Dodaj do ulubionych

czwatek śnieżny

06.02.03, 11:51
Znowu zima w Mevelandi i okolicach, i taka porządna. Sypało dziś w nocy juz
od 1,55, i to JAK sypało !
Wyszłam z psem na chwilę, zostaliśmy ponad pół godziny. Ja biegałam, a on sie
tarzał i uciekał przeda mną. Czarny pies wrócił biały, otrząsanie się nic nie
pomogło, musiałam go trzepać.

TAKA ZIMA !!!

Po torach tramwajowych pługi sniezne jeżdżą, na balkonie ponad 20 cm puchu,
dzis bałwany stadami będą rosnąć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Meve Re: czwatek śnieżny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 12:28
      Bromberg już wcześniej zasypało, w nocy chyba nic nie padało - nie wiem, bo,
      jako zupełnie rozsądna czasami królowa położyłam się spać wcześnie, co by siły
      na dzisiejszy wieczór zostawić. Jedna z czarownic coś tam brzdąka, że
      przeziębiona, ale nic to - pić i tak będę.
      Drżyj mój biedny żołądku!
      • Gość: amy Re: czwatek śnieżny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.03, 13:21
        Południe kraju też zamietło i zasypało. Paraliż kompletny na drogach podobno.
        Ja chcę ciepełka letniego chcę, ot co.
        • Gość: monia Re: czwatek śnieżny IP: 217.97.138.* 06.02.03, 13:36
          A skąd ty jesteś, dzieweczko?
    • tchernobog Re: czwatek śnieżny 06.02.03, 12:59
      Zimno bardzo aż mi statek kra przukuła :((( troszkę grogu nie zaszkodzi
      Ale nic to , oto przyprowadziłem do odebrania : Fróóddda i jego kompana Szam.
      Jest też Legoooolasz i Alagoln ( miecz jest ale jakiś nadłamany)
      Wszyscy w wersji przytulankowej tylko proszę dobrze ich traktować! Nie
      zagłaskajcie ich na śmierć!!!!

I jescze zobaczyłem że wielki jest popyt na Legoolasza i Alagolna!
      Nasza piracka brać ma na to rozwiązanie prosto z dalekiej Tleilax wspaniałe
      nowe wersje : Legolasz myśliciel, grajek, poeta itd. Mamy też Bolomila i
      Falamila oraz Eomela z Lholanu! Jeszsze jeszt tesz ploszto z umbalu nowy
      niwolnik: jakisz dziwny Girild z Riviery i jakiś bard Jaskra. Kto chcze niech
      szklada żamówienie!
      Czelnobhog ksąze z kluhanów olaz kapithan pihratow
      bo my glozne pihraty i sztraszne kamlaty
      • Gość: Meve Re: czwatek śnieżny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 13:09
        Geralta dla mnie. Bez odwołania:))
        Chociaż, ten co w Wiesminie gra, bardzo podobny do Lubego Króleskiego i że się
        tak niefortunnie wyraże, to Geralta takowego na co dzień mam:))
        Tak więc dla odmiay jeno Legolaszza.
        Czy myślicie, ze już powinnam zacząc pić- tak dla rozgrzewki?:)
        • Gość: monia Re: czwatek śnieżny IP: 217.97.138.* 06.02.03, 13:16
          Myślę, że koniecznie. Wszak trening czyni mistrza.:-))) A czarownicy powiedz,
          że lekarze zalecają osobom cierpiącym na różne infekcje grypopodobne spożywanie
          dużych ilości płynów. A poza tym alkohol znieczula, w związku z czym gardło
          przestanie ją boleć...Chyba, że się antybiotyczy..:-( ale to rujnuje wątrobę i
          żołądek...:-) nie to co..nieważne...
          • tchernobog Re: czwatek śnieżny 06.02.03, 13:27
            Wedle życzenia łoto jeszt legolaszzzzz. Lekko skepowany ale jeszt poosłuszny.
            Bonusowo dajemy jego qumpla gimmlę gratisz!
            A legolasz chętnie pomosze w walcze ż glypą on jeszt wielki medik!
            no a ten girilt to szeczywiście jaki wyblakowany ma biale wlosy lecz jaką
            czarną blodę dziwne nie?
            • Gość: vereen Re: czwatek śnieżny IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 06.02.03, 14:45
              Ja tylko przelotem i niepijąca...wpadam wiedźmaka Geranta zaklepać, skoro
              królowa łaskawie się zrzekła:)...to tak nawszelkiwypadek, gdyby się Aragorn
              popsuł albo został zagłaskany.:)))
              A za Aragorna mniej zdzierco piracie dostaniesz, bom trzeźwa i pewne usterki
              widzę:))) Jak można było tak go popsuć, miecz złamany..toż trzeba było w
              paczki z odpowiednimi naklejkami zapakować do transportu.:))

Potwierdzam, na południu również Wielkie Białe Zimno!
              • jolajola1 Re: czwatek śnieżny 06.02.03, 17:26
                ech, Legolasz miał być dla mojej małej nastolatki
                może to klonowane elfy ?
                • Gość: Jarek Łola Boga!!! IP: 213.17.181.* 06.02.03, 17:43
                  Toć zaprawdę powiadają Mevelandczycy o zaistniałych głębokich zmianach w
                  zwyczajach dworskich... Ze smutkiem skonstatować mi przychodzi, że ilość
                  trunków spożywanych(od ranka samego!!!) oraz (o zgrozo!!!) handel niewolnikami
                  rozczarowanie moje głębokie budzi. Coś za długom w wędrówkach uczestniczył
                  serce ciepłym wspomnieniem zamku meveladzkiego ciesząc, a po powrocie obraz od
                  mych wspomnień daleki zastał.

Azaliż tak bardzom zmianom uległ, czy jedynie pamięć ma zawodną się stała?

Smutny
                  • jolajola1 Re: Łola Boga!!! 06.02.03, 18:07
                    The Rycerzu, smutny nie bądź !
                    Ci niewolnicy to tak okazyjnie tylko, pierwszy raz sie okazja trafiła, to
                    szkoda by było nie skorzystać z okazji.
                    Czas już jakiś temu na zamek nastapił najazd nocnych mar, potworów, mumi i
                    mumiów, bojowych krasnoludów i różnych mrocznych istot. Znaczna część miejsca
                    tu długo nie zagrzała i znikli jak sen jaki złoty. Część się przyczaiła i pod
                    lodem w zamkowej fosie pływa, wystawiając odnóża oczne celem wybadania sytuacji
                    i sie wcale nie odzywając.
                    Kilka mrocznych istot zostało, a że młodzi i pełni zapału, to co kilka dni z
                    nowymi pomysłami wyskakują. Troche po zamku nowym powiało, ale nie jest to
                    przeciąg jakiś straszliwy. A i dyskusyje bywaja ciekawe, co myśmy
                    ostatnio ?... A tak, rozmawialiśmy o konieczności/niemoznosci ataku konnicy w
                    górach, gdy przeciwnikiem sa kopijnicy - a to przy okazji 2 części dzieła
                    mistrza Tolkiena/Jacksona, szczególnie o końcówke bitwy o Helmowy Jar.

> Ze smutkiem skonstatować mi przychodzi, że ilość
                    > trunków spożywanych(od ranka samego!!!) ... rozczarowanie moje głębokie
                    > budzi.
                    ...

to może ci nalać ? jakies węgrzyny po zeszłym tygodniu sie w piwniczce chyba
                    ostały ? ...
                    • Gość: Jarek Re: Łola Boga!!! IP: 213.17.181.* 06.02.03, 19:34
                      jolajola1 napisała:

> to może ci nalać ? jakies węgrzyny po zeszłym tygodniu sie w piwniczce chyba
                      > ostały ? ...

Z przykrością odmówić muszę, ale przed śniadaniem staram się nie kosztować
                      zacnych trunków. Jutro może na Podlasiu smutki me topić mi przyjdzie w
                      Kiermusówce.

Żegnam, bo do domu też dzisiaj muszę jeszcze dojechać.

Pozdr

;-)))
                    • tchernobog Re: Łola Boga!!! 06.02.03, 19:45
                      Khie khie widzę że widmo abolicjonistów nawet tutaj dociera :)
                      Ale próżne są wasze starania- nic nie powstrzyma piractwa i handlu niewolnikami!
                      Handel, wojna , pirateria
                      trójca to jedna i niepodzielna!

A i proszę się nie martwić o to że zabrakło Legolasa!
                      Możemy go sklonować! Nasza klientka może wybrać jaką techniką mamy go sklonować!
                      Czy użyć mamy czarów Morgotha? Czy też zbiorników askoltowych tleilaxian?
                      A może mamy użyć tecniki z Kamino? Zapewniamy najlepszą jakość!

A teraz sprawa pewnego mieczyka. No cóż pewien ojciec życzył sobie aby ułamać
                      miecz Aragornowi, ale możemy wykuć duplikę! Zresztą najważniejszy myśle jest on
                      sam: dumny niedoszły król! Lepszy od tego całego Anakyna i tegoz Tajtanica!
                      Dzielny książe kurhanów, latający niderlandczyk oraz kapitan piratów
                      Tchernobog
                      P.S
                      Jak ktoś chce mogę sprowadzić najlepszego pirackiego rumu z tortugi!
                      • Gość: jola z doskoku Re: Łola Boga!!! IP: *.chello.pl 06.02.03, 19:55
                        sprowadzaj, mości kurchanowy !
                        w takimże dzisiaj nastroju, ze wszystko wypiję !
                        • tchernobog Re: Łola Boga!!! 06.02.03, 20:05
                          Wedle życzenia oto i on najlepszy rum pod słońcem!
                          Po rumie cera się robi jakaś rumiana!
                          • Gość: jola z doskoku Re: Łola Boga!!! IP: *.chello.pl 06.02.03, 20:38
                            chlup
                            CHLUP !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka