09.04.08, 16:51
Czy ktoś z Was zażywał ten lek? Przepisał mi rodzinny, nie wiem czy
opłaca się w ogóle wykupować...
Obserwuj wątek
    • enterol250 Re: Tribux 09.04.08, 19:36
      Brałam ten lek przez kilka miesięcy. Początkowo jego skuteczność w kwestii
      znoszenia bólu poposiłkowego była bardzo wysoka, niestety w miarę brania go
      skuteczność systematycznie spadała, musiałam brać coraz więcej tabletek
      jednorazowo, żeby osiągnąć zadowalający efekt. Tribux to syntetyczny hormon
      regulujący pracę jelit, czyli niestety jest to tylko leczenie objawowe. Ale
      spróbuj, może Tobie pomoże na dłużej.
      Pzdr.
      • eliseu Re: Tribux 09.04.08, 19:40
        A działa na gazy?
        • corutons Re: Tribux 09.04.08, 19:46
          Myślisz, że na każdego lek działa tak samo. Wypróbuj - co Ci
          szkodzi?

Dla mnie jest rewelacyjny - biorę od 6 miesięcy.
        • enterol250 Re: Tribux 09.04.08, 22:12
          Eliseu, u mnie przez długi czas mało co działało na gazy, więc się nie sugeruj.
          I popieram radę kolegi - spróbuj. Stracisz 30 pln, a możesz zyskać trochę więcej
          dobrych dni.
          Pozdrówki.

PS. Ale pamiętaj też o lekkiej diecie i duuuużej ilości mineralnej niegazowanej
          - naprawdę jest skuteczna jeśli chodzi o usuwanie zefirów :D
          • eliseu Re: Tribux 25.04.08, 22:03
            Po zuzywaniu tego leku w ciagu dwoch tygodni (3 razy dziennie)
            stwierdzilem, iz jest on zupelnie nieskuteczny na zaden z moich
            objawow IBS.
            • corutons Re: Tribux 27.04.08, 00:12
              A skąd pewność, że masz IBS?
              • eliseu Re: Tribux 27.04.08, 09:45
                Miałem badania, m.in. kolonoskopię i gastrolog stwierdził
                jednoznacznie wysylając mnie do psycholga. Na kolejnej wizycie
                upierałem się, że może to tylko działanie hemoroidów, brak ruchu i
                niewłaściwa dieta, ale gastrolog pokazał mi na zdjęciu komputerowym
                jak skręcone było moje jelito z powodu stresów i nerwicy. Po roku od
                pierwszego badania, w drugim z kolei "teście rzymskim" stwierdził na
                100% IBS. W jednym z wątków na tym forum kiedy powątpiewałem o mojej
                chorobie, zapytałem "Czy naprawdę mam IBS?" - można tam poczytać o
                moich objawach. Teraz wiem, że na jeden z objawów, czyli
                nieprawiadłowa konsystencja stolca pomaga mi Coaxil. Niestety ten
                lek nie działa na gazy (nie mylić z wzdęciami). Gastrolog
                podejrzewa, że mogą one być powodem m.in. nieprawiodłowego ułożenia
                okrężnicy. Może jednak mam coś o czym piszą propagatorzy Colonixu,
                dlatego zdecydowałem się przejść kurację w czasie urlopu.
                Gastrolodzy jakoś sceptycznie zapatrują się na tę kurację - brak
                konkretnej odpowiedzi na ten temat.
                • pazurek_74 Re: Tribux 09.03.09, 16:58
                  od wczoraj przyjmuje ten lek i jestem ciekawa, jak szybko zacznie mi pomagac....
                  nie oproznialam sie juz o9d 3 tygodni, ciagle mi w brzuchu cos jezdzi i sie
                  przelewa... juz naprawde jestem zmeczona... brzuch coraz wiekszy, a ja mam
                  wielki stres.... bylam na USG jamy brzusznej, ale mi lekarz powiedzial, ze jelit
                  nie da sie w ten sposob obejrzec... cos mi nie pasuje..
                  • nuny89 Re: Tribux 13.03.09, 08:33
                    Ja biorę ten lek od ponad pół roku i jedyny plus to to że już nie mam bardzo kujących bólów jelit po np tłustych posiłkach czego następstwem zawsze były rozwolnienia... Przy czym jak to mówią zamienił Stryjek siekierkę na kijek:/ wypróżniam się max raz w tygodniu:|
    • m_ilcia89 Re: Tribux 08.08.09, 13:51
      mam do sprzedania TRIBUX :)
      m_ilcia89@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka