Dodaj do ulubionych

Zaczalem sianokosy...

13.05.05, 00:41
...ale kosiarka mi sie spieprzyla,moze juz ostygla,ide poprawiac.
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 00:43
      a to dobrze ze ci sie zepsula,bo na forum zajrzales! to tylko i wylacznie z
      korzyscia dla nas sie stalo hehe cmok
      serio to mam nadzieje,ze sie uda naprawic i bedzie dzialalo gites!
      • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 02:31
        Nie naprawilem ale wiem co zepsute,trzeba kupic malutka czesc,ha.
        • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 03:46
          nie ucieknie ta czesc! a u mnie trawa wysoka:)
          • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 06:52
            kup nowa i bedziesz szalal hehe,ja tak zrobilem kupilem kose i teraz wiem co to
            koszenie,szczegolnie wysokiej trawy i chaszczy,tylko musze jeszcze kupic
            przylbice taka na twarz ,bo strasznie pryska po pyszczysku hehe
            • majak_m Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 10:04
              Po co kupowałeś? Ja mam trzy, z czego wykorzystuję jedną, bo jak się prześpi
              początek sezonu to w takiej trawie radzi sobie jedynie jakaś talerzowa.
              • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 18:46
                no kurde wszyscy kosy maja a ja nie,chyba musze kupic!
            • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 18:46
              e bez ochrony na twarz to ty lepiej nie kos!
              • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 22:44
                no widzisz ,gdybam wiedzioal to bym od Ciebie odkupil,mam wlasnie taka z zylka
                i ostrzem talerzowym,nie jest to taka profesionalna,ale radzi sobie
                • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 22:52
                  a drogie sa u was kosiarki?
                  • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 23:24
                    za moja kose spalinowa,bo to nie kosiarka,dalem 850 zl,jest na zylke i stalowy
                    noz,do duzej trawy ,chodzi jak burza,do mojej dzialki mi wystarczy,ale jak bym
                    chcial kupic taka profesionalna ,to drugie tyle
                    • majak_m Re: Zaczalem sianokosy... 13.05.05, 23:39
                      Sprzet "nie tylko dla profesjonalistow" hehehe. Tak mi sie reklama przypomniala.
                      Ale najlepsza kosa to taka z ostrzem, wklepywanym na kija :P Takim sprzetem to
                      czlowiek moze wszystko. Przy okazji pare kalorii spali. Chociaz tez wole silnik
                      spalinowy do tej roboty, za to moj tata czasem uzywa zwyklej kosy. A przyznam
                      sie ze kiedys probowalem, ale kiepsko mi to szlo, wiec zrezygnowalem z tego
                      urzadzenia.
                      Ciekaw jestem jak dlugo musialbym kosic taka kosa, jak masz Ty aleks, swoja
                      dzialke. Pewnie z tydzien, no a wtedy to trzebaby sie wrocic na poczatek.
                      • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 00:05
                        zwykla kose tez uzywam,ale jeszcze w tym roku nie mialem jej w rekach,teraz
                        docieram ta spalinowa,moja dzialka oklo 14 a,kosilem chyba 2 godz,oczywiscie
                        nie jest tam tylko trawa,bo altana garaze tak wiec prawie polowa odpada,ale i
                        tak jest dobrze
                        • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 01:57
                          Ja juz poprawilem i dokosilem reszte,klin na kole zamachowym urwany,to
                          wszystko,a kosiarke to mam malutka,ile cm kubicznych to nie wiem mysle ze
                          ok.50,4konie mech.ale kosi,mozna kupic co mozna siasc na to,ale mnie nie trzeba
                          takiej.
                          • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 03:20
                            no to bardzo drogie te kosy u was sa,ja wlasnie patrzylam w sklepie bo musze
                            kupic i juz za 100 dolcow kupi kose!
                            • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 07:19
                              u Was jest bardzo dobry i stosunkowo tani sprzet,u nas niestey nie ,ja mam
                              jeszcze kosiarke ale taka na prad,tam gdzie dostane przedluzaczem to kosze,ale
                              ja mam bardzo duzo drzew i trzeba sie schylac i jezdzic miedzy nimi dlatego
                              postanowilem kupic kose
                              • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 18:02
                                no wlasnie widze ze roznica jest duza!
                                • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 18:57
                                  Aleks ja mam na zbyciu jedna,przyjedz i wez sobie,jeszcze Ci doplace bo mi
                                  przeszkadza,hehe.
                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 19:35
                                    hej mi jest potrzebna,czegos tak daleko dunajec????????????ehhe cmok
                                    • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 20:14
                                      No wlasnie,ta skorka nie warta wyprawki,chociaz,wiadomo to?
                                      • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 20:38

no wlasnie nie do konca nigdy wiadomo

nowe alternatywne forum GORLICE!!
                                        Nowy Sacz
                                        [']-JPII
                                        • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 20:52
                                          moze przyjede hehe,oczywiscie po kosiarke
                                          • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 21:20
                                            To dawaj,azymut zachod,"szli na zachod osadnicy,sladem wielkiej
                                            niedzwiedzicy"hehe.
                                            • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 21:52
                                              chyba by sie nie oplacalo,hehe,na zachodzie jest bardzo duzo sprzetu,tylko
                                              trzeba miec transport i troche czasu ,zeby pochodzic jak sa flomarki
                                              • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 14.05.05, 22:02
                                                Masz racje,tutaj to mozesz kupic stary sprzet b.tanio,pod warunkiem ze sam
                                                poprawisz,bo robocizna tak droga ze czasem nie warto poprawiac np.wczoraj
                                                pisalem ze zerwal mi sie klin na kole zam. klin kosztuje jeden dol.a naprawa
                                                35,a stara kosiarke kupie za 40,sens dawac naprawiac? Samemu tak.
                                                • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 00:06
                                                  dokladnie dunajec,robocizna bardzo tu kosztuje! lepiej samemu umiec zrobic,ale
                                                  niestety nie wszystko sie umie!buu
                                                  • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 00:30
                                                    to prawda,ja czasek sam naprawiam,ale czesto nie wiem jak sie do tego zabrac
                                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 01:33
                                                    a ja to juz w ogole nie wiem jak co naprawiac
                                                  • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 04:57
                                                    Ellen,nie zartuj,Ty nie wiesz ktory garnek wyrzucic a ktory nie? Sorry.
                                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 05:39
                                                    heheh dobre dunajcze cmok heheh
                                                  • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 09:10
                                                    z tym wrzucaniem do garnkow to roznie bywa,zdzarzaja sie male wpadki hehe
                                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 17:27
                                                    e to chyba kazdemu wpadka sie zdarzy heheh
                                                  • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 18:55
                                                    mnie cosraz czesciej i nie wiem czym to idzie chyba sie starzeje
                                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 19:04
                                                    hehe ja tez sie starzeje heheh
                                                  • dunajec1 Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 19:15
                                                    A ja na odwrot,nie starzeje sie,tylko dzieci rosna,hihi.
                                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 19:17
                                                    no to ty jests chlubny wyjatek heheh
                                                  • aleks44 Re: Zaczalem sianokosy... 15.05.05, 20:17
                                                    to fakt,najlepsze jest to ze po nas nie widac hihi,bo wywalilem wszystkie
                                                    lustra z domu,na wszelki wypadek
                                                  • ellenai Re: Zaczalem sianokosy... 16.05.05, 03:19
                                                    hehehe,dobre,ja luster jeszcze nie wywalam z domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka