lik5 31.12.03, 20:49 Czy podczas jazdy na gazie pracuje pompa paliwa?Jaka może być przyczyna ubywania paliwa w zbiorniku?Pomijam oczywiście zapalanie na benzynie. Instalacja Levato. Silnik z 1- punktowym wtryskiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: Pompa paliwa 01.01.04, 12:24 na to nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Sa dwie szkoly montazu, wg mnie prawidlowa jest ta, ktora my stosujemy, czyli ciagla praca pompy w obiegu zamknietym. Niektorzy jednak odcinaja prad od pompy w czasie pracy na gazie. Ubytek paliwa moze miec przyczyne elektroniczna- tzn. paliwa nei ubywa, jedynie ubywa go na wskazniku, albo rzeczywiscie ubywa ze wzgledu na uszkodzenie ktoregos zaworu lub przekaznika. A moze po prostu ubywa go ze wzgledu na odpalanie teraz na benzynie- nawet nie wiesz ile benzyny potrzeba w poczatkowych minutach pracy... pzdr Odpowiedz Link
rbdds Re: Pompa paliwa 02.01.04, 22:39 > Niektorzy jednak odcinaja prad od pompy w czasie pracy na gazie. Czy to moze byc przyczyna przedluzonej pracy rozrusznika przy urchamianiu silnika? (tzn pompa potrzebuje czasu by dostarczyc benzyne do wstryskiwaczy?) Odpowiedz Link
gaziarz Re: Pompa paliwa 02.01.04, 23:10 przeciez i tak nie ma cisnienie w ukladzie jak samochod stoi dluzszy czas, wydaje mi sie, ze nie ma to wiekszego zwiazku, ale nie jestem pewien na 100% Odpowiedz Link
rbdds Re: Pompa paliwa 02.01.04, 23:26 > ciagla praca pompy w obiegu zamknietym. pytanie moze naiwne, ale: czyli gdzie krazy ta benzyna? Dzieki za wyrozumialosc. Odpowiedz Link
passek3 Re: Pompa paliwa 23.02.14, 18:19 jesli nie masz wyłacznika pompy , to pracuje cały czas lik5 napisał: > Czy podczas jazdy na gazie pracuje pompa paliwa?Jaka może być przyczyna > ubywania paliwa w zbiorniku?Pomijam oczywiście zapalanie na benzynie. > Instalacja Levato. Silnik z 1- punktowym wtryskiem. Odpowiedz Link