cepekolodziej 24.02.09, 17:20 Nie można pisać ani o tym, że Izrael zdobył w 1967 Zachodni Brzeg i Strefę Gazy, ani o tym, co obecnie z tego faktu wynika. Jest dobrze, aczkolwiek nie beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 17:21 prawda? a taki piekny program ci zaserwowalam.... nie wiem, kto wyklikal te twoje cudowne wizje.... ale masz jeszcze raz: program dla gazy, jesli spelnia sie twoje marzenia i bedzie przylaczona do israela: ale cepowaty, poniewaz ty juz "zadecydowales", to ja ciebie tu dam ewentualny obrazek gazy, zalozywszy, ze gaza "jest" israelska: 1. israel wprowadza kare smierci dla terrorystow. 2. kazdy terrorysta zostaje skazany na kare smierci i wyrok bedzie natychmiast wykonywany. 3. w gazie pozostanie okolo 20% ludnosci, ktora z terrorem nie miala nic do czynienia. 4. wprowadzone zostanie prawo israelskie w gazie. 5. dzieci beda nauczane przez israelskich nauczycieli. 6. gazanczycy albo pojda studiowac i zdobeda zawody, ktore pozwola im na godziwa prace, albo beda pracowac u zydow jako sluzace, ogrodnicy, sprzatacze ulic. 7. zabijanie w ramach obrony "honoru rodziny" bedzie podlegalo karze smierci 8. za brak lojalnosci w stosunku do panstwa beda wydaleni z granic israela. 9. obywatelstwo dostana najwczesniej po 10 latach, jak beda dokladnie sprawdzeni, czy nie maja kontaktow z grupami terrorystycznymi poza israelem. 10. obywatelstwo bedzie im odebrane, jesli dopuszcza sie zdrady panstwa i cala rodzina straci prawo do swiadczen socjalnych, ktore israel zapewnia kazdemu obywatelowi. 11. do wojska nie beda brani, oczywiscie, ale beda musieli odrobic tzw. sluzbe narodowa 12. kazdy gazanczyk bedzie musial odbyc wycieczke do auschwitz, treblinki i majdanku. cepowaty dostaje dozywotni zakaz wjazdu na teren israela perliczkowaty nie chce wycieczek "bandytow" jak sie wyrazil, do polski, ale uspokoilam go, ze kazda taka wycieczka gazanczykow do polski bedzie miala israelskich ochroniarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 24.02.09, 17:27 OK. Bardzo dobrze. Jedyne pytanie dotyczy pktu 3. "W Gazie pozostanie około 20% ludności". Co się stanie z pozostałymi 80%? Trochę statystyki. Dzieci stanowią ponad 50% ludności Gazy, w tym zapewne połowy małych dzieci. Same małe dzieci stanowią zatem ponad 20% ludności Gazy. Czy plan D33 uznaje małe dzieci za terrorystów lub osoby mające związek z terrorem? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 17:33 cepowaty....... rozumiem, ze nie rozumiesz.... wiec powoli jeszcze raz: kazdy terrorysta zostaje skazany na kare smierci i wyrok bedzie natychmiast wykonywany. w gazie pozostanie okolo 20 % ludnosci , ktora z terrorem nie miala nic do czynienia. teraz ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu CCCP a dlaczego ty, jak mowia Rosjanie.. 24.02.09, 17:38 ...mnogo liet protiw uma zaszcziszczal Paliestinu, kotoroj nikogda nie bylo, kotoroj niet i kotoroj nkogda nie budiet? Ty zaboliel na nogi?! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: CCCP a dlaczego ty, jak mowia Rosjanie.. 24.02.09, 17:40 Minetczik cziortowy, bladz Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: CCCP a dlaczego ty, jak mowia Rosjanie.. 24.02.09, 17:45 kak po 8 lietach ponial, szto israila nie lzja pobit, to sjejczas chocziet pobiedit nas gazoj.... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: CCCP a dlaczego ty, jak mowia Rosjanie.. 24.02.09, 17:46 wsio haraszo druzja, naczniom snowa i pajdiom na Tiegieran Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: CCCP a dlaczego ty, jak mowia Rosjanie.. 24.02.09, 17:47 Gaza was sama. Bez mojego przyczynienia. Więc reformujcie, reformujcie. Aby nie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 24.02.09, 17:44 Rozumiem, rozumiem. 80% ludności zniknie. Ale pond 50 % ludności to dzieci. Co z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 17:50 a dzieci to wg ciebie, cepowaty, do jakiego wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 24.02.09, 17:54 Przynajmniej połowa z tych ponad 50% to dzieci w wieku do 9-10 lat. I to jest 25% procent ludności Gazy. I raczej bez związków z terrorystami. Więc co z twoim postulatem pozostawienia przy życiu 20% ludności Gazy? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 24.02.09, 18:14 Zewsząd. Dzieci (0-18) ponad 50%. Coś ponadto? Chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 18:16 owszem, jeszcze cos..... odpowiedz "zewszad" jest dosc mglista. daj link. 18 lat to dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 24.02.09, 18:29 <<More than 47 percent of the population is below 14.>> www.ipsnews.net/news.asp?idnews=43135 No i? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 24.02.09, 18:35 Population 1,482,405 (July 2007 est.) Age structure 0-14 years: 47.6% (male 361,115/female 344,236) 15-64 years: 49.9% (male 377,927/female 361,824) 65 years and over: 2.5% (male 15,454/female 21,849) (2007 est.) www.indexmundi.com/gaza_strip/demographics_profile.html Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 19:05 hm.... ja mam nowsze dane cia : 0-14 years: 44.7% (male 343,988/female 325,856) 15-64 years: 52.7% (male 403,855/female 386,681) 65 years and over: 2.7% (male 16,196/female 23,626) (2008 est.) wiec juz ustalilismy, ze nie ponad 50%, jak uparcie twierdziles, ale okolo 45%. teraz jeszcze odpowiedz mi na to pytanie, czy 18 lat to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 19:12 sorry..... zapomnialam dac link do mojej informacji: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gz.html Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 na zakonczenie..... 24.02.09, 20:51 widze, cepowaty, ze nie przygotowales sie nalezycie do dyskusji, chociaz otwierales uparcie ten watek pare razy... wiec jak to moim zwyczajem, zsumuje tutaj twoje wywody, glebokie mysli i to wyraznie widoczne w tym watku twoje slynne juz dazenie do prawdy... zaczynamy od poczatku, cytujac ciebie: "Dzieci stanowią ponad 50% ludności Gazy, w tym zapewne połowy małych dzieci. Same małe dzieci stanowią zatem ponad 20% ludności Gazy." "Ale pond 50 % ludności to dzieci." "Przynajmniej połowa z tych ponad 50% to dzieci w wieku do 9-10 lat." "Dzieci (0-18) ponad 50%." zapytam sie na tym watku 3 razy, do jakiego wieku cepowaty, to dziecko. odpowiedzi nie dostalam. znaczy sie dostalam cos mglistego... wg cepowatego to raz dzieci sa w wieku lat 9-10, innym razem dzieci to grupa wieku 0-18. natomiast z cala pewnoscia cepowaty stwierdzil, ze dzieci stanowia ponad 50% ludnosci w gazie, i z rowna pewnoscia stwierdzil, ze z tych "ponad" 50% dzieci, "przynajmnie polowa" to dzieci w wieku 9-10 lat. z cala pewnoscia. cepowaty wie. na sicher... ponad 50% i ponad polowa z tych ponad 50%. po 2-krotnej prosbie o link, link dostarczyl: "More than 47 percent of the population is below 14 0-14 years: 47.6% (male 361,115/female 344,236) 15-64 years: 49.9% (male 377,927/female 361,824) 65 years and over: 2.5% (male 15,454/female 21,849) (2007 est.)" okazalo sie, ze nie "ponad 50%", ale ponizej 50%..... linku do potwierdzenia tej absolutnej i bez watpienia prawdziwej tezy cepowatego,ze "przynajmniej" polowa z tych "ponad 50%", to dzieci w wieku 9-10 lat nie ma. natomiast na moje 3-krotne pytanie, do jakiego wieku cepowaty zalicza "dziecko", odpowiedzi nie dostalam. nu, to co mowi pediatric care online o grupach wieku: Infant 1 month to 1 year of age Child/Children 1-12 years of age Adolescent 13-18 years of age Adult 18 years of age www.pediatriccareonline.org/pco/ub/view/Pediatric-Drug-Lookup/153856/0/Definition_of_Age_Group_Terminology jak widzimy, to juz nie ponad 50%...... nie mam zamiaru obliczac dokladnie, ale cepowaty... cala schadenfreude z pokazywania twoich manipulacyjek po mojej stronie. jak zwykle zreszta... ale poniewaz mam litosciwe serce, to i w tym poscie, chyba ostatnim w tym watku, bo przeciez nie licze, ze przeprosisz za ponowne swinskie proby oczerniania israela, dam ci ciag dalszy mojej wizji gazy, w przypadku, ze zostanie czescia israela - dzieci do lat 12 dostana sie do szkol specjalnych, w ktorych zrobi sie im israelski brainwash, polegajacy na nauczeniu dziecka myslenia o ludziach tego swiata, zydow i innych innowiercow, jako o przyjacielach, i jednoczesnym wbiciu w te mozgi, ze ludzi sie nie zabija i nie bierze sie prawa we wlasne rece.... - "dzieci" w wieku 13-18 lat, dostana sie do tzw. poprawczakow, rowniez z intensywnym brainwash israelskim, i potem sie zobaczy... jak nie uda sie ten brainwash, to pojda siedziec, uda sie... nu, to miejmy nadzieje, ze beda poczatkiem nowej generacji gazanskiej. - wszystkie "dzieci" powyzej lat 18, jak w punkcie 1 i 2... a teraz, cepowaty, w tyl zwrot i odmarsz! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: na zakonczenie..... 24.02.09, 21:57 Zakończenie szmakończenie. Wg definicji ONZ dzieci to przedział wiekowy 0-18. I takich jest w Gazie ponad 50%. Średnia wieku (mediana) - 16 lat. Czyli dzieci w wieku 0-16 lat to 50 proc. ludności Gazy. Dzieci w wieku 0-14 lat ok. 45%. Zakładam zatem, że skromnie licząc, dzieci w wieku 0-9/10 lat musi być co najmniej połowa z 50%, czyli ok. 25% ludności Gazy. Jest prawdopodobnie więcej, ale przyjąłem, że 25%. To wszystko po to, żeby ci pokazać, że twój zamiar likwidacji 80% ludności Gazy (jako związanej w taki lub inny sposób ze strukturami terroru) zakładałby, że takaż likwidacja musiałaby objąć wielką liczbę dzieci w wieku 0-9/10 lat. To tyle. [Dodatkowo. Przypominam sobie zdarzenie, sprzed kilku lat. Do szkoły wdziera się palestyński terrorysta. Zabija. Ofiary nazywasz dziećmi, bez wahania. Choć są wśród nich osiemnastolatkowie. Sama zatem zdecyduj się, jaką stosujesz definicję dziecka.] Idąc tropem twojej żartobliwej myśli o likwidacji 80% ludności Gazy, rozumiem, że widziałabyś sama siebie na jakimś placu z mocą dzielenia ludzi na tych, co na lewo, do śmierci, i tych, co na prawo, do życia. Oczywiście, wiedziałabyś, które z dzieci na lewo i które na prawo. Wspaniały żart. Rozśmieszyło mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: na zakonczenie..... 24.02.09, 22:20 onz moze sobie definiowac, co chce..... zdefiniowala tez "masakre' z jeninie, ktorej nie bylo i musiala oddefiniowac ja... ja ci daje lekarskie normy. oczywiscie, nie sa dla ciebie do przyjecia, bo ci w kram nie pasuje. w jesziwie w jerozolimie bylo 2 18-latkow, reszta mieli po 14-15 lat... pisalam ogolnie, a nie wyszczegolnialam... na drugi raz, nie daj bog, napisze 2 doroslych i 6 podrostkow. ty moje zamiary tak dokladnie znasz, jak nagle juz wiesz, gdzie jest judea i samaria i ze gaza bedzie nalezec do israela. no i nagle znasz dokladnie nasze granice i nawet dokladasz nam ziemie... a przez 6 lat twierdziles wlasnie na odwrot. ja ciebie cos powiem, cepowaty: wszystko co mozesz, to wlasnie to: twierdzic raz a, a raz b, w zaleznosci od tego jak i kiedy chcesz dokopac zydom i israelowi. wiec for your information: nawet jak co 5 minut bedziesz deklamowal caly alfabet od poczatku do konca i potem od konca do poczatku, to to wszystko co mozesz. nie ty decydujesz, nie twoj interes, i wplywu zadnego nie masz. ale osmieszac sie to robisz pefekcyjnie i ja nie przestane tego pokazywac... tych conajmniej 50%, ktore wlasnie okazuja sie mniej niz 50%.... to wszystko w ramach twojej "uczciwosci"... LIEBERMAN CHAI Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: na zakonczenie..... 24.02.09, 22:24 Jesteś autorką (oczywiście żartobliwego) projektu likwidacji 80% ludności Gazy. Ten autorski projekt zakładałby uśmiercenie wielkiej liczby małych dzieci. Co widać ze statystyk. Gratuluję poczucia humoru. Lepsze niż Ahmadineżada. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 22:32 Oczywiście, ponieważ utworzenie niezależnego państwa palestyńskiego jest już niemożliwe, Gaza i ZB pozostaną przy Izraelu. Ponieważ masowy transfer ludności arabskiej z tych obszarów do innych krajów nie jest możliwy, możliwości rozwiązania kwestii demograficznej są niewielkie. Albo Izrael utworzy palestyńskie bantustany, apartheidowe rezerwaty, podobne do wprowadzonych w życie w RPA, albo powstanie państwo dwu grup etnicznych, żydowskiej i palestyńsko/arabskiej. Osobiście z całego serca popieram to drugie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 22:37 nocnik kolo lozka przygotowany, cepowaty durniu? nie? to przygotuj... a teraz zabki umyc, siusiu i do lozka.. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 22:45 A co tam jest teraz ??? ,... =================================================================== Albo Izrael utworzy palestyńskie bantustany, apartheidowe rezerwaty, podobne do wprowadzonych w życie w RPA, Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 22:48 cep ci zaraz wyjasni dokladnie... :0 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 22:58 o jezuuuuuu...... zalam klawiaturke lzami smiechu, cepowaty..... oh oh oh..... panstwa palestynskiego juz nie bedzie.... jaka tragedia... jaka szkoda... biedni palestynczycy... nie beda mieli swojego panstwa... ojwej, ojwej, i jeszcze wejzmir... spoko, otrzyj lezki, cepowaty... przeciez ci pisalam, ze teraz nie bedzie, ale chyba za 50 lat to juz bedzie.. ze nie dozyjesz tego szczesliwego dnia? nicha, cepowaty... obglondniesz z gory... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 23:03 Nie będzie. Więc będzie państwo żydowsko-palestyńskie. Bardzo się na to cieszę. To będzie wspaniały eksperyment, udowodnicie światu swą wyjątkową zdolność do pokojowego współżycia z sąsiadami, oraz przywiązanie do demokracji. Życzę wszystkiego najlepszego w tym wielkim przedsięwzięciu. Absolutnie szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 23:15 a zycz sobie ile chcesz.... ja ci zycze powrotu do zdrowia psychicznego, ale chyba to zyczenia rzucone ze tak powiem w gaze... tobie juz nic nie pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Gaza i Zachodni Brzeg należą do Izraela 24.02.09, 23:16 Państwa palestyńskiego nie będzie. Zgodnie z twoim życzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Następny trefny temat 24.02.09, 20:39 kazdy > terrorysta > zostaje > skazany > na > kare > smierci Oj to z IDF zostana ci tylko co maja sluzbe w kuchni,a Kneset to co tylko zebranie zrobic i wiazke granatow wrzucic?! Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Alle po co komu Gaza? 24.02.09, 22:41 Ja tak sobie czytam te twoje argumenty Danusia i jednego nie mogę zrozumiec? Po co komu kawalek piasku o powierzchni dwoch dzielnic Warszawy ? Czy tam istnieją jakies bogasctwa mineralne? Czy jest to kraina biblijna? Według mojego rozeznania Gaza to zgniły daktyl. Jak by Polsce ktos chcial sila wepchnc takie gowno to bysmy zwariowali. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alle po co komu Gaza? 24.02.09, 22:46 alez andrew.....gdzies ty zlotko wyczytal jakies moje "argumenty", ze my chcemy gaze??? nie chcemy, zupelnie nie chcemy.... wyobraz sobie, ze nie tylko my nie chcemy.... jordania jej nie chce... west bank jordania tez nie chce, chociaz nalezala do niej.... egipt nie chce gazy tez, chociaz nalezala do nich do 67 roku.... nikt nie chce ani gazy, ani gazanczykow. nikt. tylko cepowaty chce... malo ze chce.... on jest tzw. dyktatorem gazanskim: decyduje raz, ze gaza to "panstwo".... a potem decyduje, ze jednak nie jest panstwo, tylko wlasnie "nalezy" do israela.. ale ty andrew nie przejmuj sie... to tylko cepowaty tak sobie decyduje, bo nic innego nie daja mu zadecydowac... nu, wiesz... kazdy chce miec swoja zabawke... cepowaty wybral sobie gaze jako zabawke... niech sie bawi.. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Alle po co komu Gaza? 24.02.09, 22:50 Zdobyliście w wojnie 67-go, to macie. Wasze. Nikt wam zabrać nie chce. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alle po co komu Gaza? 24.02.09, 23:01 wow, cepowaty..... ja przez ciebie chyba dzisiaj w nocy spac nie bede.... zdobylismy?????????????????????????? ale zmiany u ciebie o 180 stopni.... przeciez do tej chwili to ukradlismy.... a tu nagle zdobylismy???? a klociles sie tutaj o ta zdobyta kradziez przez 6 lat, cepowaty.... ty pewnie chory jestes... nie jest nasza gaza.... zostala ewakuowana i nalezy teraz do hamasowego fatahu, albo fatahowskiego hamasu, albo inaczej, jak to sie nazywa w swiecie do autonomii palestynskiej... tak to juz jest.. podpisane i zapieczetowane... moga nam podskoczyc razem z toba.. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Alle po co komu Gaza? 24.02.09, 23:07 O kradzieży mówiłem zawsze i tylko w kontekście zagarniania całkiem prywatnej ziemi. Niezależnie od formy okupacji prawo własności pozostaje w mocy. A Gaza jest wasza, niestety. I zostanie wasza. Bo tej całej autonomii palestyńskiej juz się nie da przekształcić w niezależne państwo. Zrobiliście wszystko (i nadto), żeby tak właśnie było. Zdobyliście, więc macie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alle po co komu Gaza? 24.02.09, 23:35 lzesz znow, cepowaty.... lzesz jak pies... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Alle po co komu Gaza? 25.02.09, 00:04 Łżę, że zdobyliście? Przecież zawsze tak twierdziłaś. O co chodzi? Zdobyliście, więc macie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alle po co komu Gaza? 25.02.09, 00:43 znow manipulujemy, cepowaty? zgadza sie, ja pisalam zawsze, i bede tak zawsze pisac, ze gaza zostala zdobyta w wyniku wygranej wojny, jaka rozpoczeli arabowie. lzesz tutja: "O kradzieży mówiłem zawsze i tylko w kontekście zagarniania całkiem prywatnej ziemi." nigdy nie pisales tylko w tym kontekscie.. zawsze pisales ogolnie, ze ukradlismy arabom ziemie. odpowiedzialam wlasnie na ten twoj post, wiec nie manipuluj, kretaczu patologiczny... ja sie z ciebie tu nabijalam, to wszystko... bos duren z samego centrum durnowic... a teraz won, bo zaczynasz juz nudzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Alle po co komu Gaza? 25.02.09, 01:09 Oczywiście, nie zauważyłaś jeszcze, że to ja nabijam się od paru dobrych lat z twoich wyliniałych pretensji, z tego twojego światka anachronicznych idei. He he. Spadaj. Do łapania kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alle po co komu Gaza? 25.02.09, 15:26 jasne, jasne.... "Myślisz, że wrócę? Że co, że aż tak jestem spragniony dalszych rozmów z Tobą? Moja droga, jakkolwiek to może zabrzmieć idiotycznie na tym Forum, faktem jest, ze to ja Ciebie rzucam, to ja mam wreszcie dość Ciebie, Twoich pretensji, i niektórych z Twoich cennych przyjaciół." Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Alle po co komu Gaza? 25.02.09, 18:52 Dużo już dzisiaj nałapałaś kotów? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Cepek, dostales kota? 25.02.09, 19:04 cepekolodziej napisał: > > Dużo już dzisiaj nałapałaś kotów? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Cepek, dostales kota? 25.02.09, 19:39 Egipt nie weźmie Gazy. D33 będzie miała zagwarantowane dostawy kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alle po co komu Gaza? 25.02.09, 20:00 ani jednego.... dbam o moje kolanka... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Alle po co komu Gaza? 26.02.09, 09:48 Nie dość tego, na Zachodnim Brzegu sytuacja się uspokaja, coś się gospodarczo ruszyło, per capita PKB Zachodniego Brzegu osiągnęło JUŻ 1/10 PKB Izraela. Więc jest dobrze (aczkolwiek nie beznadziejnie). Ponieważ ze względu na fakty dokonane nie da się już utworzyć odrębnego państwa palestyńskiego, coraz bardziej prawdopodobna staje się rezygnacja mieszkańców ZB z aspiracji narodowych i dążenie do wejścia w skład demokratycznego Izraela na zasadach obywatelskiej równoprawności. Osobiście jestem za takim właśnie rozwiązaniem. www.haaretz.com/hasen/spages/1067052.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Następny trefny temat 26.02.09, 14:49 mozna takze pisac o tym ze izrael wyzwolil w 1967 judee i samarie mozna takze pisac o tym ze polska zdobyla w 1945 roku bresalu i allenstein no i mozna takze pisac o tym ze cepokolodziej to zwykly pijany chui. mozna, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Następny trefny temat 26.02.09, 14:54 Jeszcze nie wiesz, durna bastardzino, że tylko antysemici piszą chui, a przyzwoici ludzie zawsze chai? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 cepowaty doesn't give up 26.02.09, 15:42 i ciagnie te swoje bzdury dalej.... jak widac, cepowaty od zawsze zyje w jakichs zludzeniach i swoich wishful thinking... co to ma znaczyc, takie zdanko? "Ponieważ ze względu na fakty dokonane nie da się już utworzyć odrębnego państwa palestyńskiego"????? fakty dokonane? juz sie nie da???? cepowaty nie zauwazyl, ze te fakty istnieja od roku 1993? znaczy sie jakies 17 lat??? i teraz dopiero cepowaty zauwazyl? a przeciez pisze o tym od lat... cepowaty in delay jak widac, ale to nie nowosc... a to: "... coraz bardziej prawdopodobna staje się rezygnacja mieszkańców ZB z aspiracji narodowych" to co ma znaczyc, cepowaty? mieli kiedykolwiek jakies aspiracje? narodowe lub inne? oprocz oczywiscie aspiracji zabic jak najwiecej zydow i wogole zlikwidowac israel. ale oprocz tego mieli? ciekawe, gdzie to cepowaty zauwazyl, bo oprocz niego to nikt tego nie widzi.... ale znow "dążenie do wejścia w skład demokratycznego Izraela na zasadach obywatelskiej równoprawności." to owszem... tego chcieli i dalej chca.... tylko i oni i cepowaty zapominaja ciagle o jednym, malutkim, ale bardzo znaczacym fakcie: israel ich nie chce. i nie wejda w sklad mojego mocarstwa, na zasadach i na nie zasadach... po prostu nie wejda... to jest tak samo pewne i tak samo znane wszystkim, jak te uklady oslo, ktore istnieja juz 17 lat, a cepowaty ciagle ich nie zauwazyl... ale za to moge uradowac cepowatego niezla wiadomoscia: New Israel killer drone can take out Iran's S-300 anti-air missile The Iranian media were first to disclose that this sophisticated Israeli drone is capable of targeting the Russian radar-equipped S- 300 anti-air missile before it enters attack mode . The Harop is an upgraded version of the Harpy with more advanced features for taking out radar installations and anti-air missile installations. It can travel 1,000 km to patrol an assigned area and loiter there until a hostile target is exposed. Its 23-kilo warhead then strikes the target before it is activated in attack mode. The Russian S-300 missile purchased by Tehran is one such target. www.debka.com/headline.php?hid=5929 na tiegieran! na tiegieran! (i na cepowastego tez!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: cepowaty doesn't give up 26.02.09, 16:24 Ale fajne! Jakie cudne pseudoargumentacyjne wygibasy!!! Tak jest. Fakty dokonane. Z terytorialnego dziurawego sera szwajcarskiego państwa się nie da utworzyć. I to są fakty dokonane. Co było możliwe, możliwe już nie jest. I choćby z tego względu państwa palestyńskiego nie będzie. Polski kresowy lud dla określenia tego typu sytuacji ułożył już dawno temu czterowiersz: "Cholera jasna, p**da za ciasna, ch*j za gruby, nie ma próby". Tak. A lud palestyński miał aspiracje narodowe, a nawet państwowe. Ale teraz może już ich nie mieć. I co zrobi Izrael, jeśli nie będzie chciał się odnieść do nowego sposobu myslenia Palestyńczyków? Prorokini od kotów pisze, że Izrael ich nie chce. To co będzie dalej? Tego prorokini już nie wie. Zamknie w rezerwatach na wzór bantustanów RPA? Niby rozwiązanie, ale już się jakby przeżyło. Świat, niestety, patrzy na ręce. Wytransferuje Palestyńczyków? Też niby możliwe, ale nie tak znpwu do realizacji. Świat patrzy, itd. Straty polityczne takie, że przedsięwzięcie nieopłacalne. No, chyba żeby to zrobiono w ramach jakiegoś wielkiego konfliktu militarnego na BW. Iran? Przedłuży w nieskończoność okupację? Też mało opłacalne. Zbyt wysokie koszty, nie tylko pieniężne. No i - oczywiście - świat patrzy. Itd. Pozostaje wyjście całkiem pozytywne. Izrael, w którym Palestyńczycy uzyskują pełnię praw obywatelskich. Trochę trudne, ale w sumie najbardziej opłacalne. Także ze względu na świat. Osobiście jestem jak najbardziej za tym ostatnim rozwiązaniem. Kiedy się urzeczywistni, pojadę sobie do ILa na wycieczkę. Na razie nie, wolę raczej do Namibii, gdzieś w okolice tych tam wielkich wydm i Wybrzeża Szkieletów. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 proba nr. xxxxxxxxxxx...... 26.02.09, 16:44 zobaczymy, czy tym razem sie uda, czy znow wszyscy zobaczymy, jak to cepowaty "dyskutuje" czyli nie odpowiada: - jesli mieli aspiracje narodowe, to dlaczego nie wykorzystali ich juz w 1948, kiedy podzial wygladal inaczej i mieli ciaglosc terytorialna? - gaza przestala byl "okupowana" 3 lata temu i wyglada tam, jak wyglada... natomiast west bank ciagle "okupowana" i sam cepowaty zauwazyl, ze tam spokojnie.... wiec moze ta "okupacja" nie jest taka zla? - dla kogo jest najbardziej oplacalne to marzenie cepowatego "Izrael, w którym Palestyńczycy uzyskują pełnię praw obywatelskich."? dla israela? dla "palestynczkow"? dla cepa? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: proba nr. xxxxxxxxxxx...... 26.02.09, 16:55 E tam, myślałem, że coś nowego, a tu znowu byle co. Wymyśl coś wreszcie, bo teraz odpowiadam już tylko z nudów. Gaza była, jest i chyba jeszcze dłuższy czas pozostanie pod okupacją. Żadne wycofania i akcje pacyfikacyjne (te zakrojone na szeroką skalę!) tego faktu nie zmienią. W tej sprawie bardziej ufam ocenie ONZ niż specjalistki od kotów. Zachodni Brzeg też jest okupowany, tylko trochę inaczej. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: proba nr. xxxxxxxxxxx...... 26.02.09, 17:08 znow sie nie powiodla.... ale przynajmniej moge do kolecji dopisac teraz zdanko: "Wymyśl coś wreszcie, bo teraz odpowiadam już tylko z nudów" dotychczas fajne odpowiedzi byly takie: "Z zasady nie odpowiadam na listy pytań" "na wymuszanie odpowiedzi się nie zgadzam" nocnik przygotowany, cepowaty? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: proba nr. xxxxxxxxxxx...... 26.02.09, 17:19 Nudzisz niemiłosiernie. Wolę czytać Ariela Toaffa "Blood Passover". Średniowiecze było fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Za 10 lat --- 26.02.09, 19:18 Za 10 lat będzie o 10 lat starsza, zupełnie jak ty, głupowata. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Za 10 lat --- 26.02.09, 19:22 jasne..... a ty? za dziesiec lat bedziesz napewno mlodszy... nawet ode mnie... znow ci nie wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Za 10 lat --- 26.02.09, 19:33 Jedna moja znajoma wieśniaczka miała sen. Że ona leży a na skraju jej łóżka siedzi jakiś pomarszczony staruch. Więc ona pyta: a pan co tu robi. A on: jak to co? Ja jestem twój Anioł Stróż. Ona: co pan, taki stary, pomarszczony? On: to nie wiesz, że starzeję się wraz z tobą? I ty z Gazą, z Gazą. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Za 10 lat --- 26.02.09, 19:45 i to ci juz rozwiazalo problem, cepowaty??? oczywiscie, ze ja z gaza..... przeciez ci napisalam juz w pierwszym moim poscie na tym watku.... zapomniales? wiec przypominam: 1. israel wprowadza kare smierci dla terrorystow. 2. kazdy terrorysta zostaje skazany na kare smierci i wyrok bedzie natychmiast wykonywany. 3. w gazie pozostanie okolo 20% ludnosci, ktora z terrorem nie miala nic do czynienia. 4. wprowadzone zostanie prawo israelskie w gazie. 5. dzieci beda nauczane przez israelskich nauczycieli. 6. gazanczycy albo pojda studiowac i zdobeda zawody, ktore pozwola im na godziwa prace, albo beda pracowac u zydow jako sluzace, ogrodnicy, sprzatacze ulic. 7. zabijanie w ramach obrony "honoru rodziny" bedzie podlegalo karze smierci 8. za brak lojalnosci w stosunku do panstwa beda wydaleni z granic israela. 9. obywatelstwo dostana najwczesniej po 10 latach, jak beda dokladnie sprawdzeni, czy nie maja kontaktow z grupami terrorystycznymi poza israelem. 10. obywatelstwo bedzie im odebrane, jesli dopuszcza sie zdrady panstwa i cala rodzina straci prawo do swiadczen socjalnych, ktore israel zapewnia kazdemu obywatelowi. 11. do wojska nie beda brani, oczywiscie, ale beda musieli odrobic tzw. sluzbe narodowa 12. kazdy gazanczyk bedzie musial odbyc wycieczke do auschwitz, treblinki i majdanku. cepowaty dostaje dozywotni zakaz wjazdu na teren israela Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Za 10 lat --- 26.02.09, 19:58 jasne..... ale latasz za mna od 6 lat, facio... a teraz won! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Za 10 lat --- 26.02.09, 20:00 Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn z łeb trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Za 10 lat --- 27.02.09, 14:08 Obserwuję z wielkim zainteresowaniem wygibasy mocarstwa. Żeby zrobić, nie robiąc. Zjeść jajko, nie rozbijając. Itd. I te fantazje nt. oddania tego, czy innego, jakichś masowych transferów. Nic z tego nie będzie. Mogło niby być ładnie i bezkonfliktowo, okazało się, że nie. Chciałoby się powiedzieć: każdy wybiera sobie takich sąsiadów, na jakich zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś