Dodaj do ulubionych

biegunki-loperamid

07.07.04, 20:26
dzis po przeczytaniu kilku postow waszych kupilam loperamid na biegunki
,brzuch przestal bolec biegunki nie wystpaily, ale czy to lek do codziennego
stosowania? ,bo ktos pisal ze tylko w ostatecznosci ,a ja mam codziennie
biegunki :(od lat ,wydaje m isie ze z nerwow. Jakie sa wasze doswiadczenia z
tym lekiem i opinie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: biegunki-loperamid 07.07.04, 22:26
      Codziennie brac,ja bym sie osobiscie bala.A bylas u lekarza,a najlepiej u
      gastrologa?
      ml
      • niunia4 Re: biegunki-loperamid 08.07.04, 11:51
        nie bylam jeszcze ,ide pod koniec lipca,ale ja musze cos brac na biegunki ,bo
        inaczej nie wysiedze nigdzie ,a teraz jest to koniecznie,ze wzgledu na
        zajecia,a na opakowaniu pisze ze mozna brac nbawet po 2 tabletki,tylko ze po
        zazyciu jednej ja sie od wczoraj nie zalatwilam :(
        • mikanm Re: biegunki-loperamid 08.07.04, 12:34
          Ja dokładnie tak samo miałam po loperamidzie. + jeszcze zgaga. dla mnie
          osobiście lepszy był imodium.
          • marialudwika Re: biegunki-loperamid 08.07.04, 14:32
            A czy imodum to nie to samo?Akurat dzis je musialam uzyc,na opakowaniu "stoi"
            loperamidehydrochloride 2mg.
            Nie biore tego czesto bo bardzo "zatyka",ale dzis sila wyzsza,grypa jelitowa,co
            na moje NJ =grob :((
            ml
            • kinia777 Re: biegunki-loperamid 08.07.04, 14:50
              Czesc!
              Cierpie na postac biegunkowa ZJN, i bynajmniej nie polacam loperamidu na
              biegunki. Mnie osobiscie "zatkal" na 2 dni, a potem mialam takie zaparcie i tak
              twardy stolec, ze pierwszy raz w zyciu pojawily sie u mnie klopoty z
              hemoroidami...bleee.
              Nie radze wiec go stosowac. Ja teaz mam dietke (zero surowych owocow i warzyw,
              malo tluszczu, slodyczy), i jest lepeij, stolce sa miekkie, ale juz nie typowo
              biegunkowe, no i tylko 2 razy dziennie...Poza tym zamierzam wyprobowac herbatke
              z czarnych jagod, podobno pomaga...
              • marialudwika Re: biegunki-loperamid 11.07.04, 13:30
                Wlasnie i ja takie "piekielko" przeszlam wczoraj,koszmar!!Ludzie,uwazajcie z
                loperamidem i imodium/to chyba to samo!
                ml
                • mikanm Re: biegunki-loperamid 11.07.04, 16:25
                  A ja bardzo dobrze reagowałam na imodium, w przeciwieństwie do loperamidu. Może
                  to i to samo ale może dawka jest inna? nie wiem. albo może zalezy to od formy
                  tabletek - imodium to ampułki,a loperamid zwykłe tabletki? kazdy musi
                  wypróbować sam na sobie.
                  • marialudwika Re: biegunki-loperamid 11.07.04, 16:41
                    Pewnie masz racje,jak sie wezmie jedna czy dwie kapsulki problemow nie ma,ale
                    ja bralam je trzydni,inaczej nie moglabym sie ruszyc z domu.
                    Kiedys lekarka domowa powiedziala mi,ze tego typu lek to ostatecznosc,bo sa
                    szkodliwe..
                    ml
                    • niunia4 Re: biegunki-loperamid 12.07.04, 11:54
                      a na co dokladnie szkodliwy jest??? ja bralam 3 dni po 1 tabl i przez bastepne
                      3 dni sie nie zalatwilam,zastanwiam sie czy wlasnie brak wyproznienia nie ejst
                      anormlna sytacja dla organizmu przy normalnym spozywaniu posilkow
                      • marialudwika Re: biegunki-loperamid 12.07.04, 13:40
                        Jesli o mnie chodzi to "stopuje" biegunke ale mnie po prostu "zatyka",co jest
                        dla mego ZJN tragiczne..Jeszcze sie "morduje",czuje sie tym zatruta,boli mnie
                        glowa,tzw.samozatrucie.
                        ml
    • goosia3 Re: biegunki-loperamid 04.08.04, 09:25
      Szczerze mówiąc to Wam zazdroszczę,oczywiście nie problemu(bo on bynajmniej nie
      jest do pozazdroszczenia-sama to mam)ale tego ze działa na Was loperamid i
      immodium.Ja juz nie wiem co mogę jeszcze wypróbować żeby chociaż na chwilę móc
      o tym zapomnieć i spokojnie wyjść na spacer, zakupy czy uczelnie.Moze innym bez
      tego problemu wydaje sie to smieszne ale to naprawde dezorganizuje zycie.Jesli
      u kogos z Was biegunki nie ustępują po loperamidzie a znalezliscie inny sposob
      na nie to prosze odpiszcie
      • majkaa18 Re: biegunki-loperamid 18.08.04, 01:25
        stoperan- dziala baaardzo szybko i jest baardzo skuteczny.pozdrawiam;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka