Dodaj do ulubionych

Czas Letni

08.03.15, 15:58
Sie zaczal.
Kiedy wreszcie skonczy sie ta glupota....
NO LIKE.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Czas Letni 08.03.15, 16:02
      U nas dopiero za 3 tygodnie.
      Zgadzam sie, ze to glupota i tez NO LIKE.
    • ewa553 Re: Czas Letni 08.03.15, 17:27
      nie wiedzialam ze Ameryka tez sie w to bawi. Myslalam ze to Blok Wschodni wymyslil:)
      • ertes Re: Czas Letni 09.03.15, 23:49
        Oj ewciu, ewciu, nie wiedziec ze to Twoi gospodarze wymyslili...
        • ewa553 Re: Czas Letni 10.03.15, 08:45
          nie,nie ertesie, i tu sie mylisz. Pamietam ze w 1979 czy tez 1980 wprowadzili w Niemczech czas letni, wwszyscy w pracy narzekali od rana do nocy, a dla mnie to bylo nic, bo znalam juz z Polski! A wiec prosze "reszerszuj" dalej, bo mnie naprawde ciekawi kto na ten kretynski pomysl wpadl.
          • maria421 Re: Czas Letni 10.03.15, 08:57
            Zajrzalam do Wikipedii, ktora mowi ze po raz pierwszy w Niemczech czas letni wprowadzono w 1916 roku:

de.wikipedia.org/wiki/Sommerzeit#Deutschland
            • ewa553 Re: Czas Letni 10.03.15, 09:07
              a to ciekawe, Mario. Ale poniewaz ja dokladnie pamietam kiedy wprowadzono go tutaj podczas mojej "kadencji" to by znaczylo, ze kiedys tam na wiele, wiele lat tego zaniechano.
              • maria421 Re: Czas Letni 10.03.15, 09:14
                Otworz link to zobaczysz kiedy wprowadzono, kiedy zaniechano i kiedy znow wprowadzono. W kazdym razie zgadza sie Twoja data ostatniego wprowadzenia czasu letniego.
            • ewa553 Re: Czas Letni 10.03.15, 10:00
              mam nadzieje ze skoro Niemcy mieli ten poroniony pomysl, to i oni go zakoncza.
              Z tego co w ostatnich latach czytalam to oszczednosci sa mniejsze od kosztow ciaglych
              zmian. Moze powoli ale dotrze do tych lbow????
              Ide teraz pracowac na roli.
              • iwannabesedated Re: Czas Letni 10.03.15, 12:26
                No właśnie, dopaść gada, co to wymyślił. Niech konsekwencje jakieś poniesie. Przez nastepne 10 lat zmieniać mu czas codziennie! Raz o godzinę, raz o pięć, do tyłu, do przodu... Zobaczymy jak mu wtedy będzie. Bydlak!
                • maria421 Re: Czas Letni 10.03.15, 12:28
                  iwannabesedated napisała:

> No właśnie, dopaść gada, co to wymyślił. Niech konsekwencje jakieś poniesie. Pr
                  > zez nastepne 10 lat zmieniać mu czas codziennie! Raz o godzinę, raz o pięć, do
                  > tyłu, do przodu... Zobaczymy jak mu wtedy będzie. Bydlak!

:-))))

Moj tata mowil " Niech ja tylko dorwe tego, co prace wymyslil " :-)))

• jutka1 Re: Czas Letni 08.03.15, 17:30
      Ditto. NO LIKE.
      U nas to będzie pod koniec marca, i akurat będę na tygodniowym pobycie w ŻD, więc najwyżej wśród śpiewu ptaków pośpię dłużej, bo i tak nigdzie mi się nie będzie spieszyć. :-)
      Sorry... świnia jestem. :-)))
      • blues28 Re: Czas Letni 09.03.15, 11:16
        Dolaczam mój zdecydowany NO LIKE!!
        Nie lubie tej bzdurki ani zimowej ani wiosennej.
    • luiza-w-ogrodzie Czas Zimowy 09.03.15, 14:10
      A u nas zmieniaja czas na zimowy w ciagu dlugiego weekendu wielkanocnego, coby narod sie lagodnie dostosowal :)
      www.timeanddate.com/time/change/australia/sydney
      Mam teraz problem z czasem na Nowej Zelandii, dwie godziny do przodu w porownaniu z Sydney, do tego przylecialam tu przeziebiona, nie moge spac, wiec zajrzalam na foruma. Moze jutro pomoga mi cieple kapiele blotne albo cus....

Maioha

Luiza-w-Ogrodzie
      Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród...
    • iwannabesedated Re: Czas Letni 09.03.15, 15:07
      Kompletny absurd, wykwit na umyśle chorym, a cały świat się dostosowuje radośnie kwicząc... Wot logika.
      • ertes Re: Czas Letni 09.03.15, 15:34
        O tu sie myslisz. Nie caly Swiat. Glownie Eu i Ameryka. nawet Australia nie w calosci.
        Co madrzejsi juz sie przekonali o glupocie i juz odeszli.

https://images-mediawiki-sites.thefullwiki.org/04/2/8/3/3085404806268276.png
        • ertes Mapa Czas Letni 09.03.15, 15:36
          Stara mapa mi sie wkleila poprzednio. Ta chya w miare na czasie.

https://www.whendoesthetimechange.com/clockschange.gif
    • ertes Re: Czas Letni 09.03.15, 15:09
      Powoli rosnie sprzeciw, coraz wiecej slychac na ten temat.
      Mam nadzieje ze wreszcie pojda po rozum do glowy i zostaniemy w czasie letnim na stale.

Poki co trzeba przez nastepne pare dni sie przyzwyczaic i dzis szczegolnie uwazac bo to jest bardzo niebezpieczny dzien: poniedzialek po zmianie czasu.
    • ania_2000 Re: Czas Letni 09.03.15, 20:11
      Uwielbiam czas letni. Kiedy dluzej swieci slonce.
      Nie cierpie czasu zimowego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka