Dodaj do ulubionych

oj co za bóle!

23.12.06, 13:11
Myślałam że się dziś rano przekręcę. Ból całej prawej strony od żebra po
pachwinę, całość twarda jak kamień, jak dotykałam brzucha to czułam jakbym
zamaist jelit miała twarde rurki, normalnie masakra. Ja już nie wiem czy to
ZJN czy jaka inna cholera, wzięłam duspatalin i moge funkcjonować ale nadal
czuję dyskomfort, brzuch bolesny i mam doła jakiegoś, że w końcu zejdę...
Obserwuj wątek
    • marecki1975 Re: oj co za bóle! 23.12.06, 17:11
      nie Ty jedna... ja ostatnio ciągle zastanawiam się, kiedy zjadę na problemy z
      brzuchem :( Pozdro, Marecki
      • maus1 Re: oj co za bóle! 24.12.06, 12:05
        Najlepsze jest to że jak wczoraj miałam gości i popiliśmy wódeczki do bóle
        cudownie ustapiły;)....
    • stanislawski7 Re: oj co za bóle! 24.12.06, 12:53
      Ja też dawniej miałem bardzo silne bóle na tle IBS-u.Obecnie bóli nie odczuwam
      ani żadnych mocnych skurczów jelita grubego. Piję od ok.4 miesięcy odpowiednio
      dobrany zestaw ziół, oprócz tego jestem cały czas na Duspatarinie i Sulpirydzie.
      Gdyby nie występujące dość czesto jeszcze wzdęcia i "gazy" to właściwie byłoby
      dość dobrze. Może spróbuj pić zioła, ale musisz trafić do kogoś kto się na tym
      naprawdę zna.Jednak wcześniej trzeba skontaktować się z gastrologiem i
      stwierdzić czy ,aby to rzeczywiście jest IBS.
      • 123456halina Re: oj co za bóle! 08.02.07, 13:17
        witam mam prosbe na jakiej podstawie badan stwierdzono u ciebie IBS ja mam bole
        po lewej stronie ktore nie ustepuja po zadnych lekach ,jak bolibrzuch to bola
        cale plecy. O jakich ziolach mowa prosze odpisz szybko
        • tigra110 Re: oj co za bóle! 08.02.07, 13:51
          Słuchajcie, warto poczytać troszkę żeby wiedzieć, że zestaw ziół, który pije
          stanislawski jest indywidualnie dobrany dla niego przez siostrę zakonną więc
          trzeba się po prostu wybrać do zielarza lub do bonifratrów. A co do bólu całej
          prawej strony to świetnie rozumiem co to znaczy. Przez prawie 15 lat męczę się
          co jakiś czas właśnie z takimi dolegliwościami, też mam twarde jelito w środku,
          boli nawet prawa noga i plecy, nie pomagają żadne leki z wyjątkiem właśnie
          wódeczki, no ale nie zawsze można sobie drinknąć. To są po prostu bardzo silne
          skurcze i mogą trwać nawet cały dzień - mnie przeważnie przechodzi w czasie snu
          ale czasem trzyma jeszcze dłużej. Teraz wiem, że po prostu trzeba to przeczekać
          i nie panikować, bo pogarszamy swoją kondycję psychiczną. Warto odwrócić swoją
          uwagę, zająć się czymś interesującym tak żeby o tym cholerstwie przestać
          myśleć. Wiem, że to trudne ale pomaga.
          • stanislawski7 Re: oj co za bóle! 08.02.07, 14:27
            Tigra masz całkowitą rację; odnośnie wódeczki to nie będę dyskutował ,ale z
            całą reszta to się z Tobą zgadzam .Dobór ziół musi być indywidualny dla każdego
            a z tym panikowaniem i z przeczekaniem złych okresów też masz racę.Pozdrawiam.
          • darofer [...] 10.02.07, 22:34
            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • stanislawski7 Re: do Haliny 08.02.07, 14:38
          IBS to dość złożona sprawa wymaga bowiem szeregu badań diagnistycznych m.in.
          kolonoskopia,gastroskopia,dawniej wlew doodbytniczy,sonda żołądka i
          dwunastnicy;krew utajona badania na pasożyty itp.Jeśli wszystkie badania
          wykluczą schorzenie organiczne wówczas może gastrolog postawić diagnozę IBS
          czyli Zespół jelita wrażliwego.Odnośnie ziół to trzeba także skontaktować się z
          kimś kto zna się na fitoterapii i dobrać właściwy zestaw ziół na dany rodzaj
          IBS-u przebiegający z biegunkami czy w postaci zaparciowej. To ważne.Proponuję
          Ci wizytę u gastrologa i ewentualnie u braci Bonifratów, którzy mają swoich
          konsultantów medycznych i swoje apteki z ziołami i innymi preparatami ziołowymi.
        • slonko992 Re: oj co za bóle! 03.03.07, 17:59
          Do Haliny
          Mam to samo .....boli mnie lewa strona w boku po stronie brzucha lub w
          plecach ...i ciagnie na cale plecy .....i nic mi nie pomaga... od trzech lat
          szukam przyczyny i lecze sie ale sama nie wiem co to takiego ...mialam
          gastroskopie i kolonoskopie , ktore nic nie wykazaly a bol zostal ...Jesli sie
          czegos dowiesz daj znac ...nie wiem juz gdzie szukac bo nie mam pewnosci czy to
          IBS....Pozdrawiam
    • maus1 recepta? 12.02.07, 21:49
      Powiem Wam że od kiedy pracuję intensywnie i prowadze dom, sprzątam, gotuję itp
      nie mam czasu na myslenie czy mnie coś boli czy nie. odstawiłam wszystkie leki
      (brałam duspatalin i piłam siemię) i NIc mnie nie boli!
      Lekarz psychiatra juz dawno stwierdził że te bóle są psychosomatyczne i
      faktycznie to prawda...
      • enterol250 Re: recepta? 12.02.07, 22:41
        ja tez pracuje intensywnie, utrzymuje sie sama, prowadze dom, sprzatam (czasem,
        hehe), gotuje, ale brzuch mi doskwiera bardzo i im intensywniej pracuje, im
        wieksze wyzwania, tym bardziej dotkliwie doskwiera. wiec mysle, ze to jednak
        sprawa indywidualna. a lekarz moze powiedziec co mu slina na jezyk przyniesie,
        bo to nie jego zycie i nie jego cierpienie. tyle.
        pozdro.
        • maus1 Re: recepta? 13.02.07, 19:18
          No pewnie indywidualna fakt. Ale fakt że u mnie głowa odgrywa chyba dużą rolę i
          pewnie u wielu osób również...
          • kawa_inka1 wlew doodbytniczy 01.12.07, 19:22
            poszpreałam w archiwum i znalazłam ten wątek.
            Mam też bóle w lewej stronie brzucha, mam skierowanie na wlew. I
            stąd moje pytanie: jak przygotowac się do tego badania? Wiem że
            dieta na 2 dni przed i lewatywa. Lewatywe mam sobie zrobic sama? tzn
            kupic w aptece coś na przeczyszczenia? I jaka dieta? Czytałam w
            necie że ma byc m.in. bezcukrowa... Napiszcie jak u Was było...
            Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka