Dodaj do ulubionych

Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015

19.03.15, 19:01
Przez szychte przelecialem szturmem i natychmiast do dom. Jak ta matka z "Ballady o zolnierzu", przez pola, przez pola... Bo o 1PM MK mial sie z Rose pojawic po Braza, by ich na lotnisku zdeponowac.
Dotarlem o 1:01 PM, akurat gdy Braz zaczynal wlec walizy do windy. Zapakowalim towarzystwo z bagazem w auto MK i pojechali.
Do Sao Paulo dotra jutro o 11:30AM czasu warszawskiego.

Ja z MK bedziemy tu marznac do przyszlego piatku.

Niniejszym, wiec, brazylijski turnus frakcji kanadyjskiej P2 oglaszam otwartym :)
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 19.03.15, 19:08
      :-)))

A teraz powinniście z MK pójść na wódkę, jak na słomianych wdowców przystało. :-)))
      • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 19.03.15, 19:24
        Na wodke?! Chyba oszalalas. JA?! Ewentualnie, za przykladem Wanny, herbatke ziolowa jakas se uwaze. Jak tylko skoncze skrzyneczke tego Beck'sa, com go juz otworzyl... ;) MK zas karnie wrocil do biura.

Az sprawdzilem pogode w SP, co ja Rose krakala i, w istocie samej, slusznie krakala. Ale oni w SP kilka godzin tylko zagrzeja, szwagier ich odbierze z lotniska, sie wytusza, podjedza, przebiora i dalej poleca w teren. A w terenie dosc goraco i od niedzieli sucho. Wiec Wanna chyba ma racje o tych plewach.
        • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 19.03.15, 19:58
          Ufff.... poszły konie po betonie...

Tak, tak, Pyton, na wódkę to nie jest dżęder. Chlipać w swoich objęciach, szarpiąc zębami chusteczkę, a potem tisanę sobie walnąć. Beck'sa no owszem, trzeba dokończyć, co tak będzie stać. Też działa moczopędnie, i ma mnóstwo zbawiennych minerałów...
          • jutka1 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 19.03.15, 20:35
            ... nie zapominajmy o witaminie B6. Hahaha :-)))
    • chris-joe Wlasnie wyladowali na JFK n/t 19.03.15, 22:19

• jutka1 Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 19.03.15, 22:33
        Yeah!
        :-)
        • iwannabesedated Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 19.03.15, 22:59
          OMG i on tak będzie postował, każde pierdnięcie? Właśnie się przesiadają, zamawiają obiad, idą do klozetki... Boże mój wszechmogący, Kris, to kiedy powiedziałeś, że lecisz? Następny piątek? O Jezu...
          • chris-joe Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 19.03.15, 23:31
            To sie bedzie wloklo do poczatku maja ;) Stad ten wsobny wat :)))
            • iwannabesedated Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 19.03.15, 23:53
              Nie, no jak pojedziesz, to się mam nadzieję zajmiesz plażowaniem, promenowaniem po Copie w czułej wieloosobowej obstawie w tym Rose z lagą, leżeniem we wdzięcznych pozach tu i tam, ślizganie przymrużonym okiem po gibkich ciałach tubylców, raz lewym raz prawym i takie tam. Teraz tak masz, jako ta wojenna narzeczona, co się na peronie ostała, drepcze to wte to wefte, tęsknie postękując... prawda? PRAWDA ???
              • chris-joe Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 19.03.15, 23:58
                No, chyba tak... Tez chce na front!
                Nina w lozku zalega, geby do nikogo otworzyc, z nikim sie poczubic. Oj, skuczno...
                • blues28 Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 20.03.15, 09:16
                  My dear, tydzien Ci zleci niewiedzieckiedy! Wyrazy wspólczucia to ja mam dla Niny, biduli opuszczonej!
                  My watek podbechtywac mozemy, zeby nie spadal w rankingu, ale logika mi podpowiada, ze jak zapadniecie w te plaze i bezkresy, to never mind wifi, tu nikt nie bedzie wrzucal apdejtów, bo Wy apdejty garsciami bedziecie czerpac i spozywac jak soczyste mango. Co nawet racjonalne jest!
                  • roseanne Re: Wlasnie wyladowali na JFK n/t 22.03.15, 04:45
                    Ninka bedzie pod troskliwa opieka Mlodej, tak wczoraj uslyszalam
    • chris-joe Wlasnie wyladowali w Sao Paulo :) n/t 20.03.15, 11:04

• chris-joe Rose 21.03.15, 21:50
      Podobno ladowanie w Presidente Prudente bylo jakies horryficzne?
      I napisz, czy supermarket obmacalas i czy macie simy?
      • chris-joe Re: Rose 21.03.15, 21:53
        Acha, swoje szmaty dzis spakowalem, wyszlo 6 kg (+tara 4kg). Dojdzie jeszcze sporo dupereli ale jednak gabarytowy luz.
      • roseanne Re: Rose 22.03.15, 04:41
        kurcze, jakos mi krzywo czytanie wychodzi, bo co i rusz jakies pytania powyzej wynajduje :-)
        czyli od konca
        R mi zaproponowal zasuniecie metalowych okiennic, ze niby by mnie swiatlo nie budzilo, z moich obserwacji, chyba by jego nocnych pogaduszek probowac przytlumic :-)

ladowanie, w momencie przyziemniania pilot dodal gazu i potem gwaltownie wdepnal hamulec, wyczulam ten manerw chrzeknieciem w karku
        dzis byl kuzyn R, imienia wciaz nie pamietam, ten z pobliskiej farmy, co to gabla ingleza i sie amatorsko zajmuje lotnictwem
        on to wytlumaczyl, ze byly pewnie tak silne pidmuchy i hustanie samolotem, ze nie chciala machina normalnie opasc na grunt, trzeba bylo przytlamsic sila, czyli gaz do dechy i sru

simow nie mamy, bo poranne wyprawianie sie skonczylo sie o 12:30 wiadomoscia, ze serwisant juz zamkniety na weekend
        udalo nam sie dopasc supermarketu, gdzie oczywiscie 3/4 czasu R pytlowal ze znajomymi, a ja przestepowywalam z nogi na noge, bo wszystkie minialeiki przegladnelam.

wizyta w restauracji rybnej dzis wieczorem zakonczyla sie moim wybuchem uwielbienia potrawy, zachwytem calego personelu, ze gringa chwali
        szefowa kuchni wyszla na sale i dala mi przepis, moze nie dokladne proporcje, ale skladniki, kolejnosc dzialan i nawet przyniosla sloiczek papryk, by pikazac o ktore chodzi
        w rezultacie nie zdazylismy na targ wieczorny, ku niezadowoleniu Hostessy
        mam obiecany wiec wypad w poniedzialek, lacznie z maniokowymi tacos :-)

gdy wstukuje te slowa CJ chyba sie z R telefoni, bo slysze spoza metalowych zatrzasnietych okiennic!!!
        • jutka1 Re: Rose 22.03.15, 10:43
          To rzuć tym opisem potrawy na wątku kulinarnym, please - wielcem ciekawa! :-)
          • blues28 Re: Rose 22.03.15, 11:30
            No wlasnie! Co to za ryba byla? I jak zrobiona? Baaardzo lubie ryby :-)
            • roseanne Re: Rose 22.03.15, 22:18
              to ja tu prawie za kebecka Adelle robie, by zapracowac na przepis, a podac za frico? :-)

ryba byla lokalna, z brazylijskiej rzeki,
              nad przepisem musimy z R usiasc i zlozyc do kupy i wtedy wstukam

duszona w jarzynach, z mlekiem kokosowym i specyficzna papryczka
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 21.03.15, 21:51
      wczoraj dostalam owoce, ktore R nazwal winogronami brazylijskimi, wielkosci duzych oliwek, o smaku czarnych porzeczek, zabroniono mi jedzenia skorki

potem karambola,star fruit, koloru prawie pomaranczowego
      dzis cos, co R nazwal czeresnia karaibska- niepodobnedo niczego
      cytryna, wielkisci orzecha wloskiego
      i trzy rodzaje bananow
      • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 21.03.15, 21:58
        te winogrona to chyba wlasnie jabuticaba, nie?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cd/kj/u2vx/NSvgcszXaTfCT2SRQX.jpg
        • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 21.03.15, 22:05
          obledna jest ta roznorodnosc owocow w B. Chcialabym wszystkiego sprobowac..
        • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 03:55
          yes sir
        • luiza-w-ogrodzie Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 07:55
          chris-joe napisał:

> te winogrona to chyba wlasnie jabuticaba, nie?

Winogrona to nie sa, ale jaboticaba owszem! Wieksza niz moja :(
          Geberalnie w Sydney mozna uprawiac wszystko co w Brazylii, wiec ludzie maja w ogrodkach i karambole, i banany, i dragon fruit
          • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 08:15
            nie latam po swiecie ani miedzykontynentalnie, ale tu w Europie tez mnie zaskoczylo w zeszlym roku czy wczesniej, ze tylko na moment startu kaza wszystko wylaczac, a po pewnym czasie in formuja ze mozna znowu uzywac compa i tel. Zasiegu jednak nie sprawdzalam.
      • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 21.03.15, 23:33
        TO jest owoc? Wygląda jakby coś drzewo oblazło.... Czereśnie karaibskie, wguglowałam, ciekawe.
        • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 21.03.15, 23:51
          Wlasnie. Gdy pierwszy raz sie natknalem, to chcialem spadac, ze mnie tez TO obskoczy i zezre, wyssie ze mnie plyny zywotne a wydmuche porzuci z cichym pomlaskiem kazdej globuli w wieczornym nagrzanym zlowrozbna cisza powietrzem. Bosmy nawykli do jagod, krzaczkow agrestu, malinek, poziomek w trawce itp. A tam rozpierducha, bajzel i breugel nieogarniety normalnie. Bardzo tam grzesznie ;)
          • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 00:09
            Babilońsko wręcz... się zastanawiam. Jak ten Braz wytrzymuje - tę purytańskość i zimnotę? Wyrodzić się być, musiał był. Czycoś.
            • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 00:52
              Nawet nie skwierczy za bardzo. On jest dziwak, bo lubi i ceni ordnung (dlatego tez niechec do Montrealu nasza milosc tak silnie scementowala ;) BC bardzo mu imponuje wlasnie tym ordnungiem. A z Brazylia ma coitusy interraptusy: intymnie nie znosi, publicznie idealizuje, badz odwrotnie. Ale Brazylijczyk jest pelna geba- wszystko sie od Brazylii zaczyna i na Brazylii konczy. Rose i MK poswiadczy, ze nie sposob rozpoczac rozmowy z Brazem o, dajmy na to, kryzysie finansowym Zimbabwe, by po 4 zdaniach max sie nie stoczyc do Brazylii.

I znow mi tu Xura brakuje!...
              • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 03:54
                jak wyzszosc BC nad Qc...

a tu R rzuca pety na grunt:-), jakbrak ordunku to na calego :-)
                • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 04:16
                  Pani odwiedzi BC wpierw, moze... ;)
                  • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 04:19
                    Tymczasem jednak wracam do pierwocin:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,14420,157027079,157048780,Rose.html
                    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 04:47
                      d' acapo al fine

czyli wroc i znajdziesz zakonczenie, pfff
                      • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 05:01
                        fakt, wlasnie skonczylem konfero z Brazem, przez kamere, ale nic z tych rzeczy...;) tylko ten bialy kot na jego kolanach sie dopieszczal... Za to Nina sie wkurwila, jak ja do kamery Brazowi podalem...
                        Takie tam.
                        Spij dobrze :)
                        A na te ryby sie musimy wybrac calym turnusem, bo Braz tez zachwalal. No i doniosl, zes tam juz gwiazda, wiec bedziemy ci robic za entourage :))
                        • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 05:12
                          Aaa, mam ta miescine z rybami: Pauliceia nad Parana :)
                          • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 05:36
                            W nawiasie, bo ja lubie takie sprawy-
                            Czy wiesz, ze: dzielisz wlasnie rownoleznik z- Namibia, Kalahari w Botswanie, samym poludniem Zimbabwe, Mozambikiem, Madagaskarem, centralno-polnocna Australia? Git, nie? ;)
    • blues28 Ach, jakiz mily watek :-) 22.03.15, 11:29
      Lajkuje z sofy, dopieszczajac moje zakatarzenie :-)
      Dobrze robi czytac o egzotycznych owocach, domniemanym cieple i ogólnej wakacyjnej atmosferze!
      • iwannabesedated Re: Ach, jakiz mily watek :-) 22.03.15, 22:57
        A wiesz, mnie te gomorryjskie globule trochę przeraziły. Jakoś grozą powiało...
        Gdzie jest wpis o Rybie i autorce Ryby? Bo mi Pytoński nakazał przeczytać, ku pokrzepieniu serc...

Bo dzień dzisiaj dupiaty bardzo... tego tamtego w wyrku, słoń zrobił kupę w cyrku,,, (pół-cycat, pół nie wiadomo co)
        • roseanne Re: Ach, jakiz mily watek :-) 22.03.15, 23:55
          wpis z 4:41?
          • iwannabesedated Re: Ach, jakiz mily watek :-) 23.03.15, 00:25
            Ach, ja głepia pipa,,,, no jasne! Dziękować, dziękować!
    • ertes Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 22.03.15, 23:55
      Ach, zazdrzaszczam coc nie az tak bardzso gdyz jeszcze miesiac i ja bede w Am. Pol.
      Na razie lecze peknieta kosc nozna bo tez tego nie da rady nic zwiedzic i zobaczyc :(
      • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 00:28
        Ertes, za każdego następnego połamanego kulasa, dostaniesz od forum kopa w dupę oraz szlaban na motor, do odwołania, albo w ogóle grounding się zarządzi, jak dla nastolatka w high school i nici z Ameryki Południowej.

Nosz kurwa...
        • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 09:44
          Czyli co? Motocyklowy cross zakonczyl sie feralnie?
          Przypominasz mi moja kolezanke, która wykonczyla sobie kolana jezdzac na nartach. Teraz po trzech miesiacach rehabilitacji moze juz chodzic bez kul i juz cos napomykala o wyjezdzie w góry. Jednakoz nie da rady, bo wziela i upadla i wybila sobie szczeke :-((
          • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 21:47
            No rozszalał się jak ten facet z kawału o ciastku i herbacie, co go w końcu musieli zabić...
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 20:34
      dzien kolejny
      rano bardzo pochmurnie, a teraz piekielko
      R zaproponowal wypad do metropolii o nazwie Dracena
      kuzyn,, plotki
      dentysta, plotki

lunch R

apteka- mam gel pack na ramie, hura!
      karta sim- master c. nie chciala dzialac
      padmanteria- tkanina do haftu i kordonek liliowy do dziergania
      spozuwczy - ja szalalam owocowo, a R wykrecal nosem na wibs, ze chilijskie i argentyjskie do niczrgo, francuskie drogie, a poza tym brak wyboru

w srodze powrotnej R zamienial sie stopnioeo w CJ i zaczal wyklinac na wszystko dookola
      dotarlismy spowrotem, zjadl cos i sie uspokoil :-)

a teraz sie zapowiada wizyta u kolejnego kuzyna
      i wielka uroczystosc w wiosce- wieczorny targ
      • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 20:56
        "Wibs", domyslam sie, to 'ribs', zeberka? Juz widze, jak Braz kupuje argentynskie mieso w Brazylii, hahaha :))
        Czyli, ze sim nadal nie macie?
        • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 21:52
          Zrozumiałam. Mniej więcej... :D
          Co ten dentysta tam robi??? Zęby sobie robicie? Tylko na litość boską, nie ulegajcie manii i sobie nie róbcie nosów, oraz nie podciągajcie cycek ani dup, ponoć Brazylia to mekka chirurgii platstycznej, ale nie trzeba się poddawać temu szaleństwu.
          • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 22:16
            Hehehe:-))) Niejaki pan Pitanguy to guru ponoc. Wroca piekni dwudziestoletni? :-)

Acha, moim zdaniem to zadne ribs tylko wino.
            • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 23.03.15, 23:18
              Wina, wina, też tak sądzę, Rose się omskło o jedną literę tu i tam.
              • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 00:29
                Aaaa, chyba macie racje obie, ze "wibs" to "wina" a nie "ribs" jednak :)))
          • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 02:16
            ja sobie nie robie nic, moze troche zbytki ucinam :-)
            R ma jakiegos sprzyjaznionego japonskiego dentyste i robil zdjecie panoramiczne, podobno
        • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 02:06
          wina, mialo byc

mamy simy, z oplaconymi kontami
          na dwie rozne sieci
          • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 17:26
            Zdjęcie panoramiczne.... zębów?

:D
            • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 17:39
              zebow, calej szczeki na jednym kawalku filmu
              • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 18:28
                Wow.... też takie mam. Ale nie z Brazylii.

Hej, może otworzymy nowy wątek i tam będziemy wklejać zdjecia naszych zębów, połamanych nóg i rąk, cat-scanów naszych mózgów i zdjęć fetusów naszych krewnych?
                • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 19:50
                  Rozplacze enigme panoramy: Braz sobie jakis czas temu fundnal w Brazylii implanty, wiec teraz sobie robi przeglad, a przy okazji polerowanie itp. U tegoz ze dentysty wlasnie.
                  Przed forum nic sie nie ukryje ;) A kupe zrobil? ;))
                  • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 20:18
                    Mam spytac?
                    • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 20:23
                      Juz sie sam wypytalem ;)
                      • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 20:38
                        Chce wiedziec jak Braz ma na imie, skoro caly czas leci jako "R", co nie jest skrotem od Braza..
                        • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 20:50
                          a to juz decyzja panow, czy chca dane osobowe ujawniac :-)
                          • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:00
                            to trzeba bylo panow spytac zanim zaczelas uzywac zdradliwego "R". Juz jednego pana wyzdradzilas pieszczac go Krzysiem choc wszyscy wiemy ze ma na imie cejot
                            • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:09
                              bo CJ sam zaczal...
                      • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 20:48
                        Qva... STOP THIS !!! Bo oplułam monitur sałatką z cykorii...
                        • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:11
                          Eskatologia, panie na tym forum!
                          • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:21
                            Nieslychane! Gazeta wsciubia nos w nasze forum. Ledwie wyszlam z wpisu o kupie a tu mi serwuja porady na prawidlowe wyproznianie!
                            • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:26
                              uspokuj sie, ja o kupie nie pisalam i tez mi kaza oczyscic jelito:)
                            • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:29
                              Rbraz ma na imię.

I jak to???

Ja za "Krzysiowanie" zostałam zjebana, odsądzona od czci, wiary, i postury oraz zimno poinformowana, iż NIKOMU się tak do siebie zwracać nie pozwalają !!!
                              • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 22:05
                                za Krzysiowanie mi sie tez dostalo, tylko batdziej prywatnie
                                • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 22:16
                                  Krzysiowac mnie forumowo zaczela Rose swego czasu, wiec ja prywatnie przywolalem do pionu, bo jak ksywy to ksywy, a nie prywata. (Na dodatek manii zdrobnien w polskim pasjami nie znosze, zas "Krzysia" juz szczegolnie.) Gdzies kiedys i Wanna sie walnela, wiec tez zjebalem. Bawic sie ksywami (Wanna, Krys)- bardzo prosze, ale na forum imion wlasciwych i patrynonimow prosze nie uzywac.

Re Braz/R: Ze Rose tu przeskoczyla na R. tez zauwazylem z niepokojem.
                                  Ci, co Braza spotkali, wiedza (jesli pamietaja, hehe, bo imie ma karkolomne). Ewka, jesli sie upierasz, zaraz ci mrukne w ucho na prywacie.
                                  • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 22:22
                                    Nic jej nie mów, bo wyruchała psa Stefana. Okropność jakaś.

A mnie zjebałeś prywatnie, za użycie też prywatne. Zero równego traktowania. Dżęder jakiś.
                                    • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 22:31
                                      Dobra, zjebalem prywatnie, ale tez krzysiowalas mi i na forum, i prywatnie. Co do pieknego imienia Krzysztof- akceptuje Krzysiek, natomiast Krzysio, badz Krzys- nie znosze. Zas wolania imion w wolaczu to juz pasjami.
                                  • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 25.03.15, 08:24
                                    dzieki za poranne mruki w uszko:)
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 19:21
      Opowiesci o skorpionach okazaly sir prawdziwe,
      Sama widzialam dwa, w martwej materii drzewnej i palmiastej - trwa oczyszczanie terenow
      • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 19:26
        Stukam z telefonu, a ta cholera ma wlasne zdanie co ma sie pokazac
        Tablet sie laduje
        • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:31
          Jasne, wypisuj tu blasfemie o kupach i zębach, a potem się zasłaniaj, że telefon sam pisze.
          • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 21:36
            Romeo. Jak nic Romeo
          • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 24.03.15, 23:32
            [b]o wypraszam sobie
            eskatologie zasuwa ten swintuch z MTL
            • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 25.03.15, 08:24
              ja ubolewam z powodu niemoznosci uzywania Krzysia, bo tak ma na imie moj ukochany siostrzeniec. Ale jego skolei najczesciej nazywam Jojne:)
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 26.03.15, 13:26
      w czasie porannego obchodu posiadlosci, w celu pozbierania sobie garstki szybko dojrzewajacych aceroli czulam sie jak w "ptakach" Hiczkoka- krok w krok za mna posuwalo sie stado drobiu, wpatrujac sie czujnie w kazdy moj ruch
      szczesliwie rozmyslily sie i zostawily mnie w spokoju :-)

niebo bezchmurne, upalu jeszcze nie ma

zaobserwowalam 4 tukany, czarne z pomaranczowymi dziobami jednego udalo mi sie zdjac na telefonie

jak panowie magicy/technicy sie pojawia w weekend sprobujemy zamiescic

i tyle z frontu, Br. pojechal sobie, jestem solo z menazeria, lokalsi prawie nieobecni

co bylo to bylo
      co moze byc jest
      a bedzie to co bedzie
      • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 26.03.15, 15:12
        Bardzo sielsko to brzmi :-)
        Enjoy Rose, bo druga czesc turnusu juz chyba grzeje motory, co?
        • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 26.03.15, 15:20
          Jutro wylot, ale kiedy przybeda na farme niewiadomo
          Zdania sa podzielone w tej kwestii
          • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 26.03.15, 19:38
            Zdania sa podzielone, bo jedna wersja zaklada wpakowanie sie w auto prosto z lotniska w Sao Paulo po calonocnym locie i 7-8 godzinny rajd hen na wies; druga zas wersja (przyznaje, ze moja wlasna) proponuje odprezenie sie w SP, odswiezenie, pozywienie, ogolna dekompresja i nocleg i wyjazd na wies dopiero nastepnym porankiem. Decyzja ostateczna najpewniej zapadnie na lotnisku po oszacowaniu stanu podroznych.
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 27.03.15, 16:53
      pora na druga ture
      CJ pewnie juz w powietrzu
      M startuje za 4 godziny
      • jutka1 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 27.03.15, 19:05
        Bawcie się dobrze, kochani! :-)
        Pozdrowienia i uściski dla całej czwórki (westchnienie zazdrości... :-D )
    • roseanne ciekawostki do szkolnej gazetki 27.03.15, 22:36
      tukany, to cholerne paskudy, zra wszystko; owoce, ptasie jaja i pisklaki
      przy okazj strasznie lomocza na galeziach i lataja grupkami

papugi urzadzaja kakofiniczne koncerty tuz przed zmrokiem, duze ciemnozielone

papuzki nierozlaczki za to szczebiocza uroczo przez caly dzien i sa wielce plochliwe

lokalne kury spia wsrod galeziach morwy, zanim sie wykokosza i uloza jak trzeba, lopocza skrzydlami jak najete, czasami spadaja
    • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 06:48
      Ten NYC to byl sredni pomysl. Na poczatek maszyna biletowa mnie na JFK obrabowala.Na dodatek zimno. Niby cieplej niz w Montrealu ale jednak za zimno na moje lekkie adidasy i kusawa kurtke. Mimo to przedefilowalem od Battery Park po sam Time Square wraz z nowym WTC po drodze, Brooklinskim Mostem, Washington Square. Ale nie dosc ze zimno, to i tlumnie szalenie i nieustannie sie zderzalem z jednostkami ludzkimi. Cos chcialem zjesc ale nie zdzierzylem juz sfor i z ogonem podkulonym zawrocilem na lotnisko. Tam zjadlem po czym sie oddalem kilkugodzinnemu lotniskowemu koczowaniu, a stan to bardzo ciekawy takie koczowanie, ale to osobny temat.

Wlasnie lecimy w trojkacie bermudzkim. Dosc wygodnie sie nawet zagniezdzilem przy oknie, w potrojnym rzedzie fotel srodkowy jest pusty, moja sputniczka zas to starsza Japonka, ktora cichutko drzemie. Lyknalem prochy nasenne i powoli takze odpadam... byeeee....
      • jutka1 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 06:56
        Na pokładzie w czasie lotu jest internet??? Kjap. :-)))
        • chris-joe Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 12:11
          Gitesowo, nie? ;)

Jestesmy w samym srodku Brazylii, 2 godz. do SP.
          • jutka1 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 12:23
            Niesamowite! :-)
            • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 14:19
              Ditto! Niesamowite forumowac z chmur nad Am.Pld. Tusze, ze Chris juz w SP, glowiac sie czy wypoczac (to by bylo po moich piniadzach) czy hopnac w samochód i jechac na folwark :-)
              Cokolwiek panowie postanowia, milego pobytu, bo juz sie zaczal :-)

A fauna, na tej Twojej farmie Rose, arcyciekawa! Mniemam, ze flora tez wybujala :-)
              No to zycze wonderful time juz w komplecie! :-)
              • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 28.03.15, 16:07
                Wow! Ja pierdzielę! Można z aeroplanu łączyć się z ludem forumowym??? Ekstra...

Ja poproszę o zdjęcia tych kur co najpierw szpiegowały grupowo Rose, a potem się kokosiły w gałęziach... i w ogóle jakieś widoki farmerskie ;)
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 30.03.15, 13:38
      towarzystwo sie wreszcie wczoraj zebralo
      po sutym brazylijskim obiedzie - zjazd rodzinny, grill, pol krowy malenki odpoczynek
      a potem dzielna ekipa z montrealu objela rzady!

spod zacienionej werandy zoslaw wyciagniety stolik na zielona trawke, wszelki foteliki i krzeselka
      michy z owocami przeroznymi, jakies grzeczne napoje i tak zabawiajac sie konwersacja z lokalsami, w trzech jezykach doczekalismy malowniczego zachodu slinca
      tukanow wczoraj nie bylo
      poniewaz pojawili sie panowie, to jestem zwolniona z aresztu domowego
      jupii!

cdn
      • iwannabesedated Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 30.03.15, 15:12
        Czyli pełen zestaw jest...

Rose, coś Ty tam nawywijała, że Cię musieli trzymać pod kluczem? Boję pytać...
        • blues28 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 30.03.15, 15:21
          No wlasnie! Ten areszt to z powodu? I kto wyploszyl tukany???
          Anyway, widze, ze sie dobrze bawicie. To tak trzymac!
        • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 30.03.15, 17:23
          ja, jak zwykle nic:-)

kilka wiosek dalej jest wiezienie Br byl na wyjezdzie,ja nie parlam po brazylijsku
          lokalsi tez nie zawsze pod reka, wiec lokalna hostessa sie o mnie bala
          w rezultacie bylam uziemiona do terenu farmy przez 3 dni
          • ewa553 Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 30.03.15, 17:34
            a trzeba sie bylo brazylijskiego uczyc!
            • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 30.03.15, 18:00
              sie ucze, powoli

jakbyniebylo na codzien posluguhejsie juz 3 jezykami
              plus minimalne, ale konstruktywne podstawy dwoch innych
    • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 31.03.15, 13:26
      dzien kolejny
      wczoraj lalo,
      lalo tropikalnie, scianami wody
      zaczelo kolo 13 i z niewielkimi przerwami do 22

w jednej z przerw pojechalismy na wycieczke krajoznawcza, do stanu Matogrosso, a tam nie plaskie pola trzciny cukrowej, tudziez gaje mango, acai i bananow, tylko dzika roslinnosc sawannowa, tu i owdzie jakis kaktus badz bagienko,
      i termitiery, tak na oko do pasa
      • roseanne Re: Frakcja kanadyjska w Brazylii 2015 31.03.15, 13:27
        poprawka, acerolii
        acai rosna w innych regionach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka