basia553 11.04.04, 22:01 Czy ktos slyszal/widzial o jakims forum dla brydzystöw? Znajomej ktos opowiadal i teraz mnie meczy zeby znalezc. Niestety, nie znalazlam. Szerloköw Holmsöw prosze o pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ani-ta Re: Bridge 11.04.04, 22:46 www.brydz.pssoftware.com.pl/glowna.php basienko:) nastepnym razem wpisujesz www.google.pl haslo szukaj i masz;) caluski:)) a.:) Odpowiedz Link
pawel_z_melb Re: Bridge 14.04.04, 01:24 ani-ta napisała: > <a href="www.brydz.pssoftware.com.pl/ ciekawe :) ale przeba uwazac, bo niektore sugestie istotnie odbiegaja od ogolnie przyjetych rozwiazan (np. wejscie kolorem przeciwnika, otwarcie na poziomie 4 ) Odpowiedz Link
basia553 Re: Bridge 14.04.04, 10:02 Nie znam sie kompletnie na brydzu, ten link potrzebowalam dla jakiejsc znajomej- znajomej. Ale od lat podziwiam wszystkich, ktörzy ta sztuke opanowali. Wczoraj mialam gosci, m.in. dwie brydzystki: niemiecka i polska. Jak zaczely rozmawiac o röznych systemach itd. to tylko z podziwu coraz szerzej buzie otwieralam. Niestety, poza canaste i hearts nie przeszlam:(((( A pomyslec, ze w Polsce mojej mlodosci wszyscy, doslownie wszyscy grali w bridza! To samo zreszta zaobserwowalam w Israelu. Zydzi graja namietnie w karty i to chyba tym namietniej, ze absolutnie nie graja na pieniadze. Doslownie nie spotkalam domu, w ktörym by sie nie gralo w toto. Zazdraszczam! Odpowiedz Link
starypierdola Re: Bridge 21.04.04, 17:38 Basia, nie sluchaj Australijczykow bo oni graja glownie ACOL'em. To taki system "do gory nogami"; nieprzydatny w zyciu i odzwierciedlajacy polozenie Australii. Niech sobie kolezanka znajdzie adres federacji brydzowej niemieckiej albo w ksiazce telefonicznej, albo na Internecie. Oni beda mieli adresy wszystkich klubow ktore graja "duplicate bridge". SP PS. Moze sie jeszcze okazac za w DE potrzebne jest pozwolenie na granie w brydza, tak jak na granie w golfa .... SP Odpowiedz Link
basia553 Re: Bridge 21.04.04, 18:04 Sluchaj Stary, bamoncisz! Ona wlasnie szuka adresu jakiegos forum brydzowego tutaj, a odpowiedzi z Australii sa mi mile choc konkretnie w tym wypadku nieprzydatne, ale lubie jak ktos do mnie möwi stojac na glowie:)))) A Ty stojac na nogach dajesz nieprzydatne rady. Prosze zadnego ogölnego blabla, tylko jak tak lubisz szukac, to znajdz w necie albo polski albo niemiecki adres dla tej Krystyny, to Cie z nia poznam, jak wreszcie zawitasz kiedys do Europy (jak Cie z Calavasito wypuszcza mimo Twoich niecnych uczynköw):)))) Odpowiedz Link
starypierdola Krystyna 21.04.04, 20:45 A czy ona warta poznania? No dobrze, trzymam a slowo. Sproboj tutaj: www.greatbridgelinks.com/gblCLUBS/Zone1.html#GERMAN SP Odpowiedz Link
basia553 Re: Krystyna 21.04.04, 21:02 Kurdemol, alleluja! Przeciez ta facetka szuka forum i to po niemiecku lub polsku, A wiec jak dotychczas tylko Pawel dal dobry link. To co Ty dales SP, to zadne forum! Postaraj sie jeszcze raz, bo Was nie poznam:))) Odpowiedz Link
starypierdola Re: Krystyna 21.04.04, 21:17 No to nie musisz mnie z nia poznawac. Nie warto. Jak by miala choc troche rozumu w glowie to napisla by do kilku niemieckich kontaktow na liscie i dowiedziala by sie co i jak. Jak jej sie nie chce to trudno. Zaloze sie o skrzynke wina ze gdzies tu na forach Gazety jest forum bridzowe. SP Odpowiedz Link
basia553 Re: Krystyna 21.04.04, 21:20 nie napalaj sie na to wino, wiadomo ze jest. tylko pytanie caly czas to samo: gdzie????? Odpowiedz Link
pawel_z_melb :)) to nie ja... 22.04.04, 09:15 basia553 napisała: > Kurdemol, alleluja! Przeciez ta facetka szuka forum i to po niemiecku lub > polsku, A wiec jak dotychczas tylko Pawel dal dobry link. :)) to nie ja... to byla Anita... ale 'dalem sie wziac' (nie ma to jak kobieca ufnosc i oto ponizej lista (przejrzyj sama, ja juz nie mam na to czasu): AstroFORUM - Astronomiczne Forum Dyskusyjne ... Zimo'03 = Brydz Co do brydza to chyba troszke z tym przegielismy bo juz miewam koszmary brydzowe w ktorych wtapiam szlemika bez atu bez czterech. ... forum.astronet.pl/index.cgi?384 - 13k - Cached - Similar pages Komputron ... Temat forum. Autor tematu. Wysłano. Forum dyskusyjne - Switche/Bridge Przełączniki/Mosty - OTWARTE ! Sebastian Stybel. 2003-02-13 19:49:20. ... www.komputron.qs.pl/ cgi/forum/forum.php?wybierz_forum=switch - 38k - Cached - Similar pages heh.pl :: forum dyskusyjne :: Zobacz temat - Abadon -druga ... ... 6 (przez pamiątki...) | Asus P4P800 | FIC Radeon 9700Pro@400/702 | 512MB DDR266@315 | Baracuda IV 60Gb | [acronym:2cbe68dd60="South Bridge - Mostek Południowy ... f.heh.pl/viewtopic.php?p=24713 - 101k - Cached - Similar pages Forum dyskusyjne - forum.o2.pl ... 0x10100000) MX[B] (II) PCI-to-ISA bridge: (II) Bus -1: bridge is at (0:2 ... ze masz jakiś Live CD : ) www.myforum.soft-com.pl - Odpowiedz Link
pawel_z_melb Re: Bridge 21.04.04, 22:23 bladzisz drogi SP; choc pewnie nie mylisz sie ze tradycyjnie Australiczycy graja Acolem; w naszym klubie (polskim :))) dominuje Wspolny Jezyk oraz - zdobywajacy coraz wieksza popularnosc SWYC a odpowiedz dla BAsi jest prosta - znajdz sobie lokalny klub lub towarzystwo :)) Odpowiedz Link
pawel_z_melb PS 21.04.04, 22:34 no i oczyiwscie - sa teraz spore mozliwosci grania na internecie. Choc nie wiem czy po niemiecku :) Odpowiedz Link
starypierdola ACOL 21.04.04, 23:10 U nas w Kalgoorlie wszyscy graja ACOL. Probowalem kilka razy w dwu klubach w Melbourne i tam tez wszystkie stare Zydowki graly ACOL.... SP Odpowiedz Link
pawel_z_melb Re: ACOL 22.04.04, 09:09 zatem - wpadnij do nas nastepnym razem jak bedziesz w Melbourne (poziom srednio-zaawansowany) PS: jak Ty grasz? Odpowiedz Link
starypierdola Melbourne 22.04.04, 16:46 Faktycznie skontaktuje sie /wstapie. Wojtka Rokickiego moze znasz? Z nowymi gram "naturalnie", slaby trefl, 4NT. ... do uzgodnienia. SM Odpowiedz Link
szfedka Re: Bridgepiekna gra... 21.04.04, 22:32 i pogralabym ale...brak mi nie tylko czwartego ale i trzeciego i drugiego :( nie gralam tysiace lat a o ile o kartach mowa to przypomnialo mi sie niedawno jechalam pociagiem z Göteborga razem z moimi kolegami. Dluga podroz i moi koledzy namowili mnie zeby z nimi zagrac w jakas nieznana mi gre. Zaczeli od tlumaczenia ale bylo tak chaotyczne ze powiedzialam po 10 minutach: dajcie se spokoj, gramy, zrozumie w czasie gry. No i, hehehe, ogralam ich totalnie. Chyba ze 3 tylko bylam druga wszystkie inne rozgrywki wygralam hehehe Teraz gdy mamy rozbiezne zdanie w czyms a zdarza sie to czesto (takie typy) i probuja mi cos tlumaczyc chetnie im to przypominam... Odpowiedz Link
starypierdola Karty 21.04.04, 23:11 Krajanko, a w pokera grywasz? Jak tak to zbieraj kase i przyjezdzaj. SP Odpowiedz Link
szfedka Re: Karty 21.04.04, 23:25 starypierdola napisał: > Krajanko, a w pokera grywasz? Jak tak to zbieraj kase i przyjezdzaj. > SP I w pokera sie grywalo :) ale jak na pieniadze to tylko przegrywam :( Pewnie dlatego ze wtedy mi nie obojetnie hehehe Odpowiedz Link
szfedka Re: Krajanie... 22.04.04, 13:41 Czy uprawiales brydza sportowego w Bydzi? Bywales w klubie na 3 maja? Pozdrawiam Odpowiedz Link
basia553 Re: Krajanie... 22.04.04, 15:02 Twöj krajan w Bydzi to grywal w czarnego Piotrusia. Nie wiedzialas, ze jego juz w dziecinstwie Cyganie porwali i po calym swiecie z soba ciagneli? Stad ma tyle adresöw i miejsc zamieszkania. Odpowiedz Link
starypierdola Re: Krajanie... 22.04.04, 16:49 Glownie w ...."Baske"!!! Slyszalas o takiej grze? Troche podobna do skata. Poza tym pracowalem w fabryce rowerow i nie mialem duzo czasu. Kazdy chcal rower, skladak! Nabyte umiejetnosci przydaly mi sie na dachach w Szikago ..... SP Odpowiedz Link
pawel_z_melb !jeeeest!: 22.04.04, 09:24 usenet.gazeta.pl/usenet/0,1.html?group=pl.rec.gry.brydz ciezko bylo znalezc - 'uciekalo' i nie wiem jaka jakosc - pozostawiam Wam do oceny Odpowiedz Link
basia553 Göra Australia! 22.04.04, 10:50 Dzieki Pawle, zaraz adres wysylam do tej brydzystki! A Szwedka bedzie moze mogla pograc na necie:)))) Odpowiedz Link
starypierdola Göra Australia! 22.04.04, 16:51 Gratulacje! No to jestes mi winien skrzynke wina (patrz wyzej). Moze byc Shiraz (bo lubie), Wolf Blass (bo mam akcje FBG), rocznik 1998 (bo dobre). SP Odpowiedz Link