maria421 19.02.04, 17:13 Porzuccie swary i wasnie! Zapraszam na herbatke z paczkami. Do herbatki moze byc cos mocniejszego, co kto lubi. No wlasnie? Co dla kogo przygotowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja92 Re: Tea Time! 19.02.04, 17:17 Mocna herbatke z pol lyzeczki cukru.... Poniewaz u mnie tea time dopiero za godzine, to prosze trzymac tea dla mnie w termosie, by nie wystygla. Dziekuje bardzo - paczki palce lizac - Oj! wlasnie obslinilam komputer:))) Odpowiedz Link
maria421 Re: Tea Time! 19.02.04, 17:33 maja92 napisała: > Mocna herbatke z pol lyzeczki cukru.... > > Poniewaz u mnie tea time dopiero za godzine, to prosze trzymac tea dla mnie w > termosie, by nie wystygla. > > Dziekuje bardzo - paczki palce lizac - Oj! wlasnie obslinilam komputer:))) Swiezej Ci zrobie. Z termosu nie dobra. Odpowiedz Link
ertes Re: Tea Time! 19.02.04, 17:18 Czy to bedzie taki prawdziwy stary pączek jak to byly za starych dobrych czasow w PRL-u? Taki z dzememw srodku, oblany lukrem ktory klei sie do palcow? Odpowiedz Link
maria421 Re: Tea Time! 19.02.04, 17:32 ertes napisał: > Czy to bedzie taki prawdziwy stary pączek jak to byly za starych dobrych czasow > w PRL-u? Taki z dzememw srodku, oblany lukrem ktory klei sie do palcow? Najprawdziwszy peerlowski paczek Ci sie dostanie, Ertesie. Taki co to pani Tomalaowa w swojej cukierence na rogu piekla. Lukier ze skorka pomaranczowa. A do tego co? Nalewke wlasnej roboty czy moze cos mocniejszego na strawienie paczka? Odpowiedz Link
ertes Re: Tea Time! 19.02.04, 18:46 Na rogu ulicy Lumumby i Zawiszy byla cukiernia gdzie sprzedawali paczki i rowniez rurki z kremem. Jakie to bylo pyszne. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Tea Time! 19.02.04, 17:19 Mario, dziekuje, chetnie sie napije (porzucenie swarow to dla mnie no problemo ;)))) Poprosze o kieliszek czerwonego wytrawnego... Danke schön (zna sie te jezyki... ;))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: Tea Time! 19.02.04, 17:35 jutka1 napisała: > Mario, dziekuje, chetnie sie napije (porzucenie swarow to dla mnie no > problemo ;)))) > > Poprosze o kieliszek czerwonego wytrawnego... > Danke schön (zna sie te jezyki... ;))))) Jutus, czerwone wytrawne slabo sie z paczkiem komponuje. Ale jak chcesz sluze wyborem od A (Amarone) do V (Valpolicella) Odpowiedz Link
maja92 Re: Tea Time! 19.02.04, 17:39 maria421 napisała: > > Jutus, czerwone wytrawne slabo sie z paczkiem komponuje. Ale jak chcesz sluze > wyborem od A (Amarone) do V (Valpolicella) %%%%%% Wlasnie nam w pracy dali po butelce CHARDONNAY (South Australia) wprawdzie biale - ale darowanowanemu koniowi w zeby sie nie...... :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Tea Time! -- Mario :)))) 19.02.04, 17:44 Mario, ja juz na watku obok nadmienilam do stokrotki, ze paczkow nie lubie.... :)))) a czerwone bez paczka sie komponuje jak najbardziej :) kontynuujac trunki z wloskiego lunchu, poprosze o lampke Valpolicella :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Tea Time! -- Mario :)))) 19.02.04, 17:52 jutka1 napisała: > Mario, ja juz na watku obok nadmienilam do stokrotki, ze paczkow nie > lubie.... :)))) a czerwone bez paczka sie komponuje jak najbardziej :) > kontynuujac trunki z wloskiego lunchu, poprosze o lampke Valpolicella :) Juz-sie-robi. Zamiast paczka dostaniesz troche parmezana (parmezanu ?), no wiesz, parmigiano, Parmesan mam na mysli. Czy sera tez nie lubisz? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Tea Time! -- Mario :)))) 19.02.04, 19:10 maria421 napisała: > Juz-sie-robi. Zamiast paczka dostaniesz troche parmezana (parmezanu ?), no > wiesz, parmigiano, Parmesan mam na mysli. Czy sera tez nie lubisz? ********* Ser lubie, parmiggiano lubie bardzo, jeszcze sobie do tego doloze ruccola e pomodori, skropie sokiem z cytryny, poleje oliwa z oliwek, i pycha. Grazie! :) Odpowiedz Link
maria421 Re: herbtka z rumem 19.02.04, 17:45 sabba napisała: > nie jest zla, albo z sokiem malinowym:))) Bedzie z jednym i z drugim, na rozgrzewke, bo chyba zima wraca. Odpowiedz Link
akawill Re: Tea Time! 19.02.04, 18:43 Herbatkę z rumem proszę. Albo rum bez herbatki. Pączków jak starczy wezmę 7 i pół. Jest ktoś chętny na tą połówkę (bez dżemu, bo ja wsunę)? Odpowiedz Link
ani-ta biore! 19.02.04, 18:57 te polowke bez dzemu:) i harbatke... co to z niej rum oddestylowales:) widzisz akawill... jaki ze mnie ekonomiczny w uzyciu chemik;))))) a.:)) Odpowiedz Link
ertes Re: Tea Time! 19.02.04, 18:59 Wlasnie musialem sie pocieszyc marna podrobka: Krispy Kreme :(( Odpowiedz Link
sabba mario 19.02.04, 19:19 dzieki za herbatke, wlasnie sobie popijam. Paczkow niestety nie kupilam bo nigdzie tutaj u nas nigdy dobrych nie jadlam a ochote mam dzis tylko na takie z roza...zamiast paczkow tost z nutella i galaretkowym dzemem z czarnej porzeczki...nie powiem pycha ale gdzie mu tam do paczka..:) Odpowiedz Link
starypierdola Re: Tea Time! 19.02.04, 19:41 Herbata to jakos tak Chinsko-Rosyjsko-Angielsko.... Czy ja moge poprosic o kawe? Kolumbijska?? W koncu prawdziwy chlop jestem. SP Odpowiedz Link
maria421 Re: Tea Time! 20.02.04, 07:41 starypierdola napisał: > Herbata to jakos tak Chinsko-Rosyjsko-Angielsko.... > Czy ja moge poprosic o kawe? Kolumbijska?? W koncu prawdziwy chlop jestem. > SP Oryginalna kolumbijska parzona po kolumbijsku? Obawiam sie, ze nie posiadam, przyznaje tez ze nie wiem jak sie parzy kawe w Kolumbii. Moze byc espresso? A do tego cos mocniejszego dla prawdziwego chlopa? Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Tea Time! 20.02.04, 09:29 ja moge to espresso jak on nie chce. Bo siedze i siedze i siedze i nadziwic sie nie moge. Odpowiedz Link
maria421 Re: Tea Time! 20.02.04, 09:56 Lalka, starczy dla Ciebie i dla SP, u mnie sie espresso nie recykluje (jak to bedzie po polsku?), zawsze jest podawane gorace i dymiace. A czemu Ty sie tak nadziwic nie mozesz? Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Tea Time! 20.02.04, 10:04 Nie moglam sie wczoraj wieczorem zdziwic to sie dziwie dzisiaj. Ale kawka dobra, dzieki :-) Odpowiedz Link
starypierdola Kawa 20.02.04, 22:07 >>>Oryginalna kolumbijska parzona po kolumbijsku? Obawiam sie, ze nie posiadam, przyznaje tez ze nie wiem jak sie parzy kawe w Kolumbii. Moze byc espresso? <<< OK. moze byc expresso na teraz. A jak przyjade wypic je z Toba to Cie naucze robic po kolumbijsku kolumbijska kawe... Zadnych ersatzow !!! SP Odpowiedz Link
starypierdola Re: Kawa 20.02.04, 22:19 Jeszcze sie skonczy tak jak z Donem2. A moj calvados niedopity ... Dzis piatek. Gdzie to widziales ten Glenlivet? W Costco? SP Odpowiedz Link
starypierdola Re: Calvados 21.02.04, 16:17 Gul, gul, gul... Francje-elegancje tez lubie. :))) SP Odpowiedz Link
jan.kran Herbatka... 23.02.04, 19:44 Ja poprosze z rumem. Potem zielona. Zero paczka. I moze poprosze takoz å pare usciskow i milych slow :-)))) Z wzajemnoscia. No i oczywiscie muzycznie Kabaret Starszych Panow: I po, i po co ,i po co nam zyc, kiedy nie bedzie nam wolno juz pic... ... herbatki, herbatki... K. Herbaciany Absolutnie :-)))) Odpowiedz Link
maria421 Re: Herbatka... 23.02.04, 19:53 Kranie, zielona moze byc. Gorzej z muzyka ze Starszych Panow.... Odpowiedz Link
jan.kran Starsi Panowie :-))) 23.02.04, 19:57 A co nie masz? Jak mi asexualny naprawi kabel to: wysle Sabbie co Jej dawno obiecalam. Basi jazz w formie easy ( jak chce nadal) a Tobie moge Starszych:-))) Sciskam herbacianie . K. Bez Kabla ( ale z nadzieja na). Odpowiedz Link