camaieu 26.06.06, 15:56 Moje pytanie jest następujące: czy i kiedy po cc można stosować coś co zapobiegłby zwisającym fałdom brzucha? Mam tutaj na myśli coś takiego jak pas pooperacyjny lub ściągające majtki korekcyjne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mm79 Re: O brzuszku 26.06.06, 20:41 Mozna dopiero po połogu kiedy całkowicie obkurczy sie macica(wiadomo po kontrolnym badaniu u lekarza 5 tygodni po porodzie). Wcześniej ściskanie macicy może doprowadzić do bolesnych i nieprzyjemnych stanów zapalnych. Nie wiem co na to inne dziewczyny ale takie są moje informacje. Odpowiedz Link
simonkapl Re: O brzuszku 27.06.06, 10:59 Mnie pasy w ogole odradzono, bo podobno miesnie potem nie bardzo pracuja.Jest fajny zle musteli poporodowy.Uzywam go w polaczeniu z gimnastyka i efekty byly bardzo szybko widoczne. Odpowiedz Link
gosiajot Re: O brzuszku 30.06.06, 10:59 Ja nosiłam obciskające majtki już tydzień po porodzie. Po połogu jak poszłam do ginekologa wszystko było w porządku. Mi wszyscy raczej polecali "ściskanie" brzucha i faktycznie, wygląda całkiem dobrze Odpowiedz Link