juli_a
04.06.18, 10:22
W związku z słońcem, które pojawiło się ostatnio, postanowiłam, że napiszę ten post. Zostawianie dzieci czy zwierząt w samochodzie jest bardzo niebezpieczne, a do tego jeszcze karalne. Policja, która zauważy sytuację,w której w nagrzanym samochodzie siedzi dziecko po prostu wybije szybę.Co chwilę słychać różne historie, które zazwyczaj kończą się tragicznie. Ostatnio w Piekarach również taka sytuacja miała miejsce, na szczęście dziecku nic się nie stało. slaskie.dziennikarstwoobywatels ... nym-aucie/ Proszę was o to, byście myśleli nie tylko o osobie, ale też o dziecku. Rozumiem, też jestem matką i czasem jak chcę szybciutko wejść do sklepu to nie chce brać mojego syna, bo jeżeli idę z nim, to zawsze się kończy na co najmniej godzinnym spacerze między sklepowymi półkami, a to czasem jest męczące, jednak takie są uroki macierzyństwa. Mam też świadomość, że nie zostawię syna w samochodzie, który może nagrzać się do 50 stopni. To samo tyczy się zwierzaków. Moim zdaniem one mają gorzej, bo o ile policja na dzieci reaguje, tak zwierzęta w samochodzie często ich nie interesują. Dlatego proszę was jeszcze raz, abyście nie zostawiali dzieci czy zwierzaków w samochodzie. Nawet uchylone okno nie pomoże, kiedy samochód zamienia się w saunę na kółkach.