Dodaj do ulubionych

ZJN a antykoncepcja?

17.10.05, 19:07
hej
chciałam się zapytać Was Kobietki czy stosujecie normalnie tabletki
antykoncepcyjne, czy może plastry? czy nie ma żadnych przeciwskazań do
stosowania pigułek, bo ja cały czas biorę leki na jelito i nie wiem czy moja
wątroba to wszystko wytrzyma... proszę o pomoc, mój facet się niecierpliwi a
ja nadal nie chce wiem co mam robić...
Obserwuj wątek
    • enterol250 Re: ZJN a antykoncepcja? 17.10.05, 20:24
      Adako, to jest problem, bo jak wynika z moich doświadczeń, doustna
      antykoncepcja hormonalna w znacznym stopniu nasila objawy IBS (hiperzaparcie,
      gazy, do tego kiepskie samopoczucie). Oczywiście, ja stosowałam tylko kilka
      preparatów, te co pamiętam to novynette, mercilon, rigevidon, anteovin,
      cerazette, cilest - w moim przypadku wszystkie były do bani. Teraz od dwóch
      miesięcy stosuję plastry Evra, jak narazie bezobjawowo, więc może rzecz w tym
      by ominąć przewód pokarmowy. Wypróbuj jedno opakowanie, zobacz jak na nie
      reagujesz (tylko pamiętaj, że to 55 zł).
      Pozdrawiam.
      ent.
      • mala_adako Re: ZJN a antykoncepcja? 17.10.05, 21:04
        enterol dziękuję za odpowiedz, tak właśnie myślałam, że te proszki to
        nienajlepszy pomysł będzie, natomiast też coraz częściej zastanawiam się nad
        plastrami, nawet czytałam na forum o tym, jeśli jesteś z Warszawy to są plastry
        na świętokrzyskiej za niecałe 50zł, wiem że to i tak dużo więcej niż proszki
        ale ja sie obawiam o swoje jelita...
        • enterol250 Re: ZJN a antykoncepcja? 18.10.05, 20:19
          na świętokrzyskiej za niecałe 50zł - a gdzie konkretnie?
          buzka :*
          ent.
          • mala_adako Re: ZJN a antykoncepcja? 19.10.05, 12:06
            a widzisz nie wiem:)) hehe bo właśnie kilka dni temu znalazłam to na jakimś
            forum ale świętokrzyska nie jest długa może się wybioręna spacer i zbadam
            sprawę, wiem, że na ochocie są dość drogie bo wczoraj się pytałam to tak ok 56
            zł wszędzie kosztują:/ a Ty znasz jakieś tanie apteki? może w tej euroaptece bo
            ona jest podobno najtańsza, zapytam dziś bo mam ją przy uczelni:)) wartoby
            kupić jak najtaniej
            • tak_to_wlasnie_ja Re: ZJN a antykoncepcja? 23.10.05, 23:51
              Ja tez czytalan na innym forum o aptece przy swietokrzyskiej w Warszawie. Aptek
              przy Swietokrzyskiej nie jest znow az tak wiele a ta o ktora chodzi jest miedzy
              Jana PAwla II a Marszalkowska (jesli idzie sie od ronda ONZ w strone
              Marszalkowskiej po lewej stronie ulicy).
            • enterol250 Re: ZJN a antykoncepcja? 24.10.05, 11:20
              Obywatelki! po pierwsze, która z Was głosowała na kaczkę dziwaczkę... aaargh.
              Ok, żarty na bok ;) Informuję uprzejmie, że biorę już drugie opakowanie
              plastrów Evra i nie odczuwam żadnych reperkusji, nawet wydaje mi się, że
              wzdęcia się nieco zmniejszyły. Sprawdzie na sobie, to może być rewolucja dla
              ibsowców płci żeńskiej. Pozdrawiam serdecznie.
              ent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka