kimono24 07.04.05, 16:42 Kochani tak jak pisalam w poprzednim poscie chcialabym na pozadnie rozpoczac leczenie NADWRAZLIWOSCI JELITA GRUBEGO nie wiem od czego zaczac, do jakich lekarz isc najpierw, co zrobic prosze o rady m Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sedot Re: od czego zacząc?? 07.04.05, 19:17 Cześć, Ja tez niedawno odkryłem to forum i od czasu do czasu tu zaglądam. Myślę, że niestety z wielu postów niejeden lekarz mógłby sie wiele nauczyć. Niestety... Ale to nie znaczy, że nie należy zacząć od lekarza. Czyli najpierw lekarz pierwszego kontaktu od którego musisz zdobyc skierowanie do gastrologa lub gastroenterologa. Gastrolog powinien najpierw wykluczyc wszystkie inne choroby. Powinien Ci dac skierowanie na gastroskopię (tu uważaj, zeby zrobic ją w dobrej placówce, gdzie maja dobry sprzęt, a włąściwie dobrze odkażany), USG itd. i na podstawie zebranych badań stwierdzić co Ci dolega. Najlepiej trafic na pasjonata albo naprawdę dobrego specjalistę. A resztę znajdziesz w internecie. Pozdrawiam serdzecznie ['] Odpowiedz Link