Dodaj do ulubionych

kolonoskopia-bardzo pilne

31.07.06, 20:07
jutro mam mieć robioną kolonoskopie i gastroskopie,wziełam lek o nazwie fleet
ale wydaje mi się za słabo na mnie działa jak sprawdzić ze jelito jest juz
dobrze przygotowane.lek wzielam o 5 rano powtorzyłam o 17.
poniewaz jade 250 km na badanie nie chciałabym wrocić z niczym.
Obserwuj wątek
    • tomiis Re: kolonoskopia-bardzo pilne 31.07.06, 20:47
      tez czyscilem jelita tym specyfikiem. Rzeczywiscie wydawac sie moze ze nie
      dziala zbyt skutcznie (tez mialem wrazenie ze jelita nie sa oczyszczone bo
      bardzo malo razy bylem w wc) ale to dlatego ze jest to dosc dobry srodek i
      czyszczenie przebiega dosc lagodnie w przeciwienstwie do srodków podawanych w
      szpitalu, gdzie w toalecie spedzilem kilka godzin. Równiez mialem wykonywane oba
      badania jednoczesnie i przezylem :) A czy jelito jest przygotowane do badania
      mozna sprawdzic np. zdjeciem rtg. ale fleet zazyty zgodnie z instrukcja na
      opakowaniu badz wskazowkami lekarza na pewno spelni swoje zadanie. Trzymaj sie
      na badaniu !!!
      • honskoda Re: kolonoskopia-tomiss 31.07.06, 20:54
        bardzo dziękuje mam miec obybwa w uspieniu zastanawiam sięjak w uspieniu zrobią
        gastroskopie.napiszjak się czułeś po badaniu
        • tomiis Re: kolonoskopia-tomiss 31.07.06, 21:16
          jestem na gg 4563441 lub tlenie: "szachi"
        • tomiis Re: kolonoskopia 31.07.06, 21:27
          ja w uspieniu nie mialem badan, tylko znieczulenie. Gastro w uspieniu chyba nie
          mozna robic-nie wiem na pewno ale nie wyobrazam sobie. Po badaniu bylo....
          troche dziwnie, nieprzyjemnie. Przez kilka dni mialem wolne wiec sobie lezalem,
          odpoczywalem i dochodzilem do siebie ale ogolnie nie bylo a zle poki
          znieczolenie trzyamalo to nic nie czulem-myslalem ze czekac bedzie mnie cos
          gorszego. Wszystko to tyczy sie kolonoskopi bo gastroskopie mialem juz
          wykonywana 5 razy wiec to dla mnie juz nic wielkiego. Jak masz mozliwosc to lez
          sobie z 2 dni w domu i nie wychodz bo jelita troche sa rozregolowane jeszcze po
          czyszczeniu i moze zdazyc sie niemila niespodzianka. POWODZENIA na badanku :)
          napisz jak bylo.
          • honskoda Re: kolonoskopiaj uz po 01.08.06, 18:17
            jestem juz po kolonoskopi i gastroskopi,wszystko robione w uspieniu
            robiłam w Lublinie zapłacilam 500 zł,ale było super bardzo urzejma
            obsługa,obudziłam się po 40 minutach i było po wszystkim.teraz troche mam
            rozepchany brzuch powietrze które zostało wtłoczone przy badaniach troche mi
            dokucza.gastroskopia tez w uspieniu.kolonoskopia wyszła super gorzej z
            żołądkiem,mam mnustwo polipów wycinki pobrano do badan,może będzie w
            porządku.pozdrawiam wszystkich którzy mają mieć badania warto wydać te
            pieniądzei być potraktowany jak człowiek,a nie jednostka chorobowa
            • tomiis Re: kolonoskopiaj uz po 01.08.06, 18:50
              Miło to slyszec :) POZDRAWIAM :)
    • ampolion Re: kolonoskopia-bardzo pilne 01.08.06, 02:31
      Miałem kolonoskopię robioną dwukrotnie w Stanach. Na przeczyszczenie brałem cos
      wewnętrznego. Fleet znam bo niedawno miałem biopsję igłową prostraty. Fleet,
      tak jak ja to znam, to lewatywa, bardzo to elementarne. Do kolonoskopii trzeba
      potężnie wyczyscić jelita i tylko srodki doustne to robią w pełni. Takie jest
      moje doswiadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka