Dodaj do ulubionych

III LO im. Marynarki Wojennej

21.06.05, 16:11
Wszystko, co powinnam wiedzieć o tej szkole, ale boję się zapytać. A tak ans
erio to interesuje mnie wszystko - głównie nieoficjałka. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • victis Re: III LO im. Marynarki Wojennej 17.07.05, 17:03
      Chodzi Ci o ta gdyńska 'trójke'? :D
      • mandragona Re: III LO im. Marynarki Wojennej 18.07.05, 17:04
        Dokladnie. III LO im. Marynarki Wojennej w Gdyni.
    • marciax Re: III LO im. Marynarki Wojennej 19.07.05, 00:47
      z tego co wiem,to poziom jest tak "wysoki" gdyz po prostu nauczyciele podczas
      sprawdzianów wychodza sobie do pokoju nauczycielskiego itp akcje ;) mój kumpel
      sie tam uczy ;] w gim co roku był finalistą kilku olimpiad ;]
      po za tym ten "wysoki poziom" polega na tym,ze tam po prostu przychodza
      uczniowie juz z duza wiedza,i z taka sama tez wychodza...praktycznie nic nowego
      sie tam przez te 3 lata nie dowiaduja ;] i powtarza to chocby własnie mój
      kumpel i jego znajomi ze szkoły ;] teraz to po prostu chodzia tam,zeby chodzic
      i podbic piecztake "tu byłem" ;] bo i tak sie nudza,bo nic nie robia ;]
      • mandragona Re: III LO im. Marynarki Wojennej 19.07.05, 02:32
        Niezle.
        To dlaczego tak wielu dostaje sie na dobre uniwerki, jak UW, UJ, UG czy SGH?
        Juz po gimnazjum maja taka wiedze?
        Tyle ogolnie o szkole. Pewnie jest rzeczywiscie tak jak mowisz.
        A co z IB? Tam chyba cos robia, bo 45/45 czy rednia 39 nie biora sie z
        powietrza.
        Serdeczne dzieki za info. Bo caly czas sie zastanawiam co robic - skladac do
        III LO w Gdyni, do V LO we Wroclawiu, III LO w Opolu, Norwida w Czestochowie,
        czy the Hotchkiss School w Lakeville lub jakiejs innej w usa. Albo moze gdzies
        w Europie. Hmm... Kurcze, szkola srednia to wazny wybor a ja nie mam pojecia co
        bedzie najlepsze:/
        • trojkowiczka Re: III LO im. Marynarki Wojennej 01.09.05, 14:18
          cóz, sama kończyłam 3LO w Gdyni w tym roku i muszę przyznać, że spędziłabym w tej szkole 4 lata a nie tylko 3... Jeśli chodzi o poziom nauczania ,to nie zgodzę się z tym, że nic się tam nie robi. Co wyróżnia tę szkołę od innych to to, że tam nie spędza się czasu na bezsensowne pisanie referatów (czyt. przepisywanie książek) czy bezmyślne kucie na pamięć. Masz wiedzieć, rozumieć i umieć wykorzystać swoją wiedzę. A jeśli jest się zdolnym, to nauka nie zajmuje aż tak wiele czasu. Nauczyciele oczywiście są różni- jak wszędzie. Nie ma idealnej szkoły, gdzie każdy nauczyciel wykonuje tę pracę z powołania i na dodatek jest świetny w tym co robi (wiele więc zależy od kadry, na jaką się trafi). Mimo wszystko nie czuję, żebym niczego z tej szkoły nie wyniosła- przeciwnie. Jeśli chodzi o dostawanie się na studia- można powiedzieć, że ta szkoła to gwarantuje dla olbrzymiej większości (średnia matury- 87%). Poza samą nauką są jeszcze ludzie, a trójka to zbiorowisko naprawdę ciekawych osobowości. Masa indywidualistów, może nie ze wszystkimi ma się ochotę zacieśniać znajomości, ale najwspanialszych ludzi poznałam właśnie tam. Oczywiście nie każdy trójkowicz to intelektualista, zdarzają się ludzie trafiający tam "z przypadku", ale to tylko potrafi urozmaicić lekcje ;) (pozdrawiamy Miśnię ;) ) Ja naprawdę polecam tę szkołę. Daje duże możliwości, szczególnie, jeśli ktoś naprawdę chce coś w niej robić.
          • mandragona Re: III LO im. Marynarki Wojennej 06.09.05, 15:19
            Dzieki serdeczne.
            Slyszalam jednak o pewnej niezdrowej atmosferze, mam na mysli faworyzowanie
            wszelkich olimpijczykow, tak ze oni w ogole nie chodza do szkoly, itp.
            Osobsicie szkole darze sympatia mimo ze nigdy tam nie bylam:)
            Ale aktualnie, wzbogacona doswiadczeniami zyciowymi, ta skzola stala sie opcja
            B, gdy A nie wypali. Bo o A mam niezmiesko wspaniale odczucia:)
            Pozdrawiam,
            Magda
    • dinozaur.57 LO im. Adama Mickiewicza w Żychlinie 01.09.05, 14:46
      Jakie są Wasze wspomnienia z tej szkoły ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka