicy Sejmu. Jedyna prawada w ustach prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 19:02 Pisior Kuchciński wywołał awanturę w Sejmie jak kretyn bez wyobraźni. Wykluczenie z obrad posła za pokazanie kartki i żarcik tytułem wstępu to coś więcej niż błąd. Ustawił przeciwko sobie i Maryniom Pisiewiczom wszystkie media, nawet te im przychylne. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 19:15 Blokowanie mównicy to nie są zdrowe objawy demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 19:52 To anarchia tych którzy nie mogą pogodzić sie z przegranymi wyborami: Gdzie byli (PO-PSL), co robili, jak rządzili że naród miał ich po dziurki w nosie, teraz robienie cyrków bez akceptacji wyników wyborów? A może doprowadza do wojny domowej, że stanie Polak przeciw Polakowi? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 20:03 Lepperowi to mogło ujść na sucho, bo potrafił wyżyć z rąk własnej pracy, ale tym kariery nie wróżę... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 20:11 Lepper był niesamowitym prostakiem, uczył sie bardzo szybko ale był do bólu szczery w porównaniu do tych warchołów. Nigdy nie uwierzę w samobójstwo jego. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 20:19 Opozycja właśnie popełnia samobójstwo. Co do Andrzeja Leppera to zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 20:27 Posłuchaj sobie jak zachowują sie "parlamentarzyści" w parlamencie z słowami: kochanie. Pachołek z słowem "kochanie" nie dorósł jeszcze by reprezentować 38 milionowy naród. Zenada do ntej potęgi. Krzyczą "demokracja" a sami zachowują sie jak anarchiści w parlamencie. www.youtube.com/watch?v=6zgRavmucB4 Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 20:32 Nie mam telewizora więc nie widzę. Moderator na forum kraj usunął wpis następującej treści.. "lech1966 16.12.16, 20:10 Proponuję zjednoczenie opozycji w koalicję pod dźwięczna i porywającą dla obywateli nazwą Samoobrona BIS. Skoro żadna poprzednia nazwa się nie przyjęła i Nowoczesna i KOD i Obywatele RP tworzą jakieś tam grupki własnych interesów to może ta nazwa ich zjednoczy i wyznaczy nową drogę." Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 20:39 GW czuje sie jak opozycja, wiec niepożądane, nie po linii wpisy wylatują zaraz w kosmos ale co osiągną oni tym wszystkim, zmienią to co sami spowodowali? Gdyby rządzili dla ludu a nie dla elit w dodatku niepolskich, rządzili by nadal, naród miałby do nich zaufanie, wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 21:03 Zmiana polityczna jest raczej regułą więc musieli mieć wobec nas jakieś niecne zamiary, włącznie z wymianą elektoratu jak to zrobiła Merkel. Coś w rodzaju eksperymentów socjalnych w laboratorium państwowym z udziałem uchodźców... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 21:21 GW nie lubi szczerej prawdy jak i krytyki, a nie daj Boże Unii, USA czy obiektywnego spojrzenia na Rosję. Nie wspominaj już naszej "ulubienicy" która najprawdopodobniej skończy jak Hillary. Przynajmniej mam nadzieje ze tak będzie, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 20:45 Panie marszałku kochany, muzyka łagodzi obyczaje. To Cię Monia tak bulwersuje?! W każdym parlamencie na świecie padły dużo bardziej nieparlamentarne słowa i zdania i nie było to powodem do wykluczania z obrad parlamentu, choć bywało to przyczyną rękoczynów. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 20:51 hymenos mnie to bulwersuje, myślałam ze polscy parlamentarzyści dorośli już do jakiegoś poziomu ale to co widzę to równa sie poziomowi z Ukrainy czy Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 21:00 monalisa2016 napisał(a): > hymenos mnie to bulwersuje, myślałam ze polscy parlamentarzyści dorośli już do > jakiegoś poziomu ale to co widzę to równa sie poziomowi z Ukrainy czy Turcji. : > -) Żarty sobie stroisz? Nawet w Izbie Lordów tego typu docinki nie powodują obniżenia poziomu. No może tu na forum wzorem pana prezesa, jakbym Ci napisał idź do diabła, to pewnie coś bym tam obniżył. Ale to przecież nie bijatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 21:14 hymenos nie usprawiedliwiaj lordami czy jeszcze jakimś tam, lepiej powiedz co polska opozycja ugra takimi protestami. NIC, ośmiesza sie w oczach narodu i stajac sie jeszcze bardziej niewiarygodna, spójrzmy bezstronnymi oczętami prawdzie w oczy. Tja. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 21:23 monalisa2016 napisał(a): > hymenos nie usprawiedliwiaj lordami czy jeszcze jakimś tam, lepiej powiedz co p > olska opozycja ugra takimi protestami. NIC, ośmiesza sie w oczach narodu i staj > ac sie jeszcze bardziej niewiarygodna, spójrzmy bezstronnymi oczętami prawdzie > w oczy. Tja. Mnie akurat ta opozycja wisi i powiewa. To nie są postacie z mojej bajki. Nie mniej nie zgadzam się z Tobą. Eskalacja konfliktu w tym przypadku da więcej opozycji a nie rządzącym. Mobilizuje ludzi a naruszanie wolności słowa i mediów, bo to jest tło tych wydarzeń jest czymś z czym pogodzić się trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 21:38 Co da mobilizowanie ludzi? Widziałeś ostatni sped KODu, ile Warszawa ma ludności? Niecałe 1 700 000 a ile poszło na demo? 25 do 30 tak szacowały rożne strony. Ile było w innych miastach? Garstka w stosunku do zamieszkałej ludności. Teraz spójrz, stanowisko prezydenta w pisowskich rekach, Sejm, większość ma PiS, nie wiem jak Senat, szukać już nie będę. Sondaże, nie sądzę by były szczere w mediach ale mimo tego poparcie ma PiS, Prezydent jak i pani Premier. Co ma opozycja? Nic, media które tracą na zaufaniu i wiarygodności, to jest mało by cos spektakularnego dokonać. Ludziska dostali 500+, nie wpuszczono uchodźców, wiek emerytalny obniżony a jak jeszcze dostana tanie mieszkania, wyobrażasz sobie co będzie? Co dało ludowi PO? Mogło ale tego nie zrobili, teraz płacz i demonstracje. Z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 21:40 PO i ich pochodne zniszczyli sie sami własnoręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 21:47 PO może jedynie się pod to podłączyć. Dużo większy wpływ na przyszłość będzie miało podpadnięcie mediom. Reżimowe RTV ma wiarygodność bliską zera a dziennikarze tradycyjnie przyjaźni pisiakom się od nich odwracają. Być może to chwilowe jednak da się zauważyć. Nie doceniasz demonstracji, które przykładowo zablokowały nową ustawę aborcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 22:00 @hymenos Ale ja nie mówiłam o TV (polskiej TV nie mam), sama już od lat nie oglądam propagandy mimo że muszę, podkreślę MUSZE na nią płacić. Jak mówiłam o gazetach, mediach w internecie, one sie nie różnią od naszych których też nie klikam. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 22:06 monalisa2016 napisał(a): > @hymenos > Ale ja nie mówiłam o TV (polskiej TV nie mam), sama już od lat nie oglądam prop > agandy mimo że muszę, podkreślę MUSZE na nią płacić. Jak mówiłam o gazetach, me > diach w internecie, one sie nie różnią od naszych których też nie klikam. Zatem nie masz pełnego obrazu. Ja staram się słuchać wszystkich. Taka Redakcja Do Rzeczy tłumaczyła do tej pory każde posunięcie PiSu. Nie oczekuję natomiast zmiany stanowiska i niczego nowego od skrajnych RM czy GW. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 22:14 Wiesz jak widzę na zdjęciach Mecierewicza czy ministra do wyrzucenia czyli Waszczykowskiego to mnie już wystarczają zdjęcia jak i tytuł. , Nie wszystkie media z Polski czytam, wiadomych nawet nie kliknę by dać im grosik zarobić, ich pochodne mamy u nas, to już wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 22:28 hymenos, PiS nie jest święty robi wiele złych rzeczy ale ma więcej atutów w reku które przekonują ludność, co ma opozycja? Nic, takie burdy w Sejmie czy demo które nic im, to znaczy sławy i poparcia nie przyniesie. Piszesz nie czytasz wszystkich mediów w Polsce, sa one wolne? NIE, propaganda do ntej potęgi tak jak u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Muzyka lagodzi obyczaje ... 16.12.16, 21:54 hymenos napisał: > Panie marszałku kochany, muzyka łagodzi obyczaje. > To Cię Monia tak bulwersuje?! W każdym parlamencie na świecie padły dużo bardz > iej nieparlamentarne słowa i zdania i nie było to powodem do wykluczania z obra > d parlamentu, choć bywało to przyczyną rękoczynów. ...........to zapewne byl wstep do 'wniosku' o sfinansowanie z budzetu panstwa remontu czy budowy filharmonii w stolicy. Szczerba jest poslem z Warszawy. W jakims wywiadzie mowil o tym, ze bedzie sie w imieniu wyborcow o to dopominal. Niestety trafil na 'zly moment' Marszalka. A potem pooooszlo ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Muzyka lagodzi obyczaje ... 16.12.16, 22:02 t_ete napisała: > ...........to zapewne byl wstep do 'wniosku' o sfinansowanie z budzetu panstwa > remontu czy budowy filharmonii w stolicy. Szczerba jest poslem z Warszawy. W ja > kims wywiadzie mowil o tym, ze bedzie sie w imieniu wyborcow o to dopominal. Dla mnie to oczywiste, jednak straciło znaczenie. Może kiedyś? > Niestety trafil na 'zly moment' Marszalka. A potem pooooszlo ... Ten Marszałek ma permanentnie złe momenty. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Muzyka lagodzi obyczaje ... 16.12.16, 22:21 hymenos napisał: > Ten Marszałek ma permanentnie złe momenty. To prawda. Ale wszystko przeciez w rekach Prezesa. Nawet kondycja Marszalka. tete ps. mial Marszalek dziejowa szanse dzisiaj ale zrobil co mu kazano ........ Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Warchoły ? 16.12.16, 22:30 Ośmieszony Poseł : Michał Szczerba Data i miejsce urodzenia 14 grudnia 1977 Warszawa Zawód polityk, przedsiębiorca, samorządowiec Alma Mater Uniwersytet Warszawski Stanowisko poseł na Sejm VI, VII i VIII kadencji (od 2007) ...... Początek wypowiedzi wygłaszanej przez znanego i kulturalnego posła a przerwanej przez marszałka sejmu,( brzmiącej - " Panie marszałku..kochany..") , - czyni posła pachołkiem który nie dorósł jeszcze by reprezentować 38 milionowy naród.!? - wg ml'16... ....Taka ocena...wg mnie ....jest wielce niesprawiedliwa. A było tak: www.youtube.com/watch?v=MK4X-2H6uf0 forum.gazeta.pl/forum/w,92813,162983835,162983835,Wolne_media.html Silny argument ml'16, za swoją tezą , która brzmi tak : - Krzyczą "demokracja" a sami zachowują się jak anarchiści w parlamencie. Przecież krzyki opozycji - w imieniu mniejszości - nie są wysłuchiwane. A to nie jest "demokracja". Stąd te krzyki KOD, Obywateli RP i opozycji parlamentarnej. Tu poseł który stosuje niemy protest wykluczany zostaje z obrad. Co może innego zrobić opozycja ? .....zmienia sposób przemawiania do marszałka Sejmu, radykalizuje swój protest. Z kulturą obrad ta blokada ma niewiele . Ale do anarchii jest daleko. Obydwie strony niepotrzebnie trzymają się swoich poglądów. Dopiero (teraz właśnie) po 8 godzinach przerwy rozpoczyna się obrady Sejmu , które zostały przeniesione do Sali Kolumnowej. Utrudnieniem w tak wprowadzonych obradach jest brak elektronicznego liczenia głosów. Ale, z drugiej strony wytworzona sytuacja zapewnia przyjecie dziś budżetu. Opozycji nie ma, nie będzie głosów w dyskusji, pytań. A głosowania nad poprawkami do budżetu przebiegać będą szybko. Większość parlamentarna przegłosuje poprawki i uchwali budżet na 2017 r.. Uwaga: budżet już jest uchwalnny, teraz głosują za ustawą o obniżeniu emerytur b.ubekom. Czy to jest demokracja ..... ? W Polsce opozycja nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły ? 16.12.16, 22:40 Juz nie tłumacz kochasia z parlamentu, od osoby publicznej w roli reprezentanta narodu w dodatku po studiach wymaga sie więcej kultury obycia jak i zrozumienia parlamentarnej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 20:37 qwardian napisał: > Blokowanie mównicy to nie są zdrowe objawy demokracji. Blokowanie przez warchoła możliwości uczestnictwa posła w obradach sejmu zanim cokolwiek poseł powiedzieć, to również nie są zdrowe objawy demokracji. Pies trącał demokrację, to był kretynizm na miarę Misiewicza a z tym tylko niespełna rozumu mogą się pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 20:41 hymenos niech ten kochaś z słowem kochanie na ustach nauczy sie kultury parlamentarnej a nie warcholstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 20:44 Nie jestem ani za PiS, ani za PO, ani za ... Nowoczesna, dla mnie każda polityczna opcja w Polsce jest obojętna. To co należy krytykuję, a to co potrzeba chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 20:48 monalisa2016 napisał(a): > hymenos niech ten kochaś z słowem kochanie na ustach nauczy sie kultury parlame > ntarnej a nie warcholstwa. Monia, nie kochanie a Panie Marszałku kochany. Co to, marszałek nie może być panem marszałkiem kochanym? Gdzie tu brak kultury, ja się zapytuję? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 20:47 Na wszystko są procedury, widać opozycja nie dorosła żeby funkcjonować w polityce... Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 20:50 qwardian napisał: > Na wszystko są procedury, widać opozycja nie dorosła żeby funkcjonować w polity > ce... Właśnie, również są regulaminy czy procedury mówiące o zasadach prowadzenia obrad. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Warchoły 16.12.16, 21:01 www.youtube.com/watch?v=m6rhUPqM7jw www.youtube.com/results?q=33.+posiedzenie+Sejmu+VIII+kadencji&sp=EgIIAw%253D%253D Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Warchoły 16.12.16, 21:08 hymenos napisał: > Właśnie, również są regulaminy czy procedury mówiące o zasadach prowadzenia obr > ad. Blokowanie mównicy nie jest na liście takich procedur.. -- W tym szaleństwie jest metoda. Hamlet, Akt II, scena 2 Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Warchoły 16.12.16, 21:19 qwardian napisał: > Blokowanie mównicy nie jest na liście takich procedur.. Oczywiście. Powtórzę jedynie, że trzeba odrobiny wyobraźni, by przewidzieć reakcję na naruszanie podstawowych zasad i praw. > -- > W tym szaleństwie jest metoda. > Hamlet, Akt II, scena 2 Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Cos Ci sie pomylilo, Andrzeju :O) 16.12.16, 22:05 bo warcholami mozna by nazwac parlamentarzystow, ktorzy zachowuja sie tak wlasnie ale w warunkach innych niz aktualne. Mam tu na mysli warunki w ktorych nie sa podwazane i lamane prawa (wyeliminowanie TK), nie sa deptane prawa obywatelskie (proba przepchniecia ustawy o zgromadzeniach), czy nie ma miejsc na proby ograniczania wolnosci prasy i slowa (wykopanie dziennikarzy z Sejmu). W praworzadnym panstwie, w ktorym nie jest dokonywany faszystowski, czy innego rodzaju autorytarny przewrot, w ktorym wiekszosc sejmowa nie smialaby sie prosto w twarze opozycji i nie plula w nie, tego rodzaju zachowania sam nazwalbym warcholstwem - nazwalbym je po imieniu. Aktualnie mamy jednak do czynienia z bandytami, ktorzy po kawalku lamia prawa gdyz nie maja wystarczajacej wiekszosci by leganie je zmienic. Zatem powiedz mi poprosze, jak ma zachowywac sie sejmowa opozycja w stosunku do bandytow - parlamentarnie? Przeciez do opinii publicznej - jesli nie dotarlo jeszcze, to - musi dotrzec, ze nie ma juz do czynienia z demokracja lecz z demokracja w stanie rozkladu, dzieki staraniom faszystow Kaczynskiego a z namaszczenia biskupow. No powiedz sam Andrzeju - co ma zrobic opozycja by przestano smiac sie jej w twarz i "plaszcza nie oddawac"? Czy moze ma postepowac jak ktoras z "niezaleznych" przybudowek PZPR i oklaskiwac wszystko co klero-faszysci uchwala? Hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Nie Andrzejowi się pomyliło, 16.12.16, 22:08 tylko Twoja ograniczona percepcja nie pozwoliła Ci go zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Won hitlerku Hymen na forum PiSu :O) 16.12.16, 22:10 hitlerek hymenos napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Teraz przed Sejmem 16.12.16, 22:50 andrzejg napisał: > tylko tak mogę podsumować wypowiedź Nadprezesa Polski w sprawie blokady mównicy > Sejmu. > Jedyna prawada w ustach prezesa. Jacek Kleyff spiewa Zembatego ............. Przedstawiciel paranoi wstal, nikogo sie nie boi. Bedzie chyba calkiem szczery gdyz przy sobie ma papiery. A na glowie ma czapeczke, w lewej rece trzyma teczke, a na wlosach ma wstazeczke, a na ustach ma piosneczke. O jednosci w spoleczenstwie zeby jednosc byla wszedzie bo w jednosci tylko sila, zeby tylko jedna byla. Nie przypuszczalam, ze uslysze to kiedykolwiek na demonstracji ... ze ten Gucwa prehistoryczny pojawi sie a propos Kuchcinskiego tete Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Dajcie mi wladze... a was posadze :O) 17.12.16, 18:32 Tego wlasnie "od zawsze" spodziewalem sie po tym zasrancu z Zoliborza. Odpowiedz Link Zgłoś