Dodaj do ulubionych

Nawet już oni zaczynają rozumieć :)

09.01.15, 00:52
Rozmowa:

Liberal commentator Bill Maher continued his lambasting of the violence of Islam Wednesday night, during an interview on Jimmy Kimmel Live.

He didn’t even let Kimmel off the hook when the host waveringly began a statement, saying we “presume” Muslim terrorists were to blame for the murder of 12 in the Charlie Hebdo attack.

“No, it’s not a ‘presume!’ No no! It’s Muslim terrorists. This happens way too frequently. It’s like Groundhog Day, except if the groundhog kept getting his head cut off.”

Maher asked his fellow liberals to turn towards the truth and finally acknowledge that it’s not “racist” to call Islam what it is – a violent religion. And when Kimmel suggested that Americans need to realize what a huge deal this was, Maher uttered the line of the night: “Pussy nation.”

“We have to stop saying ‘We shouldn’t insult a great religion.’ First of all, there are no great religions, they’re all stupid and dangerous. And we should insult them, and we should be able to insult whatever we want. That is what free speech is like.”

It remains to be seen whether Maher’s wake-up call to his fellow liberals will be heeded.

---------------------------------------------

Link:Tekst linka
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 10:18
      Swiatlo, to nie jest watek na to forum!

I chyba sie nie spodziewales, ze ktokolwiek tu , oprocz mnie, cokolwiek w tym watku napisze?

Ja wczoraj natknelam sie na swietny artykul , niestety po niemiecku, artykul pod tytulem
      "Nie jestescie Charlie!" Jest to takie j´accuse pod adresem mediow, ktore teraz wszystkie "sa Charlie"...
      Chalie Hebdo byl sam, sam sie narazal, sam nadstawial karku.
      Nie bylo zadnej solidarnosci mediow z Jylland Posten, nie bylo zadnej solidarnosci mediow z Charlie Hebdo, byl strach podawany jako "szacunek wobec uczuc religijnych" i "odpowiedzialnosc wyrazajaca sie nieprowokowaniem". Byla autocenzura. I jest dalej....
      • narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 11:51
        Jest autocenzura i bedzie. Skoro nie widac zdecydowania w dzialaniach poszczegolnych rzadow majacych na celu rozprawienie sie z islamskim terroryzmem na wlasnym terytorium, to przeciez nikt rozsadny nie bedzie ryzykowal, zeby mu banda fanatycznych swirow podlozyla bombe czy rozstrzelala z kalachow. Na policje nie moga liczyc, to ukradkiem wkuwaja sury Koranu. C'est la vie.
        • minniemouse Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 11:59
          Obawiam sie o zycie Mahera.. zostal garstka co glosno mowi co mysli o religii.
          Van Gogh juz zarzniety, teraz Hebdo, Rushdie ukrywal sie ze 20lat, i dalej sie wlasciwie ukrywa,
          pod ochrona jest Hirsi Ali. itd itp..
          troche krzyku w mediach o solidarnosci, jakie to swinstwo bylo, i wlasciwie to cala akcja.
          yep, 'se la vi'.

Minnie
        • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 12:47
          Narfi, media sa czwarta wladza, ktore potrafia nawet doprowadzic do upadku prezydenta.
          To media doprowadzily do upadku prezydenta Wulfa w Niemczech.

To raczej politycy chca sie mediom przypodobac, nie odwrotnie.
      • felinecaline Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 12:12
        Mario - nie wiem, czy znasz "caloksztalt" dzialalnosci Charliego, raczej watpie. Karykaturzysci z Charliego nie ograniczali sie do satyry wylacznie Islamu. gdybys kiedykolwiek miala okazje obejrzec ich rysunki dotyczace katolicyzmu a wlasciwie chrzescijanstwa mialabys lepsza perspektywe do dyskusji. A gdyby "cos podobnego" ukazalo sie w Polsce - nie zliczylabys oskarzen o "obraze uczuc religijnych".
        • narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 12:25
          Nie wiem czy sie wklei, ale co tam :)
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114881,17222287,Najmocniejsze_okladki_,,5.html
        • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 12:44
          Feline, wiem jakie karykatury wydawal Charlie Hebdo, wiem ze nic dla niego nie bylo swiete.

Jestem przyzwyczajona do tego ze mozna malowac penisa na krzyzu, czy zabe na krzyzu, ze drzec Biblie na scenie.Naigrywanie sie z chrzescijanskich swietosci juz od dawna nie jest aktem odwagi.

Aktem odwagi natomiast jest naigrywanie sie z islamu, czy tez krytyka islamu.

Charlie Hebdo, tak jak Jilands Posten mialy taka odwage. Inne media wolaly schowac glowe w piasek . Gdyby sie wtedy solidaryzowaly, to ryzyko rozlozyloby sie na wiele redakcji, czyli by sie zmniejszylo. Ale tego nie zrobily, wiec Charlie Hebdo zostal sam....

• narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 12:50
            Znalezione w necie:

"Same rysunki mnie nie śmieszą, są dość obleśne i bez polotu. Ale odgrywają ważną rolę, bo wkurwiają religie. Religie, wszystkie bez wyjątku, należy prowokować, obrażać i dyskredytować. Nieustannie. A tych, co chwytają w ich obronie za broń, bezlitośnie ścigać i wykańczać. "

...no, wlasciwie to gosciu ma racje :)
            • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 13:39
              Narfi, gosciu ma racje, ale czy odwazylby sie sam "prowokowac, obrazac i dyskredytowac" islam?

Zanim by go jakis wyznawca "religii pokoju" zadzgal nozem jak Theo Van Gogha, czy podziurawil kalachem jak rysownikow Charlie Hebdo, to najpierw by politpoprawni z niego tredowatego zrobili.

• narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 13:52
                ...hehehe, jakas aluzja do tego forum :D
          • felinecaline Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 13:55
            Wysmiewanie sie z jakiejkolwiek religii nie jest aktem odwagi i jak dlugo wszyscy tego nie zrozumieja tak dlugo zdarzac sie beda "Charlie".
            • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 14:16
              Feline, chcialas pewnie powiedziec ze "nie powinno byc aktem odwagi".
              Ja tez myslalam ze w dzisiejszym, oswieconym spoleczenstwie to nie powinno byc aktem odwagi.

Niestety, w sytuacji kiedy jest sie osamotnionym , kiedy ma sie przeciw sobie nie tylko urazonych wyznawcow religii, lecz takze politpoprawne media i politpoprawne elity polityczne, ktore robia z krytyka religii (jednej religii!) wroga spolecznego, to jest nadal akt odwagi.

• felinecaline Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 18:24
                Mario, zapewniam cie, ze chcialam napisac dokladnie to, co napisalam.
            • narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 14:58
              ...ale zabobony, ciemnote czy zacofanie z pewnoscia gdzies tam kiedys, wysmiewalas.
              Chociazby te zwiazane z medycyna alternatywna, kretynskimi dietami czy tez starodawnymi mitami, czy to greckimi czy germanskimi czy jakimis innymi. Z bajek z 1001 nocy tez pewnie sie smialas. Jaka jest roznica pomiedzy wszystkim powyzszym, a kazda wspolczesna religia?
              • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 15:51
                To do mnie to pytanie czy wysmiewalam?

Przeciez my sie wszyscy (chyba) wychowalismy sie na obowiazkowej lekturze "Antka" Prusa gdzie chora wsadzono do pieca chlebowego na trzy zdrowaski :)

My te sprawy mamy juz za soba. Te proznie po naszych zabobonach wypelnily wlasnie inne rozne mody jak. np. feng-shui itp. Ale- tak dlugo jak to nikomu innemu nie szkodzi, to jest OK.
                Wlasciwie powinnam powiedziec- tak dlugo jak nikomu, rowniez wyznawcy nowej mody nie szkodzi, to jest to OK.

• narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 16:06
                  Nie, no nie do Ciebie, ale jak zwykle sie zle wkleilo.
                  ...a skoro juz sie odezwalas, to powiniennem zapytac jak Ty godzisz jedno z drugim, ale nie zapytam :)
                  • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 16:31
                    Jak godze co z czym?
                    Chyba nie sadzisz ze zamiast do lekarza ide do babki zeby "odczynila":-)

Juz tu kiedys pisalam, bardzo mi sie podoba teza Pascala ze na wszelki wypadek gdyby Bog istnial, to oplaca sie zyc tak zeby sobie zasluzyc na zycie wieczne.

Oczywiscie Pascal mowil o Bogu bilblii, nie o Allahu.

• narfi Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 17:35
                      Nie o to mi chodzilo. Z tamtego kontekstu moglo wynikac, ze zgadzasz sie z teza, ze religie zaliczaja sie do zabobonow,ktore masz juz za soba, a jednoczesnie w dawnych postach dawalas do zrozumienia, ze jestes osoba wierzaca i chodzilo mi o te kontradykcje, jak godzisz takie dwa swiatopoglady, ale pewnie sie gdzies zgubilismy. Nic nie szkodzi, to jest jedna z regul rozmow na kazdym forum, ze w pewnym momencie nie wiadomo o co chodzi:)

• maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 18:19
                        Raligia to religia, a zabobon to zabobon. To sa dwa rozne pojecia.

To, o czym mowilam ze powinnismy juz miec za soba to nietykalnosc religii, wylaczenie jej spod krytyki. My, czyli Zachod mamy to juz za soba, ale w odniesieniu do wlasciwie wszystkich religii oprocz islamu...
    • swiatlo Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 16:52
      Dużo o tym się teraz mówi. Nie wiem co europejskie media, ale u nas zaczyna się już oficjalnie przyznawać że największym złem jakim się w obecnej zachodniej cywilizacji przytrafił to filozofia politpoprawności. W ogóle cała politpoprawność zaczyna już wreszcie zdychać.

Rzecz jest w tym aby ludzie przestali się bać mówić i działać co myślą. Bo ludzie myślą, ludzie mają bardzo konkretne poglądy, ale się boją to mówić. Boją się się tej presji społecznej, towarzyskiej, nawet zawodowej. Bo nie wiedzą że człowiek obok myśli tak samo.
      Myślą: powiem coś na islam i stracę przyjaciela. Albo pracę. Powiem coś na jakiegoś osmalonego, to mnie będą pokazywać palcem jak na rasistę.

Dlatego trzeba się z tego psychicznego paraliżu wydostać. Trzeba mówić głośno.
      Ten politpoprawny paraliż zniszczył już z dwa pokolenia. Spójrz się na towarzystwo na tym forum. Oni się boją. Oni wciąż tkwią w tej klatce: ojej, co inni pomyślą.

A to trzeba wreszcie uwolnić te umysły. Mam nadzieję że dożyję czasów że ta cała energia, która teraz w ludziach się dusi ze strachu, wreszcie zostanie uwolniona.
      • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 18:24
        Swiatlo, pozwol ze odpowiem cytatem :

“Tyranny in democratic republics does not proceed in the same way, however. It ignores the body and goes straight for the soul. The master no longer says: You will think as I do or die. He says: You are free not to think as I do. You may keep your life, your property, and everything else. But from this day forth you shall be as a stranger among us. You will retain your civic privileges, but they will be of no use to you. For if you seek the votes of your fellow citizens, they will withhold them, and if you seek only their esteem, they will feign to refuse even that. You will remain among men, but you will forfeit your rights to humanity. When you approach your fellow creatures, they will shun you as one who is impure. And even those who believe in your innocence will abandon you, lest they, too, be shunned in turn. Go in peace, I will not take your life, but the life I leave you with is worse than death.”
        ― Alexis de Tocqueville
        • swiatlo Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 09.01.15, 18:56
          Bardzo ładny cytat.

• swiatlo Ogólniej... 09.01.15, 18:24
      Dobrze by było aby to nie był tylko wątek o terroryzmie/islamie, ale generalnie o tym jak człowiek łatwo się zniewala pod społeczną presją. Jak człowiek przestaje myśleć. Jak obsesja na punkcie własnej społecznej reputacji zabija umiejętność identyfikacji prawdy oraz widzenia i nazwania rzeczywistości. Jak człowiek łatwo sam siebie ogłupia.
      Ciekaw jestem jak późniejsze analizy historyczne będą opisywały spustoszenie i dewastację jakie uczyła politpoprawność.
      • maria421 Re: Ogólniej... 09.01.15, 18:36
        Pytales wyzej co na to europejskie media. Ja ogladam niemieckie i wloskie, we wloskich mozna o wiele wiecej powiedziec niz w niemieckich.
        Tu oczywiscie media solidaryzuja sie z Charlie Hebdo, ale zaraz potem z muzulmanami , boja sie ze uprzedzenie wobec muzulmanow i islamu jeszcze bardziej wzrosnie, a wyglada tak ze 57% Niemcow uznaje islam za zagrozenie a 61% uwaza ze nie pasuje do Zachodu. Wiec sie politycy bardzo dziwia skad takie negatywne podejscie i jedynym rozwiazaniem jest wzmozona kampania na rzecz integracji i budowania pozytywnego wizerunku islamu. To oczywiscie tez jako reakcja na ruch PEGIDA, czyli niemiecki ruch przeciw islamizacji Zachodu. Potem pokazuja muzulmanow, ktorzy potepiaja i powtarzaja ze "to nie ma nic wspolnego z islamem".... Tak jakby sprawcy byli mormonami albo kwakrami czy nie wiem kim.
        Narazie stara spiewka. Biora na przeczekanie.
        • swiatlo Re: Ogólniej... 09.01.15, 19:07
          Ja mam tylko nadzieję że to na zasadzie prawa bezwładności. Oni piszą bo muszą tak pisać. Bo przez całą karierę tak pisali i nie umieją inaczej. Oni mi przypominają jak to w PRL się przez lata w mediach pisywało: socjalizm tak, wypaczenia nie. I gadali tak aż do końca. Az przyszedł walec i zgniótł i wypaczenia i ich samych.
          Ale walec już poszedł. I mam nadzieję że będzie się rozpędzać.

• maria421 Re: Ogólniej... 09.01.15, 19:15
            Ja mialam nadzieje ze cos sie zmieni po Madrycie, po Londynie, po Toulusie ....
            Po pierwszej obcietej glowie...
            Nie zmienilo sie nic. Oprocz tego, ze Niemcy wreszcie wyszli na ulice....
            • swiatlo Re: Ogólniej... 09.01.15, 19:47
              maria421 napisała:

> Ja mialam nadzieje ze cos sie zmieni po Madrycie, po Londynie, po Toulusie ....
              > Po pierwszej obcietej glowie...
              > Nie zmienilo sie nic. Oprocz tego, ze Niemcy wreszcie wyszli na ulice....

Ci to się nie zmienią. Dzieciom będą im gardła podrzynać, a oni i tak będą swoją politpoprawną gadkę nadawać. Oni są takimi samymi wrogami jak i islamiści.
              Ja mówię o tych co do tej pory siedzieli cicho bo się bali.

• maria421 Re: Ogólniej... 09.01.15, 20:17
                Wiesz, czego ja nie moge pojac? Jak mozna byc oredownikiem postepu, laickosci, feminizmu, genderyzmu, seksualnego wyzwolenia i samostanowienia, i jednoczesnie nie byc islamofobem.

• xurek podpisuje sie pod 09.01.15, 22:14
      • maria421 Re: podpisuje sie pod 10.01.15, 09:47
        Ja sie nie podpisuje pod slowami "tu salis ta religion".

Terrorysci z Paryza nie zbrukali wlasnej religii, oni wykonali na Cherlie Hebdo kare za zniewazenie proroka, czyli to, co w islamie jest praktykowane.

W Pakistanie czeka na smierc Asia Bibi, chrzescijanka skazana za obraze proroka.

W Arabii Saudyjskiej blogger czeka na wykonanie kary 1000 biczow, czyli wlasciwie na kare smierci...

• jutka1 Mario 10.01.15, 10:00
          To jest jedyny mój wpis w tym wątku, więc nie musisz ze mną "dyskutować".

instagram.com/p/xm79xSnhCK/
          A co do tak wspieranego przez Ciebie ruchu w Niemczech, parafrazując jednego z komentatorów, to są dla mnie "faszyści w eleganckich garniturkach". Nigdy nie będziesz dla nich całkiem SWOJA, pamiętaj o tym. I życzę Tobie, żebyś się nie znalazła wśród grup cudzoziemców, przeciwko którym się obracają w danym momencie. Bo ich dyskurs, słownictwo i myślenie kojarzy mi się dość jednoznacznie, i przyprawia o dreszcze przerażenia.

O&O
          • maria421 Re: Mario 10.01.15, 10:43
            Jutka, tez odpowiem obrazkiem .

Oto "faszysci" (nazisici, rasisci) stojacy w pierwszych szeregach w Dreznie :

www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2299870/Montagsdemo-der-Pegida-in-Dresden#/beitrag/video/2299870/Montagsdemo-der-Pegida-in-Dresden
            Okolo 7 sekundy...

Przy okazji mozesz tez zauwazycz ze na transparencie nie ma napisu "Patriotyczni Niemcy" lecz "Patriotyczni Europejczycy", mozesz tez zauwazyc ze w ich symbolu jest kosz w ktorym jest mi.inn. swastyka...

No ale skoro pan Jäger z SPD powiedzial ze to sa "faszysci w garniturach", to to musi byc najprawdziwsza prawda :-)
        • xurek Re: podpisuje sie pod 10.01.15, 10:18
          Mario, mysle ze zupelnie opacznie zrozumialas artyste:

Meme si j’ai envie d’crier aux armes
          J‘met pas tout l‘monde dans l‘meme panier,
          C’est en partant d’un amalgame
          q’on fabrique de croix gammées
    • swiatlo Są odważni ludzie 10.01.15, 07:50
      Author Brad Thor Destroys Political Correctness
      • maria421 Nic sie nie zmieni.... 10.01.15, 09:53
        Po uniesieniach "Je suis Charlie" , szybko nastepuje powrot do "normalnosci"....

Charlie Hebdo sam sobie wienien :

www.theguardian.com/world/ng-interactive/2015/jan/09/joe-sacco-on-satire-a-response-to-the-attacks
        • swiatlo Jeszcze dwa lata męki z najgorszym prezydentem.. 10.01.15, 19:28
          A u nas jeszcze dwa lata męki z tym najgorszym prezydentem chyba od początku XX wieku.
          Pomyśleć że na niego głosowałem 6 lat temu. Wstydzę się.

Former Navy Seal about Obama

maria421 napisała:

> Po uniesieniach "Je suis Charlie" , szybko nastepuje powrot do "normalnosci"...
          > .
          >
          > Charlie Hebdo sam sobie wienien :
          >
          > www.theguardian.com/world/ng-interactive/2015/jan/09/joe-sacco-on-satire-a-response-to-the-attacks
          • ertes A ja mowilem od poczatku ze bedzie zle... 12.01.15, 21:44
    • maria421 Ayan Hirsi Ali 10.01.15, 15:02
      We appease the Muslim heads of government who lobby us to censor our press, our universities, our history books, our school curriculums. They appeal and we oblige.

We appease leaders of Muslim organisations in our societies. They ask us not to link acts of violence to the religion of Islam because they tell us that theirs is a religion of peace, and we oblige.

What do we get in return? Kalashnikovs in the heart of Paris.

The more we oblige, the more we self-censor, the more we appease, the bolder the enemy gets. There can only be one answer to this hideous act of jihad against the staff of Charlie Hebdo.

www.theaustralian.com.au/in-depth/terror/charlie-hebdo-west-must-stop-appeasing-islamic-purveyors-of-hatred/story-fnpdbcmu-1227180111327?nk=93d6044bcce7d5ff1cb083db2e99e3a6
        • maria421 Mnie to nie pociesza :( 10.01.15, 20:02
          Swiatlo, nie ma sensu, nie mialo sensu walczyc z Talibami w Hindukuszu, nie ma sensu zabijac i byc zabijanym, tracic miliardy jednoczesnie stosujac polityke appeasementu wobec islamu w Europie.
          Chociaz wiele osob boi sie tego jasno powiedziec- od 9/11/2001 jestesmy w stanie wojny ktora radykalny islam wydal Zachodowi.
          Tej wojny nie da sie wygrac militarnie. Sila militarna, policyjna jest potrzebna w sytuacjach takich jak wczoraj w Paryzu. To jest wojna ktora da sie wygrac ideologicznie, prawnie, kulturowo.
          • swiatlo A mnie to tak :) 10.01.15, 20:11
            Trzeba i jedno i drugie, Mario. :)
            • maria421 Re: A mnie to tak :) 10.01.15, 20:38
              Wiesz co, Swiatlo? Kiedy slucham jak politycy mowia ze terroryzm islamski nie ma nic z islamem wspolnego, ze "islam jest religia pokoju" to sobie mysle "To jest niemozliwe, zeby oni byli glupsi od przecietnego zjadacza chleba! "
              Wczoraj wieczorem ogladalam wloski talk show w ktorym jeden polityk powiedzial ze nie mozemy uznac ze islam jest problemem ze wzgledu na nasze kontakty dyplomatyczne i handlowe ze swiatem islamu.
              No jasne! Muzulmanie tak sie utozsamiaja z islamem , ze kazda krytyke isalmu biora osobiscie, jako krytyke wlasnej osoby.
              Tu jest pies pogrzebany!
              To nie jest tak jak u nas, ze ja jestem ja, a kosciol to jest kosciol, religia to jest religia. Ze krytyka religii czy kosciola to nie jest krytyka mojej osoby. My potrafimy to odroznic, odseparowac, oni nie.
              Ale czy to powinien byc nasz problem, czy ich? Ja rozumiem racje stanu itp. itd. ale nie rozumiem dlaczego to zawsze my mamy sie dopasowywac, dlaczego to zawsze my musimy sie starac zeby ich nie urazic.
    • maria421 Zamach na hamburski Morgen Post 11.01.15, 09:10
      www.mopo.de/polizei/wegen-der--charlie-hebdo--karikaturen--brandanschlag-auf-die-mopo-,7730198,29530668.html
      ktory sie osmielil umiescic karykatury Charlie Hebdo na okladce.
      • swiatlo Po prostu wojna trwa i tyle /ntxt 11.01.15, 21:46
      • minniemouse Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 12.01.15, 09:26
        Excellent retort.

Minnie
      • maria421 Re: Nawet już oni zaczynają rozumieć :) 12.01.15, 09:31
        Swiatlo, to co mowi ta pani to nie jest nic odkrywczego, to jest prosta prawda, ktora , niestety, europejscy politycy i wiekszosc mainstreamowych mediow boja sie powiedziec.

W zamachach na Charlie Hebdo zginal policjant- muzulmanin, inny muzulmanin, zatrudniony w koszernym sklepie ukryl kilka osob w chlodni. Chwala im za to.

Mainstream i organizacje muzulmanskie wykorzystuja to jako dowod, ze terroryzm w imie Allaha nie ma nic z islamem wspolnego, ze to jest wina francuskiego spoleczenstwa, ze to beznadzieja i brak perspektyw pchaja mlodych francuskich muzulmanow w rece fanatykow.
        To jest oczywiscie bzdura, czego dowodem jest ze francuski muzulmanin moze tak samo zostac policjantem jak francuski nie-muzulmanien, ze moze znalezc prace w zydowskim sklepie itd.

Jezeli za terroryzmem stoi jakas ideologia, to nalezy zwalczac ideologie, czyli nalezy zwalczac przyczyne choroby, nie jej skutki.

Wczoraj wszyscy politycy pieknie maszerowali w Paryzu, ale co dalej?

• maria421 Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 10:50
      W czasie kiedy wszycy nagle sa "Charlie", kiedy wszyscy razem wznosza olowki ktorymi maja zamiar walczyc o wolnosc slowa, te podstawowa, demokratyczna wartosc, we Wloszech sad apelacyjny skazal dziennikarza egipskiego pochodzenia, bylego muzulmanina na grzywne za "islamofobie".... Zwiazek muzulmanow we Wloszech triumfuje.

www.ilgiornale.it/news/politica/nostra-lotta-terrorismo-i-giudici-condannano-allam-1081948.html
      • narfi Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 11:27
        W pale sie to nie miesci. Knebluje sie ludziom pyski, tak jak Jutka zakneblowala nas na glownym i prawie jedynym watku tego forum, bo sobie nie "zyczyla".
        To o czym piszesz dzieje sie codziennie w kazdym kraju Europy.
        Tutaj masz przyklady z Francji:

www.gatestoneinstitute.org/4999/censorship-mental-illness-overrun-france
        Knebluje sie tez ludziom pyski w innych sprawach. Globalizm. Ocieplenie. Genetyczny bandytyzm "afrykanskich amerykanow":). Sytuacja w RPA gdzie "afrykanscy afrykanczycy" rujnuja kraj, a ich wladze przez lata nie sprowadzaly lekarstw przeciw AIDS.
        Owszem pisze sie o tych sprawach, ale nigdy ich sie nie naglasnia. W Googlu spadaja na dalekie miejsca, w prasie, krotkie wzmianki na 4-ej stronie itd.itp.
        Musi byc jakis ogolny cel tego wszystkiego, ale jeszcze nie znalazlem zadnej spojnej hipotezy dlaczego tak sie dzieje.

• maria421 Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 12:50
          Tu masz przyklad z Monachium.

www.youtube.com/watch?v=FtM7dm2orn8
          Na video jest Michael Stürzenberger ( inicjator protestu przeciw planowanemu Europejskiemu Centrum Islamu w Monachium) i Harun P.
          Harun P. wyraza ochote obciecia glowy M. Stürzenbergowi. Wszystko jest nagrane, Stürzenberger wnosi skarge do prokuratury, do procesu jednak nie dochodzi, bo prokuratura nie dopatruje sie realnego zagrozenia.
          Jakis czas pozniej, Harun P. zostaje zatrzymany na lotnisku po powrocie z Syrii, gdzie bral udzial w akcjach IS.... Obecnie znejduje sie w wiezieniu.

Dla mainstreamowej prasy to zreszta nie jest temat.
          Dla mainstreamowej prasy to Stürzenberger , nie Harun P. stanowia zagrozenie dla Niemiec...

Chodzi mi po glowie szekspirowskie "Fair is foul and foul is fair"....
        • swiatlo Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 16:54
          narfi napisał:

> W pale sie to nie miesci. Knebluje sie ludziom pyski, tak jak Jutka zakneblowal
          > a nas na glownym i prawie jedynym watku tego forum, bo sobie nie "zyczyla".

???
          Kto knebluje? Mnie nikt nie knebluje. Ta "wražliwa" i zadufana paniusia ma takie prawo kneblowania Ciebie jak Ty i jej. :)

Jaki jest główny wątek?
        • jutka1 Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 22:30
          Narfi, odstosunkuj sie ode mnie. Na pierdulach mowilam do Marii, a Ty sie od naszych rozmow odczep.
          Enough already. It's stopped being funny a long time ago.
          i zadne twoje podlizywactwo do mojej przyjaciolki nie daje taryfy ulgoeej.
          od wielu miesiecy siedze cicho na twoje dosrywania ad personam, enough.

Noszkurwa.
          • swiatlo Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 23:55
            jutka1 napisała:

> Narfi, odstosunkuj sie ode mnie. Na pierdulach mowilam do Marii, a Ty sie od na
            > szych rozmow odczep.
            > Enough already. It's stopped being funny a long time ago.
            > i zadne twoje podlizywactwo do mojej przyjaciolki nie daje taryfy ulgoeej.
            > od wielu miesiecy siedze cicho na twoje dosrywania ad personam, enough.
            >
            > Noszkurwa.
            >

Razem ze swoim rottweilerem spieprzyłaś to forum to teraz to jedz.
        • iwannabesedated Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 22:46
          Knebluje, krępuje, nęka, sekuje i urąga. Teraz Panowie jeszcze pierdolnijcie łopatkom i zasiusiajcie z oburzenia rajstopki...
      • swiatlo Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 12.01.15, 18:49
        Mario, rzecz jest w tym że to być naprawdę nie Islam jest temu wszystkiemu winny.
        Widzisz, Islam zawsze był dziki, agresywny i okrutny. Cały podbój Azji środkowo-Wschodniej to była islamocjata (od krucjaty :)) poprzez masowe wyżynanie gardeł.
        Tak było od wieków, tak jest i teraz. Islam się nie zmienił. Ta sama dzicz, okrucieństwo i bezwględność jak zawsze.

Tak więc to nie Islam jest głównym faktorem. Faktorem jest to że Europa z dynamicznej i ekspansywnej stała się bierna, zastojowa i słaba. To Europa straciła jaja. To Europa stała się eunuchem świata. Tak naprawdę to cała cywilizacja zachodnia gdzieś tak od lat 60-tych idzie w kierunku narcystycznej eunuchowatości. I to jest problemem.

Gdziekolwiek jest styk dwóch cywilizacji: agresywnej i okrutnej oraz łagodnej i stagnacyjnej, górą jest zawsze agresja i okrucieństwo. Zawsze. I jeśli coś tego nie zatrzyma, to się kończy zagładą cywilizacji łagodnej i stagnacyjnej. Takie jest prawo matematyki. Inaczej byłoby to sprzeczne z wszystkimi prawami przyrodniczymi.

Esencją stagnacji i bezbronności eunochowatej Europy jest być może najgorsza choroba jaka się przydarzyła Europie od II WŚ: rak politpoprawności. Dokonał on takiego wyniszczenia społeczeństwa, że teraz zejdzie całe pokolenie aby tego raka wytrzebić. A jeśli się go nie wytrzebi, to nastąpi zagłada. Albo jedno albo drugie. Logicznie nie widzę innej możliwości.

Tak więc być może mają rację ci co uważają że Islam nie jest winien. Bo nie jest. On zawsze był agresywny i zawsze taki będzie. A że daliśmu mu możliwość podboju nas samych, to czemu nie? Proszę bardzo! Kindżały już naostrzone!
        Winę ponosimy my sami. Tym że sobie sprowadziliśmy tego raka polipoprawności na nas samych. Tym że pozbawiliśmy się jaj. Że staliśmy się eunuchami.
        • maria421 Re: Wolnosc slowa? Jaka wolnosc slowa? 13.01.15, 08:26
          Swiatlo, zgadzam sie w calej rozciaglosci.

Ale ciagle mam nadzieje, ze trend sie moze odwrocic, ze Europejczycy oprzytomnieja.
    • ertes A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 22:07
      nawet nie ruszyla swoje leniwej dupy do Paryza...
      Gratuluje tym wszystkim co wybrali tego nieudacznika. Chyba w najczarniejszych snach nikt sie nie spodziewal ze bedzie TAK ZLE!
      • iwannabesedated Re: A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 23:08
        Ertes na litość, jesteś naturalizowanym Amerykaninem. Nie możesz pisać ta "amerykańska cipa". Tylko "nasza cipa" :)))
        • ertes Re: A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 23:09
          No wiadomo ze jestem wiec dlatego moge pisac jak wyzej.
          • iwannabesedated Re: A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 23:18
            I jeszcze, nie "najczarniejszy" tylko "najbardziej Afroamerykański" - I you must. A teraz możesz się dołączyć do Panów i płakać, że Cię ja tutaj knebluję, krępuję i macam...

A serio, to ja się raczej niepokoję Putinem, i może mam umysł paranoidalno spiskowy, ale kurwa cała ta islamska hopa mi się zasłoną dymną wydaje. My się tutaj jałowo podniecamy, a tak ktoś szykuje skok na konfitury. Źle to w tej Rosji ludzie wygląda, i z perspektywy PL to bliższa gardłu brzytwa niestety.
            • jutka1 Re: A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 23:32
              Dokladnie.
            • ertes Re: A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 23:38
              > I jeszcze, nie "najczarniejszy" tylko "najbardziej Afroamerykański"

huh?

> t. A teraz możesz się dołączyć do Panów i płakać, że Cię ja tutaj knebluję, krę
              > puję i macam...

huh???
            • ertes Re: A ta amerykanska prezydencka CIPA 12.01.15, 23:43
              > A serio, to ja się raczej niepokoję Putinem, i może mam umysł paranoidalno spis
              > kowy, ale kurwa cała ta islamska hopa mi się zasłoną dymną wydaje. My się tutaj
              > jałowo podniecamy, a tak ktoś szykuje skok na konfitury. Źle to w tej Rosji lu
              > dzie wygląda, i z perspektywy PL to bliższa gardłu brzytwa niestety.

eee w zasadzie to mi sie niechce mieszac w wasze dyskusje. Ide sobie poczytac o motocyklach.
      • swiatlo Biorę winę na siebie 12.01.15, 23:53
        Sześć lat temu myślałem sobie: o tak będzie fajnie jak czarny będzie prezydentem. No i teraz z tym nieudacznikiem trzeba się jeszcze dwa lata katować. I to w czasie kiedy potrzeba kogoś z jajami i z odwagą. Chciałem czarnego to mam czarnego.
        Dużo teraz czasu upłynie zanim ludzie ponownie wybiorą prezydenta z affirmative actions.

Co do Putina żeby się Ukraina nie przejechała na tej "europie"...
        • narfi Re: Biorę winę na siebie 13.01.15, 06:16
          jutka1 12.01.15, 22:30

>Narfi, odstosunkuj sie ode mnie. Na pierdulach mowilam do Marii, a Ty sie od naszych >rozmow odczep.
          > Enough already. It's stopped being funny a long time ago.
          > i zadne twoje podlizywactwo do mojej przyjaciolki nie daje taryfy ulgoeej.
          >od wielu miesiecy siedze cicho na twoje dosrywania ad personam, enough.

> Noszkurwa.
          ----------------------------------
          "Wyjmij kij z tyłka. Masz go tak głęboko, że ci zaraz tracheotomie zrobi" (cytat)
          • ertes Re: Biorę winę na siebie 13.01.15, 06:47
            o jak nieladnie
            • swiatlo Re: Biorę winę na siebie 13.01.15, 08:36
              ertes napisał:

> o jak nieladnie

Nie ma znaczenia. Można być równie chamskim bez przeklinania, ale w koronkowych rękawiczkach i z przylepioną "tolerancyjną" miną. A tak to przynajmniej wiadomo o co chodzi bez udawania.
              Wiesz co, rzuć coś ciekawego. Podobno gdzieś się rozbijałeś motocyklem. Wpierw nurek, teraz biker. Na stare lata wrażeń brakuje? :)
              • maria421 Jeszcze raz 13.01.15, 09:07
                chcialabym zwrocic uwage na to, o czym juz wczoraj pisalam.

Muzulmanskiemu policjantowi ktory zginal w Paryzu, a takze muzulmaninowi ktory chronil ludzi w zydowskim sklepie nalezy sie najwyzszy szacunek, to nie ulega watpliwosci.

Ale ich zachowanie ma tyle samo wspolnego z islamem co zachowanie Oskara Schindlera czy von Stauffenberga z nazizmem.

• swiatlo Re: Jeszcze raz 13.01.15, 09:24
                  maria421 napisała:

> chcialabym zwrocic uwage na to, o czym juz wczoraj pisalam.
                  >
                  > Muzulmanskiemu policjantowi ktory zginal w Paryzu, a takze muzulmaninowi ktory
                  > chronil ludzi w zydowskim sklepie nalezy sie najwyzszy szacunek, to nie ulega w
                  > atpliwosci.
                  >
                  > Ale ich zachowanie ma tyle samo wspolnego z islamem co zachowanie Oskara Schind
                  > lera czy von Stauffenberga z nazizmem.
                  >

Nawet wśród stalinistów zdarzyło się pewnie spotkać dobrych ludzi. Podobnie jak wśród nazistów ktoś pewnie z dobrym sercem by się znalazł.

A tak się zastanawiam nad Putinem. On się śmieje z tej całej Jewropy. On wie że to wszystko się rozleci, ci co teraz mu podskakują wylecą z władzy na pysk, a przyjdą Le Peny, Orbany, albo jeszcze bardziej ma prawo. A oni będą wierną klientelą Putina. Rzecz jest w tym że Putin ma gdzieś politpoprawność i dokładnie wie co się dzieje. I ma czas czekać.

OK, północ, dobranoc. :)
                  • minniemouse Re: Jeszcze raz 13.01.15, 10:02
                    cokolwiek sie zmieni dopiero gdy sami muzlumanie zaczna sie domagac zeby ukrocic radykalow.
                    ale watpie aby do tego doszlo. rzadzic kazdy by chcial.

M.
                    • maria421 Re: Jeszcze raz 13.01.15, 10:27
                      minniemouse napisała:

> cokolwiek sie zmieni dopiero gdy sami muzlumanie zaczna sie domagac zeby ukroci
                      > c radykalow.
                      > ale watpie aby do tego doszlo. rzadzic kazdy by chcial.
                      >
                      > M.
                      >
                      Oni juz ukracaja radykalow. W Egipcie Sisi uznal Bractwo Muzulmanskie za organizacje terrorystyczna, przed Hamasem blokuje granice tak samo jak Izrael.
                      Ale to jest w ich krajach.

W Europie cokolwiek sie zmieni dopiero wtedy jak muzulmanie sami przyznaja ze terroryzm islamski wyplywa z samego sedna islamu. Tak dlugo jak beda powtarzac mantre ze "to nie ma nic z islamem wspolnego", nic sie nie zmieni.
                      • minniemouse Re: Jeszcze raz 13.01.15, 11:24
                        Oni juz ukracaja radykalow. W Egipcie Sisi uznal Bractwo Muzulmanskie za organizacje terrorystyczna, przed Hamasem blokuje granice tak samo jak Izrael.
                        Ale to jest w ich krajach.

ale co ty, to za malo, musza zaczac z nimi skuteczna, porzadna napierdalanke antyterrorystyczna
                        i porzadnie publicznie pietnowac. na calym swiecie a zwlaszcza u siebie.
                        a nie tak jak na tym klipie jakas jedna muzulmanka wyjakala "ale sa pokojowo nastawieni muslim".. itd - tylko ze to psu na bude, jak zwrocila uwage Brigitte.

podanie w konkretnych liczbach ile to jest 15-20% radykalow- kilkaset milionow - wielkosc USA - to jednak numery otrzezwiajace.

Minnie
                        • maria421 Re: Jeszcze raz 13.01.15, 11:40
                          Minnie, od napierdalanki antyterrorystycznej sa odpowiednie sluzby, nie przecietny obywatel.
                          Co robia muzulmanie w ich krajach, to jest ich sprawa.
                          Mnie interesuje to, co oni robia u nas i na ile im nasi politycy na to pozwalaja.

• ertes Re: Biorę winę na siebie 13.01.15, 16:31
                Na jakie stare lata?!?! Cos Ci sie stary pomylilo...
    • blues28 Ogólnie 13.01.15, 10:05
      Bo dyskusja zrobila sie wysoce nieprzyjemna i rozpierzchla sie po innych watkach :-(

To forum jest male, ludzie znaja sie od lat, znaja swoje poglady i chyba nie trzeba podkreslac, ze wszyscy sa oburzeni, wstrzasnieci i przerazeni barbarzyñstwem terroryzmu islamskiego i Al Quaedy i tym bardziej tzw "Pañstwa Islamskiego".
      Jedyna róznica polega na tym, ze czesc tego forum nie podpisuje sie pod przemycanym haselkiem "dobry muzulmanin to martwy muzulmanin".
      I plugawstwo Swiatly czy chamstwo Narfiego nie wzmacniaja zadnych argumentów, tylko zwyczajnie wystawiaja swiadectwo autorom wypowiedzi.
      Bo to co piszemy swiadczy o nas a nie o adwersarzu.

To tyle w temacie z mojej strony.
      • maria421 Re: Ogólnie 13.01.15, 10:23
        Blues, problem w tym, ze kazda dyskusja na temat islamu , czyli religii i ideologii jest bardzo czesto odbierana jako frontalny atak na wszystkich muzulmanow, wiecej, jako rasizm... Tak jakby islam byl rasa.

Oczywiscie ze sie znamy tu jak lyse konie, dlatego wlasnie ja tu nikomu nie przypisuje tresci "dobry muzulmanin to martwy muzulmanin".

• narfi Re: Ogólnie 13.01.15, 12:06
        Bluesie, przejrzyj posty z ostatnich paru dni i zwroc uwage na to, ze terminu "barbarzynstwo
        terroryzmu islamskiego" uzylas jako pierwsza z" Kolka Wzajemnej Adoracji".
        Juz sam ten fakt wskazuje na to, ze wcale niekoniecznie "wszyscy" na tym forum sa
        " oburzeni i wstrzasnieci".
        Bylas tak laskawa, zeby dopatrzec sie mojego "chamstwa" i "plugawstwa" Swiatly, ale
        nie dopatrzylas sie slownictwa Jutki rodem ze slownictwa Qrw z Sankt Pauli czy z King Cross, co mi daje niezaprzeczlne prawo do uzywania podobnego slownictwa w przyszlych wymianach
        "opinii" z Jutka.
        Nie mam pojecia dlaczego KWA toleruje od lat rzady prymitywnej pseudointelektualistki z zadupia o moralnosci Pani Dulskiej, ktora dyktuje o czym mozna dyskutowac na tym forum, a o czym nie mozna , ktora narzuca swoj swiatopoglad i jak slusznie zauwazyl Swiatlo,
        w praktyce sprowadza to forum do pogaduszek z magla w Lubartowie, moze to tam Jutka
        wyssala z mlekiem matki swoje "jedynie sluszne" poglady na otaczajaca ja rzeczywistosc.
        Od lat nie zauwazylem, zeby Jutka wdala sie w jakakolwiek dyskusje, czy, zeby wyrazila swoje poglady na cokolwiek poza ustawianiem doroslych, wyksztalconych i oczytanych ludzi do pionu. Oczywiscie do swojego pionu.
        Ciagle atakuje Maryske za jej katolicyzm, Ewke za jej bezposredniosc i kiepska stylistyke w wyrazaniu mysli, Kan z Oz za jej poglady na spirytualizm i medycyne alternatywna.Nawet ekologia Luizy prowokuje jej zamaskowana niechec.
        Przegonila z tego forum niezliczona liczbe potencjalnie interesujacych ludzi, a KWA to wszystko toleruje.
        Nie rozumiem dlaczego. Moze jestescie jej winni jakies pieniadze, moze macie dlugi wdziecznosci, nie wiem, znacie sie osobiscie, moze w tym cos jest.
        W kazdym badz razie, tak dlugo jak mnie stad nie zbanujecie bede krytykowal kazde jej faszystowskie zapedy, zeby dyrygowac tym forum wedlug jej prowincjonalizmu, dulszczyzny i fobii.
        Nie moze tak byc, zeby na ogolnie dostepnym forum rozdzielac dyskusje prywatne od publicznych. Co to znaczy, zebym sie nie wtracal do dyskusji Jutki z Maryska. Te dyskusje sa prowadzone na publicznym forum. Jezeli Jutka chce kogos ustawic do pionu i nie chce ingerencji osob postronnych, to niech to robi prywatnie. Przez email, phone czy co tam jej do tego chorego mozdzku przyjdzie. Niemniej, przeszkadza jej, ze podobno od dluzszego czasu "podlizuje" sie jej przyjaciolce, co przeciez jest wtracaniem sie w konwersacje, Jutki nie dotyczacej. Co za pyerdolona hipokryzja.
        Wiem, ze to nie przejdzie, ale uwazam, ze Jutka nie ma zadnych nadrzednych praw do ubezwlasnowolnienia tego forum.
        Jezeli jej sie nie podoba wolnosc ekspresji uczestnikow tego forum, to albo niech zalozy swoje wlasne, prywatne forum, albo niech sie dostosuje do ogolnie obowiazujacych praw netu, a swoje fobie leczy u psychiatry, co podejrzewam i tak robi od lat.
        Natomiast, Ty, Bluesie, masz zupelnie skrzywiona perspektywe. Otrzasnij sie i zacznij byc soba, a nie podnozkiem psychopatki.
        • maria421 Narfi 13.01.15, 12:25
          musisz jednak przyznac, ze dyskusja na temat islamu i tak sie odbyla na tym forum.
          Czyli ze wolnosc slowa tu tez istnieje :)

Szkoda ze zamiast "strzepnac kurz z sandalow" odpowiedziales ad personam. Tego sie nie robi, nawet jezeli inni robia to wobec Ciebie.

Tobie moze ulzylo, ale forum na tym nie zyska.
          • narfi Re: Narfi 13.01.15, 12:47
            Powiedzmy sobie szczerze, mnie to go...no obchodzi co zyska to forum. Mnie obchodzi co zyska ogolnie pojeta wolnosc slowa. Mnie obchodzi, zeby jedna opetana nie dyktowala jak ma to forum wygladac.
            Obchodzi mnie rowniez, zeby ogolnie ogarniete osoby nie poddawaly sie woli chorej umyslowo, fanatyczki politycznej poprawnosci.
            Ty, Maryska, w imie buk wie czego, pozwalasz sie ponizac tu od lat i przy kazdym ataku tej politycznie poprawnej, zawsze sie wycofujesz na z gory upatrzone pozycje. Czyzbys byla tak zdesperowana, zeby ulegloscia psychopatce zaspokajc swoja potrzebe akceptacji, nawet przez swirow?
            • maria421 Re: Narfi 13.01.15, 13:06
              Jak widzisz, Narfi , i tak pisze tutaj to co mysle, bardzo czesto sama, pod prad, narazajac sie na ataki.
              Ale z drugiej strony- jaki sens mialoby pisanie wsrod ludzi ktorzy mysla dokladnie tak samo jak ja?

Nie, nie jestem zdesperowana, mam tez pare innych platform internetowych na ktorych moge dyskutowac. Z tym forum laczy mnie jednak szmat czasu...

Co do ponizania .... odpowiem slowami schillerowskiej Marii Stuart :

Man kann uns niedrig
              Behandeln, nicht erniedrigen
              .

Nie znalazlam polskiego tlumaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka