25.01.07, 12:23
widze ze aktywnie łazisz po gwiazdach medycyny akademickiej i alternatywnej :D
bardzo mi sie podoba Twoja postawa:) powiedz tylko jak wizyty u naszego
kochanego prof. Krzyzowskiego? jakie bierzesz preparaty i jaka jest ich
skutecznosc?
pozdro.
Obserwuj wątek
    • ptomb Re: do ptomba 25.01.07, 13:03
      Na kiszke pozytywnie wpływa Desputalin Retard 2x dziennie oraz bonifratrowe
      ziółka. Ziółka nie są tanie bo wizyta co łaska a ziółka na kiele 1,5 miesiąca
      150 zlciszuf ale coś dają. W prawdzie czesto w kiszcze burczy ale nie boli.
      Dodatkowo biorę z wieczora ten Lerivon, który może pomaga może jest placebo.
      Lerivon moze zmniejszać skurcze jelit a dotego ma udokumentowane działanie
      przeciwbólowe. Ale na chwilę obecna zapisuje mi go znajomy lekarz bo nie bierze
      odemnie za wizyty a chce mi się jechać 30 kilosów do Krzyżowskiego i płacić 120
      zł za wizytę.
      Od około 3 miesięcy łażę na psychoterapię ale to moje drugie podejście do
      psychoterapii i skuteczność drugi raz jest zerowa!! Lepiej w miejsce
      psychoterapii połykajcie sobie na przykład witaminę C lub coś innego. Bedzie
      dużo taniej od psychoterapii a rezultat będzie lepszy. Ot bedziecie mieli efekt
      zarombisty placebo.
      Niestety mój główny problem to jakies dziwne pieczenia gryzienia i pradziki
      oraz iskierki po całym ciele, które nie dają mi spokoju całymi dniami, ale ten
      temat pozostawiam do roboty dla prof. Tomeckiego.
      • enterol250 Re: do ptomba 25.01.07, 15:05
        dzieki za info. hmmm, mi lerivon tez nie pomagal...

ptomb, napisz prosze cos blizej o tej psychoterapii, jak to wyglada (skoro jest
        nieskuteczna, to moze nalezy wyprobowac jakis inny rodzaj psychoterapii, jest
        tego od groma).

co do pradzikow, to skoro ten caly gwiazdor, pan Tomecki jest od jelit, to na to
        nie bedzie mial cudownego remedium raczej :( ale oczywiscie trzymam kciuki za
        Twoja wizyte u niego, informuj nas o tym jak poszlo i czego sie dowiedziales.
        trzym sie. pozdro dla wszystkich spastycznych tkanek.
        • ptomb Re: do ptomba 25.01.07, 15:24
          Heh psychoterapia polega generalnie wiadomo na glindzeniu różnych dzinwych
          rzeczy. Na przykład co ludzika wkurza a co nie jakie są różne osobowości
          ludzików których można spotkać itp itd. Gadki o tym co by się chciało w zyciu
          robić. Generalnie gadanie różnych bdzur. Na przykład jak ludzik by chciał latac
          F-16 to psychoterapia tylko ludzika wkurzy jak se to uzmysłowi bardziej że by
          chiał bo jak latać takim cackiem z szalejąca kiszą a dotego nawet jak kiszka by
          nie bolała to ludzik i tak jest zaduży zeby takim czymś latać.
          Na podanym banalnym przykładzie widać że psychoterapia zamiast pomagać może
          bardziej dołować i dawać więcej złego niż dobrego.
        • ptomb Ciąg dalszy mojej psychoterapii. 25.01.07, 16:05
          Dzisaj miałem mieć kolejną terapię ale zadzwonilem z zapytaniem czy mogę się
          dziś nie stawić bo niby musze iść do lekarza i że się odezwę w przyszłym
          tygodniu. A znając życie w przyszłym tygodniu się nie odezwę i to jest koniec
          mojej psychoterapii. Stwierdziłem, że szkoda czasu, kasy i zawracania sobie
          d...y.
          • magdak75 Re: Ciąg dalszy mojej psychoterapii. 25.01.07, 17:50
            ja po kilku spotkaniach z psychologiem, stwierdziłam ze mówi mi to co ja tak
            naprawdę wiem, i wiem dlaczego mam ten holerny IBS wiec tez stwierdziłam ze
            szkoda czasu i kasy.
            Pozdrawiam
            Magda75
            • enterol250 Re: Ciąg dalszy mojej psychoterapii. 26.01.07, 11:57
              sluchajcie, a moze zle sie do tego zabieramy? moze potrzebujemy jakiejs
              okreslonej formy psychoterapii, a nie grupowej wiwisekcji, ktora faktycznie dla
              ludzi z hm wstydliwymi problemami jest raczej wrzodem na tylku niz forma
              relaksu... pogadam z moim kumplem psychologiem, moze cos doradzi. cos mi
              wspominal o psychoterapii kognitywnej, poczytajcie:
              www.encyklopedia.biolog.pl/index.php?title=Psychoterapia_kognitywna
              pozdrowki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka