Dodaj do ulubionych

Wiek emerytalny politykow....

19.07.04, 09:59
Ogladajac dzis rano wiadomosci przyszlo mi do glowy, ze moze warto byloby
wprowadzic wiek emerytalny dla glow panstw i rzadow. Nie wiem, 65-70?

Jak obserwuje, co jeden z drugim 75-latek - przepraszam, musze sie wyrazic -
pierdoli, i jak to wplywa na polityke panstw, stosunki miedzyrzadowe i
sytuacje miedzynarodowa, to mam ochote wziac te swoja strzelbe i rozwalic
zgrabnie w srodek czolka.
Powiecie, to co oni pieprza jest przygotowywane przez sztab doradcow etc.
etc. Tak. I nie, bo jeden z drugim dostaje kilka opcji, co powiedziec, z
ktorych wybiera. Potem autor najczesciej wybieranych tekstow staje sie
pupilkiem. Potem wszyscy pisza pod pupilka, bo tez chca awansowac. Potem
wszyscy posuwaja androny, a potem Wasza Zabka-skok-skok krztusi sie poranna
kawa, co jest niebezpieczne dla zdrowia i zycia.

Ufff. Ulzylo mi. Merci b.
Obserwuj wątek
    • xurek tez mnie zawsze ciekawilo, 19.07.04, 10:21
      dlaczego 60-letni "manager" ma z racji wieku problemy ze znalezieniem pracy a
      80-letni polityk nie.... U managera sie mowi, ze "skostnial", ze nie jest
      wystarczajaco gietki, uczy sie zbyt wolno i nie pojmuje najnowszych trendow
      rozwojowych. Znaczysie to samo u polityka jest zaleta :)))))

Dzieki Jutka za mysl - zaczne sie interesowac polityka, na wypadek grozacego
      bezrobocia w poznym wieku :)))

Xurek
    • szfedka przedewszystkim to... 19.07.04, 11:25
      ich wogole nie powinno sie dopuszczac do wladzy...chlopow znaczy sie, oni juz
      po 40-ce sa zdziadziali i na smierc sie juz szykuja a do wladzy sie pchaja???
      Zauwazyliscie, kobiety w tym wieku odzywaja a chlopy co? Infantylni sie robia.
      Papcie na nogi, kanapa, telewizorek, piwko w reke...a druga...hmmm
      A ze do 40-tki sa dziecinni wiec...co tu wiele mowic.
      Oni juz tyle zlego dla tego swiata zrobili ze czas odeslac ich do garow.
      Przeciez ciagle sie szczyca ze sa lepszymi od nas kucharzami. Czas zeby sie
      troche wykazali a nie bawili sie w wojenki itp rzeczy.
      • jutka1 Re: przedewszystkim to... 19.07.04, 11:37
        Droga Feministko, trafilas w sedno. Panowie, do kuchni sio!! My juz wam swiat
        urzadzimy jakcza!

PS. Ja tutaj w pracy jestem i nie moge sobie pozwolic na wyobrazanie sobie co z
        ta druga reka... rozprasza mnie to! (prawa czy lewa, hmmm, chyba zalezy czy
        praworeczny czy leworeczny, czy sa tez jakies inne reguly???? ;))))))))))))))

PPS. No zeby wlasny wontek scurviac na you-know-what, to juz skandal!!!! Jutka
        a sio mi stad ale juz!!!! ;)))))))))))))))))))))
        • szfedka Re: przedewszystkim to... 19.07.04, 12:02
          jutka1 napisała:

> ta druga reka... rozprasza mnie to! (prawa czy lewa, hmmm, chyba zalezy czy
          > praworeczny czy leworeczny, czy sa tez jakies inne reguly???? ;))))))))))))))

Za cudze mysli nie odpowiadam...
          oczywiscie paczke chipsow mialam na mysli ;-P
          • jutka1 Re: przedewszystkim to... 19.07.04, 12:04
            szfedka napisała:

> Za cudze mysli nie odpowiadam...
            > oczywiscie paczke chipsow mialam na mysli ;-P
            No przeciez ja tez!! Chipsow o smaku cebulowo-czosnkowym!! Jestem glodna i mnie
            to rozprasza ..... ;)))))))
            Ide na lunch. :-)
            • lucja7 Pulchna 19.07.04, 12:15
              Uwazaj jutka, staniesz sie po tym pulchna, co juz niesmialo zaczal sugerowac
              Starypierdola, wiec uwaga na linie. No a jak chcesz nosic ciemnorozowy kostium
              bedac juz pulchna, to pozostana ci do tego biale podkolanowki, czarne buty na
              wysokim obcasie i.....na wczasy......
              Caluje cie:))))))
              lucja
              • jutka1 Re: Pulchna -- alez Szeri!!!! :)) 19.07.04, 14:46
                lucja7 napisała:

> Uwazaj jutka, staniesz sie po tym pulchna, co juz niesmialo zaczal sugerowac
                > Starypierdola, wiec uwaga na linie. No a jak chcesz nosic ciemnorozowy
                kostium bedac juz pulchna, to pozostana ci do tego biale podkolanowki, czarne
                buty na wysokim obcasie i.....na wczasy......
                > Caluje cie:))))))
                > lucja
                Skarbie, gwoli informacji
        • lucja7 Jutka optymistka 19.07.04, 12:09
          Wiec tak:

- zabka to podobno najczesciej uzywany zwrot "czuly" wsrod par polskich,
          podobno oprocz misia czy innych podobnych kaczorkow,
          - Jutka, jestes duza optymistka twierdzac ze politycy zaczynaja pieprzyc po 65
          czy 70 lat. Wg mnie znacznie wczesniej, ale usprawiedliwiam ich bo wykonuja
          zawod publiczny i co by nie powiedzieli, i tak publika "wie lepiej",
          - Marco Ferreri mowil ze mezczyzn po 40ce powinno sie traktowac jak stare i
          nieuzyteczne juz konie: zabijac (zgroza!),
          - przeczytalam tworczosc weekendowa na forum polonia2 i zrobilo mi sie smutno.
          Zalecialo mi cytowanym tu od czasu do czasu primem.
          - bonjour toi,

lucja.
          • jutka1 Re: Jutka optymistka - Lucjo :)) 19.07.04, 14:40
            lucja7 napisała:

> - zabka to podobno najczesciej uzywany zwrot "czuly" wsrod par polskich,
            > podobno oprocz misia czy innych podobnych kaczorkow,
            Dlatego mnie to wzruszylo, i przy tym nikt jeszcze nigdy mnie zabka nie
            nazywal... :-)

> - Jutka, jestes duza optymistka twierdzac ze politycy zaczynaja pieprzyc po
            65 czy 70 lat. Wg mnie znacznie wczesniej,
            Oczywiscie, duszko, masz racje, ale ten dzisiejszy poranny polityk byl po 70-
            ce, nalany, gruby i ze sztucznymi zebami, i juz takie androny sadzil, ze nawet
            ja sie oblalam kawa!!!

> - Marco Ferreri mowil ze mezczyzn po 40ce powinno sie traktowac jak stare i
            > nieuzyteczne juz konie: zabijac (zgroza!),
            Mais non, mais non, nonnonnonnon!!!!! Ja bardzo lubie panow po [xxx]
            niepotrzebne skreslic... zawsze lubilam ;-)))))))))

> - bonjour toi,
            bonjour mon chat.

J. :-))
            • ani-ta Re: Jutka optymistka - Lucjo :)) 19.07.04, 14:46
              jutka1 napisała:

> lucja7 napisała:
              >
              > > - zabka to podobno najczesciej uzywany zwrot "czuly" wsrod par polskich,
              > > podobno oprocz misia czy innych podobnych kaczorkow,
              > **********
              > Dlatego mnie to wzruszylo, i przy tym nikt jeszcze nigdy mnie zabka nie
              > nazywal... :-)

jezeli juz to "ZABCIU"... mawiaja panowie do swoich zon:) delikatna roznica ale
              istotna:P

"zabko" do tej pory mowilam tylko do Demolci, jak chcialam uspokoic, utulic i
              spowodowac zmiekczenie zbuntowanego materialu:) zawsze dzialalo:) z racji
              wyjechania Demolci, wyprobowalam chwyt na juteczce i... cos mi sie zdaje, ze
              rowniez poskutkowal.
              co cieszy mnie wielce

a.:)
              • jutka1 Re: Jutka optymistka - Anitko :))))) 19.07.04, 14:51
                ani-ta napisała:
                > "zabko" do tej pory mowilam tylko do Demolci, jak chcialam uspokoic, utulic i
                > spowodowac zmiekczenie zbuntowanego materialu:) zawsze dzialalo:) z racji
                > wyjechania Demolci, wyprobowalam chwyt na juteczce i... cos mi sie zdaje, ze
                > rowniez poskutkowal.
                > co cieszy mnie wielce
                Nie tylko Ty.... Pierdola mnie zabka na horoskopowym watku nazwal :)))))
                Nie mylic z ZABCIA ofkors ;)
                • ani-ta Re: Jutka optymistka - Anitko :))))) 19.07.04, 14:54
                  sprawdz po kim powtorzyl...

albo - nie

niech zostanie, ze pierdola;)

• jutka1 Re: Jutka optymistka - Anitko :))))) 19.07.04, 14:57
                    ani-ta napisała:

> sprawdz po kim powtorzyl...
                    >
                    > albo - nie
                    >
                    > niech zostanie, ze pierdola;)
                    Ja napisalam: "Pierdola tez".... Siem sami kloccie, kto byl pierwszy, ja
                    wczoraj czytalam i wiem :)))))))))
        • atomek56 Re: przedewszystkim to... 19.07.04, 12:30
          jutka1 napisała:

> Droga Feministko, trafilas w sedno. Panowie, do kuchni sio!! My juz wam swiat
          > urzadzimy jakcza!

Bardzo jestem ciekaw tego urzadzonego przez was
          swiata, rozumiem ,ze facet po 40-stce ma isc
          w odstawke , a na jego miejsce ma przyjsc nowy :))))))

pozdrawiam
          • atomek56 Re: przedewszystkim to... 19.07.04, 12:32
            mialo byc mlodszy :)))))
            • jutka1 Re: przedewszystkim to... Atomku 19.07.04, 14:35
              Nie lubie mlodszych. To tak gwoli jasnosci.
              :-)
              • xurek a mnie siem wydaje, 19.07.04, 14:48
                ze siem juz rodzom dwa rodzaje chlopow. Jeden taki, jak opisuje Szwedka "po
                czterdziestce", drugi dokladnie odwrotny. One takie sie rodza i takie
                pozostaja - sa faceci majacy 25 a juz zupelnie "zdziadzieli" i sa faceci 70 z
                calkiem mlodym duchem i calkiem do rzeczy.
                Ja osobiscie, jak sobie przypomne rozbieznosc wieku objektow zainteresowania to
                chyba w ogole nie zwracam na to uwagi, dopoki trzyma sie jakiejstam relacji do
                mojego wlasnego - ja po prostu wole mezczyzn tej drugiej kategorii.

Xurek
                • jutka1 Re: a mnie siem wydaje, -- Xurku... 19.07.04, 16:21
                  ... mundrze gadasz!
                  ps. ale i tak wole panow po [xxx] niepotrzebne skreslic. mlodych duchem i
                  cialem, biensjur ;-))))))))
                  • lucja7 60cio letni manager szuka pracy - Xurku 19.07.04, 16:51
                    Xurku, napisalas wyzej zaskoczona:
                    "...dlaczego 60-letni "manager" ma z racji wieku problemy ze znalezieniem pracy
                    a 80-letni polityk nie.... U managera sie mowi, ze "skostnial", ze nie jest
                    wystarczajaco gietki, uczy sie zbyt wolno i nie pojmuje najnowszych trendow
                    rozwojowych. Znaczysie to samo u polityka jest zaleta :)))))"....

Nie widze w tym nic dziwnego, bo mierny to musi byc manager ktory szuka pracy w
                    tym wieku. Normalny 60cio letni manager ma w kieszeni soczysty kontrakt w
                    kieszeni zapewniajacy mu regularne wplywy oraz zapewnia zdrowa sumke przy
                    odejsciu. Oczywiscie swojego biura nie posiada i nikt go nie zna. No i
                    oczywiscie nie wie co to jest emerytura!
                    Z politykami natomiast roznie moze byc. Wyeksponowani sila rzeczy, zarobki nie
                    najwieksze, ciagla staranka przypodobywania sie glupim tlumom. W koncu ciezkie
                    zycie. Tych starcow w polityce nie ma az tylu. Wiekszosc to wiek produkcyjny a
                    juz zastresowani smiertelnie.

Wez to wszystko pod uwage zanim sie przekwalifikujesz,

Caluje, lucja:)))

• don2 Re: 60cio letni manager szuka pracy - Xurku 19.07.04, 17:08
                      Typowo Lucja !!! krotko logicznie i na temat. Proste stwierdzenie faktu.
                      Wole czytac 3 zdania Lucji niz elaborat kogos zaczynajacy sie od JA i MOJE.
                      • jutka1 DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 17:43
                        don2 napisał:

> Typowo Lucja !!! krotko logicznie i na temat. Proste stwierdzenie faktu.
                        > Wole czytac 3 zdania Lucji niz elaborat kogos zaczynajacy sie od JA i MOJE.
                        UWAZAJ!
                        Nie podwalaj sie do mojej narzeczonej, bo dopiero wtedy zaszczekam i ugryze!!!!

Ja ci dam, huncwocie jeden! Kurcze, nikomu juz nie mozna ufac na tym swiecie...
                        Chyba sie musze napic wina z tych nerw!! ;)))))))))))
                        • don2 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 18:22
                          Typowa Jutka.Jak tylko czuje zagrozenie ,to lapie za flaszke.A nie lepiej
                          stringi zakasac i stanac do boju? Nie masz juz ducha w tym narodzie.
                          • jan.kran Re: 19.07.04, 18:29
                          • jutka1 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 21:52
                            don2 napisał:

> Typowa Jutka.Jak tylko czuje zagrozenie ,to lapie za flaszke.A nie lepiej
                            > stringi zakasac i stanac do boju? Nie masz juz ducha w tym narodzie.
                            a kuku :))))))

bylam na kolacji z przystojnom aseksualnom menczyznom o orientacji
                            przyjacielskiej. terrine maison (pewnie ze szczura, ale dobre bylo) i wino i
                            rozmowa. stringow nie lubiem bo sie w pupe wbijajom i boli.

ps. tematu mi nie zmieniaj!!! od Mru wara kurdebalans nicponiu!!
                            :)))
                            • don2 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 21:57
                              Lo Boze !!! z trupami kolacje jadasz ? menszczyzna aseksualny to juz trup,albo
                              zonaty ,co na jedno wychodzi ( oczywiscie w oczach zony wlasnej) :))))))
                              • jutka1 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 22:06
                                don2 napisał:

> Lo Boze !!! z trupami kolacje jadasz ? menszczyzna aseksualny to juz trup,albo
                                > zonaty ,co na jedno wychodzi ( oczywiscie w oczach zony wlasnej) :))))))
                                Nie dosc ze zonaty, to jeszcze przyjaciel, tatus hakerka itepe. Czy trup nie
                                wiem, ale mnie to nie interesuje, bo uwielbiamy sie platonicznie i nic wiecej.

J. :-)
                                • don2 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 22:14
                                  rozumiem.a ta platoniczna milosc to od Iwana Platonowicza czy jak :))
                                  • jutka1 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 22:15
                                    don2 napisał:

> rozumiem.a ta platoniczna milosc to od Iwana Platonowicza czy jak :))
                                    Niejako.... ;)))))
                                    Umowilismy sie pare lat temu, ze bedziemy platonicznie sie uwielbiac.
                                    Dotrzymujemy obietnicy i tyle :)))))))
                                    • don2 Re: DON !!!!!! ATTENTION !!!!!!!! 19.07.04, 22:34
                                      Platoniczne uwielbianie sie jest:
                                      a.higieniczne
                                      b.bezkonfliktowe
                                      c.malo absorbujace
                                      d.wiecznotrwale
                                      e.genetycznie obojetne
                                      f. istnieje z przyczyn,nie pozwalajacych na wskoczenie do wyra ,bo:
                                      wtedy by przestalo byc uwielbieniem platonicznym i by sie zamienilo w:
                                      1..............
                                      2.................
                                      3. itd
                                      • jutka1 Re: DON !!!!!! OCZYWISCIE I ABSOLUTNIE ntxt 19.07.04, 22:37

• lucja7 tra la la laaa 19.07.04, 23:15
                                          Jutka zazdrosnica, tra la la laaa,

mru, lucja:)))
                                          • jutka1 Re: tra la la laaa --- od dzisiaj 20.07.04, 00:02
                                            lucja7 napisała:

> Jutka zazdrosnica, tra la la laaa,
                                            > mru, lucja:)))
                                            Nie jestem zazdrosnica, na nic nie zwracam uwagi i ogolnie ...
                                            O!!
                                            O to chodzilo? "Uwazaj, czego sobie zyczysz, bo moze byc spelnione"
                                            :)
                                            • lucja7 Re: tra la la laaa 20.07.04, 00:06
                                              Chodzi o to jak opieprzylas Dona gdy powiedzial ze lubi mnie czytac.

mru ,mru, lucja.
                                              • jutka1 Re: tra la la laaa 20.07.04, 00:09
                                                lucja7 napisała:

> Chodzi o to jak opieprzylas Dona gdy powiedzial ze lubi mnie czytac.
                                                Wiem. Don przesadzil z uwielbieniem i o to byla awantura (znam go lepiej,
                                                huncwota!! ;)))))

Caluje dobranocnie. J. :)
                          • lucja7 Re: DON :))))))) 19.07.04, 23:35
                            Nic dodac nic ujac,

lucja.
                      • xurek JA 20.07.04, 11:20
                        tez lubie czytac posty Lucji (wiekszosci), Twoje MOIM zdaniem tez w wiekszosci
                        sa nienajgorsze.

Xurek
                        • jutka1 Re: JA --- Xurku, :)))))))))))))))))))))))) ntxt 20.07.04, 11:26

• don2 Re: JA --- Xurku, :)))))))))))))))))))))))) ntx 21.07.04, 18:03
                            menager restauracji to nic,ale menager menadzerii to dopiero tytul !!!
                    • xurek definicja pojecia 20.07.04, 11:18
                      Droga Lucjo - wszystko sie dewaluuje, rowniez manager. Dzisiaj to nawet 20-
                      osobowe firmy maja gerenal managera, sa nawe managerowie restauracji itd. Ja
                      mowilam o tym "average value" managerze, Ty chyba o tym, co sie nazywa top?
                      Jezeli chodzi o tych pierwszej kategorii to i owszem, bywaja tacy, co nie maja
                      pracy i bardzo czesto chociaz maja kase to bez pracy nie moga zyc i sa gleboko
                      nieszczesliwi.

Xurek
    • jan.kran Re:Konrad Adenauer. 19.07.04, 18:33
      Rok urodzenia 1876.
      Zostal kanclerzem DE w :
      1949
      1953
      1957
      1961

Mnie pieprzenie na temat wieku czyjekogolwiek czy to kanclerz czy menadzer czy
      sprzataczka irytuje.

Sa ludzie ktorzy w wieku lat dwidziestu sa staruszkami.
      I staruszkowie po czterdziestce lub siedemdziesiatce ktorzy sa mlodzi :-))))
      K.
      • szfedka irytuje sie nadal Kran... 19.07.04, 18:50
        a stara nigdy nie bedziesz :)
      • don2 Re:Konrad Adenauer. 19.07.04, 18:55
        bardzo przepraszam ja w sprawie.Czy moge zapytac co jest irytujacego w
        pieprzeniu o wieku jakichs tam ludzi ?
        • jan.kran Re:Konrad Adenauer. 19.07.04, 19:00
          don2 napisał:

> bardzo przepraszam ja w sprawie.Czy moge zapytac co jest irytujacego w
          > pieprzeniu o wieku jakichs tam ludzi ?

Nie lubie schematow dotyczacych wieku , plci, wyksztalcenia i narodowosci.
          K.
          • don2 Re:Konrad Adenauer. 19.07.04, 19:04
            EEEEEEE ,cos mi sie wydaje,ze to nie schematy a brak tematu ...i tak pieprzysz
            i pieprzysz i dupe zawracasz jakimis plciami i narodowosciami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka