jula42 14.03.08, 15:24 jak dlugo i ile w ciagu dnia mozna stosować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_am_the_army Re: loperamid 15.03.08, 00:24 Takie informacje są zazwyczaj w ulotce - wystarczy ją przeczytać... Z tego co pamiętam, to nie należy stosować dłużej niż 10 (standard), a na dobę nie powinno się przekraczać 4 tabletek na dobę, a zalecane są 2 na dobę. Ulotki są po to, by je czytać:-) Odpowiedz Link
jula42 Re: loperamid 15.03.08, 14:31 wiem, co pisze na ulotce, ale wiem tez ,że ludzie biora od 1-nej na miesiac do kilkunastu na dzień, chcialam zapytac o te ekstremalne przyjmowania Odpowiedz Link
meow_meow1 Re: loperamid 16.03.08, 16:40 Nie polecam zbyt częstego używania loperamidu. Ja kiedyś eksperymentowałem--brałem trzy razy dziennie przed każdym posiłkiem. Było cudownie--jedno do dwóch wypróżnień dziennie, nawet miałem zaparcie (chyba pierwszy raz w życiu). Niestety po jakichś 2 tygodniach masakryczne kłująco-dźgające bóle brzucha i biegunka gigant. Każdy jest inny, ale wydaje mi się, że najlepiej loperamid stosować doraźnie. Odpowiedz Link
jula42 Re: loperamid 17.03.08, 15:27 no więc co stosowac, zeby sie w koncu pozbyć tych biegunek, bo juz zaczynam się zalamywac, myślalam,że to jakiś gorszy okres, ale on trwa i trwa, juz mam wszystkiego dosyć, Odpowiedz Link
meow_meow1 Re: loperamid 17.03.08, 21:37 Ha! Gdybym to wiedział, to bym sprzedał ten pomysł i był cholernie bogaty. A czy Ty jesteś pod kontrolą gastrolo(entero)loga? Czy miałaś kolonoskopię, żeby wykluczyć choroby organiczne? Czy miałaś badania na celiakię? To wszystko trzeba wykluczyć, żeby stwierdzić ZJN. Jeśli to ZJN, spróbuj wybrać się do psychiatry i włączyć leki przeciwdepresyjne. Mi nieco pomogły. Odpowiedz Link
jula42 Re: loperamid 18.03.08, 12:41 ostatnie 10 lat, 3 kolono, 3 gastro, tu i tu wycinki brane, enerokliza, szpital, oddział gastroenterologii i....i mecze się jak nie wiem co, ostatni miesiąc to koszmar, niekiedy bywały gorsze dni, ale nie trwaly tak długo, teraz juz po prostu wysiadam........ Odpowiedz Link
woman.rain Re: loperamid 24.03.08, 17:42 Informacja na ulotce odnośnie dawkowania swoje, a życie swoje. Zażywam już 5 lat codziennie, początkowo 1 tabl, dziś 8-12 dziennie. Koszmar. Od tego chyba nie można się już uwolnić, tym bardziej, że podłoże tej choroby tkwi w psychice, często poszarpanej przez życie. Niestety nie ma chyba idealnego leku, trzeba sobie jakoś radzić, wyjść z domu, z dziećmi, jak na razie pozostaje tylko loperamid. Głupio mi tylko codziennie go kupować, więc zmieniam często apteki.N Odpowiedz Link
jula42 Re: loperamid 25.03.08, 13:51 women.rain a jak się czujesz, nie masz potem jakis sensacji(no oprocz tych ktore już są) z powodu ciąglego brania? jakies dodatkowe skurcze czy bóle? czy jak zazyjesz taka ilośc to po prostu lepiej się czujesz i jesteś spokojniejsza? Odpowiedz Link
cashmereo Re: loperamid 02.06.08, 00:36 Ja prawdopodobnie z tego co wybadalam mam od loperamidu zawroty glowy, a staram sie jak najmniej zazywac, jak jestem w domu to nie biore( rzadko bywam w domu), jak jestem na studiach( dzienne) to zwykle bez 1 na dzien sie nie obedzie, czasem nawet 4 na dzien kiedy jestem poza domem. A tak sie staram w ogole tego nie brac:( zazywam juz od jakis 2 lat Odpowiedz Link