ro-bert 26.08.04, 22:42 Czy moze ktos z Was wie dlaczego podczas skokow z trampoliny przez caly czas w to miejsce gdzie zawodnicy wpadaja do wody, skierowany jest strumien (a nawet dwa) wody, z takiej niby mini fontanny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Olimpiada-skoki do wody 26.08.04, 22:44 Nie wiem, nie znam sie, nie ogladam. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Olimpiada-skoki do wody 26.08.04, 22:44 pierwsze slysze i nie wiem. sorry. idem lulu, ciao!!! (zna sie te... ;-))))) Odpowiedz Link
ertes Re: Olimpiada-skoki do wody 26.08.04, 23:17 Zmienia napiecie powierchniowe co powoduje latwiejsze wejscie ciala w wode lub mniej bolesne jak kto woli. Odpowiedz Link
ro-bert Re: Olimpiada-skoki do wody 26.08.04, 23:30 ertes napisał: > Zmienia napiecie powierchniowe co powoduje latwiejsze wejscie ciala w wode lub > mniej bolesne jak kto woli. Eureka! Fakt. Sam gdzies czytalem, ze "zbablowana" woda jest bardziej miekka. Nie skojarzylem tych dwoch faktow. To chyba ma rowniez zwiazek z tym co opowiadalismy sobie w szczeniecym wieku skaczac do wody. Podobno gdyby polozyc na wodzie gazete (arkusz papieru) i skoczyc na nia ZANIM namoknie to efekt bylby podobny jak przy skoku do basenu... bez wody. Do dzis nie wiem czy to prawda ale jakos nikt nie chcial sprobowac:) Odpowiedz Link