chris-joe 19.11.15, 23:20 bo mi sie tak zachcialo ;) www.youtube.com/watch?v=BGt1TbYmYxY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: Paryz n-ty 19.11.15, 23:33 Gang Albanii??? Co ty ogladasz? Toz to jest straszne.... Odpowiedz Link
chris-joe Re: Paryz n-ty 19.11.15, 23:38 Ale prawdziwe. I, doprawdy, dosc zniewiescialej Europy... ;) Tomorrow belongs to me HQ (HD restored Audio) der morgige Tag ist mein Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 19.11.15, 23:43 Bruzdzisz CJ. Tylko po co? I w zwiazku z czym? Awantur chcesz? Trzeba bylo dolaczyc do pierwszego Paryza... Tearz jak widzsz zajelismy sie czym innym i duzo lzejszym. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:05 Boski wpis, nalezaloby go wytluscic wrecz: "Bruzdzisz CJ. Tylko po co? I w zwiazku z czym? Awantur chcesz? Trzeba bylo dolaczyc do pierwszego Paryza.. Teraz jak widzisz zajelismy sie czym innym i duzo lzejszym." Ano trzeba bylo, wiem, dolaczyc od razu. Pozniej moze byc za pozno. Przez "Rothschilda, Rockefellera i Sorosa". Ale jesli chcesz "duzo lzejszej" rozrywki, sluze: Farewell Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:10 chris-joe napisał: > Pozniej moze byc za pozno. Dla niektórych zachodnich krajów już może być za późno. Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:28 A Ty co? Znowu chcesz rodzinne brudy prac na forumie? Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:34 ertes napisał: > A Ty co? Znowu chcesz rodzinne brudy prac na forumie? Dopóki zostaniemy w temacie nie będzie rodzinnych brudów. Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:23 Przerazasz mnie. Co ty chlopie ogladasz? Skad u Ciebie ten czarny humor ? CJ co sie dzieje? Zima w Montrealu? Snieg spadl? Odpowiedz Link
chris-joe Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:38 Jeno sie przygladam waszym poczynaniom. Wyszliscie z uspienia i glebokiej nudy. Dosc zupek, pszczolek, pogody i pierdul. Lemingow, Sorosow, ciapatych i lewactwa. Zaczyna sie powazna gra o tzw. "Paryz". Tu zwyciezcow nie bedzie, tylko przegrani. I nawet wiem, kto przegra wte czy wewte. Chyba jednak dobrze wybralem kraj osiedlenia. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:32 1. Filmik (z Kabaretu) kompletnie nie przystający do tematyki. Nic się nie ma. Mogę Ci dać filmik z Simpsona albo Gwiezdnych Wojen i na to samo wyjdzie. 2. Tamta historia jest DONE. GONE. Nigdy nie wróci. OVER. Tak samo jak łagry. It's over. Już wygraliśmy. It's done. Nie musisz już się chować w lasach. 3. Mamy nową historię. Czy Ty ostatni tydzień przesiedziałeś gdzieś pod kamieniem? Nowa historia. Nowiusieńka. Być może tak samo tragiczna. I to że kiedyś był faszyzm, komunizm, maoizm, kurwa wie co, nie znaczy że nie mamy prawa się bronić przed nowymi zagrożeniami. Jak napisałem: dla dziewczynki gwałconej przez brodate chuje jest takie samo cierpienie jak dla Anny Frank wywożonej do obozu. Poderżnięte gardło albo zrzucenie z wieży boli tak samo jak komora gazowa. Kula od islamisty zabija tak samo jak kula od esesmana. Dajesz przykład tego chłopca śpiewającego faszystowskie piosenki. Na Bliskim Wschodzie takich chłopców trenowanych na morderców jest tysiące. Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:39 Widze ze probujesz zrozumiec motywy ktorymi sie kierowal CJ wrzucajac te filmiki. Ja mysle ze to chodzi zeby Ciebie sprowokowac do awantury. swiatlo napisał: > 1. Filmik (z Kabaretu) kompletnie nie przystający do tematyki. Nic się nie ma. > Mogę Ci dać filmik z Simpsona albo Gwiezdnych Wojen i na to samo wyjdzie. > > 2. Tamta historia jest DONE. GONE. Nigdy nie wróci. OVER. Tak samo jak łagry. I > t's over. Już wygraliśmy. It's done. Nie musisz już się chować w lasach. > > 3. Mamy nową historię. Czy Ty ostatni tydzień przesiedziałeś gdzieś pod kamieni > em? Nowa historia. Nowiusieńka. Być może tak samo tragiczna. I to że kiedyś był > faszyzm, komunizm, maoizm, kurwa wie co, nie znaczy że nie mamy prawa się bron > ić przed nowymi zagrożeniami. > Jak napisałem: dla dziewczynki gwałconej przez brodate chuje jest takie samo ci > erpienie jak dla Anny Frank wywożonej do obozu. Poderżnięte gardło albo zrzucen > ie z wieży boli tak samo jak komora gazowa. Kula od islamisty zabija tak samo j > ak kula od esesmana. > > Dajesz przykład tego chłopca śpiewającego faszystowskie piosenki. Na Bliskim Ws > chodzie takich chłopców trenowanych na morderców jest tysiące. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Paryz n-ty 20.11.15, 01:14 A po co mi Bliski Wschod? To Swiatlo wlasnie. Uderz w Bliski Stol, odezwa sie nozyczki Swiatla. Historia "nowiusienka"? Nie ma takiej. Zmieniaja sie jakosci i sposoby. Nie ma krechy, sa metamorfozy i wcielenia. Jest continuum. Z malymi przerwami, gdy niby czegos sie nauczylismy. Dla mnie Swiatlo, Ertes i Maria sa niemal rownie przerazajacy, jak this shit calling itself islamic state (tsciis: tshit, for short). Fakt: Tamci nas skroca o glowe od razu; Ci jednak na dluzsza mete nas wpierw osmiesza, pozniej wyklucza wraz z calym 'lemingostwem' , zepchna w niebyt. Nieustanne dictum Marii (dyzurnej 'soft and smart gestapowki'; Ertes, a zwlaszcza Swiatlo, sluza jej glownie jako 'useful idiots', fellow travellers; przy nich moze przeciez ujsc w tloku jako dosc 'umiarkowana i wywazona' w swych pogladach) sprowadzajace sie do: wolisz byc martwy, czy wykluczony- nabiera coraz bardziej necacego zapachu. Niby jest to wybor, ale jednak chyba nie. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 01:28 Jednak miałem nadzieję że obędzie się bez imion, nicków i personaliów. Niestety, nie udało się. I am out. Nie dam się sprowokować. Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 20.11.15, 03:30 CJ musial znalezc sobie wytlumaczenie, chociazby minimalne , zeby sobie pobluzgac. I o to przeciez chodzilo. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:40 Chciałeś dzieci masz kurwa dzieci: Young children training for jihad in Syria Jihadist's son holds Syrian soldier's severed head in 'barbaric' photo Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:46 ertes napisał: > hahaha ale sie dales sprowokowac! > Jak powiedziałem: dopóki zostaniemy w temacie to nie będzie żadnych prowokacji. Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 20.11.15, 00:54 terefere, przeciez CJ to wszystko wrzuca tylko po to zeby Ciebie wciagnac na ten watek. Teraz beda jatki Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 01:03 ertes napisał: > terefere, przeciez CJ to wszystko wrzuca tylko po to zeby Ciebie wciagnac na ten > watek. > A skąd to wiesz? A może po prostu chce rozmawiać. Ja mam obowiązek go bronić, więc go będę bronić. Ma swoje poglądy, ja mam swoje. On się nie kryje, ja się nie kryję. On ma swoje słownictwo, ja mam swoje. On nie zamierza udawać kogoś kim nie jest, ja też nie mam na to ochoty. Ale nikt nie ma prawa go krytykować, obrażać ani wyśmiewać. Bo spuszczę wpierdol temu komuś. A jak się tutaj na mnie hordy rzucają to ja też od niego oczekuję że stanie po mojej stronie. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 01:04 swiatlo napisał: > A jak się tutaj na mnie hordy rzucają to ja też od niego oczekuję że stanie po > mojej stronie. .. i chociaż jeszcze nigdy to się nie zdarzyło, to wciąż mam nadzieję że to zrobi. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Paryz n-ty 20.11.15, 01:30 Xcuse me?! Jak sie na mojego brata na ulicy bydle rzuci, to go sprobuje obronic. Jesli zas horda bydlakow z nozami, to sam nie wiem, rzucac sie na te noze, czy robic larum raczej? Moze przedyskutujmy stratagie?... Mialem podobny wypadek w Rio i na szczescie Braz sie nie rzucil. Jezeli zas Swiatlo pierdoli werbalnie, intelektualnie (o stylu nie wspomne) w cyberprzestrzeni- NO WAY, take me on. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Paryz n-ty 20.11.15, 02:05 Kurwa mac! Jaki obowiazek obrony w internetowej, pisemnej, publicznej wymianie mysli?! Ty z twoimi pogladami masz bronic mnie, ja z moimi- ciebie?! Przeciez my sie ideologicznie wzajemnie wykluczamy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Paryz n-ty 20.11.15, 08:55 Z ciekawosci co tez C-J ma do powiedzenia na temat Paryza otworzylam ten watek. Otoz C-J na temat Paryza ma do powiedzenia ze Ertes , Swiatlo i ja ("soft- gestapowka") jestesmy "niemal rownie przerazajacy, jak this shit calling itself islamic state". Co ja na to? Strzepuje pyl z sandalow i ide dalej modlac sie o to zeby Pan Bog przywrocil C-J resztki rozumu. Odpowiedz Link
poloniaii Re: Paryz n-ty 20.11.15, 22:53 Proszę powstrzymać sie od inwektyw. Nazwanie Marii "gestapówką" i rozgrywanie rodzinnych pojedynków na publicznym forum nie świadczą dobrze o uczestnikach. Watek i wszystkie posty pozostają, ponieważ nikt nie złożył wniosku o ich usunięcie, ale proszę potraktować ten wpis jako ostrzeżenie. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 20.11.15, 23:52 1. Dobrze by było jakbyśmy nie przesadzali z tą przesadną wrażliwością na "rodzinne pojedynki". To że CJ i ja mamy wzajemną relację, to nie znaczy że nie mamy prawa tutaj dyskutować, czasami nawet ostrzej. O ile to pozostaje to na poziomie merytorycznym, oczywiście. Bez personaliów, bez nicków, bez niepotrzebnych i niezdrowych emocji. Nie zgadzasz się, to albo powiedz coś merytorycznego, albo ignoruj jak nie masz ochoty się babrać w tematyce której nie lubisz. Ale bez personaliów. I tutaj nie ma znaczenia czy to pomiędzy CJ a mną, czy CJ a Marią, czy Xurkiem a mną. Nie ma znaczenia kto z kim. Bez personaliów ani nicków proszę. 2. "Gestapówka" skierowana na konkretnego nicka jest absolutnie niedopuszczalne. Z drugiej strony jednak nie zgadzam się na przesadną polityczną poprawność. Daję CJ absolutne przyzwolenie na nazywanie całej prawicy, której sam jestem częścią, faszystami. Jest to blanket insult, jest generyczne i odzwierciedla jego poglądy, więc chcę aby on miał prawo tak mówić. Chcę aby rozmowy mogły być otwarte. Abyśmy nie musieli "zasłaniać sobie gęby serwetką" formułując nasze poglądy. Dosadne i mocne sformułowania są wręcz polecane, bo zwiększają atrakcyjność i humor dyskusji. Włącznie z brzydkimi wyrazami. I ile są wystarczająco generyczne, a nie personalne. Ja ze swej strony deklaruję że z dosadnych sformułowań nie zamierzam ani trochę rezygnować. I będą one zawsze adresowane do bardzo abstrakcyjnych i ogólnych grup społecznych, nawet jeśli część forumowiczów się wewnętrznie z tymi grupami identyfikuje. To jest ich problem. Ale nigdy insult nie będzie skierowany konkretnie na danego nicka. Chyba że jako obrona na podobny insult skierowany osobiście na mnie. I wtedy mam nadzieję na podobną interwencję adminów jak teraz. Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 21.11.15, 01:16 Mnie sie zadne interwencje nie podobaja gdyz zostalo nas tu niecale 10 osob. Admin ma zapedy rodzicielskie i tyle. Po jaka cholere wogole zwracac uwage. Co, wyrzuci CJ? To bedzie koniec forum choc i tak jestesmy blisko. Ale rodzinne brudy to sobie pierzcie gdzie indziej. Tak jakos malo sympatycznie sie robi. Najsmieszniejsze to ze jak podejrzewam admin robiacy uwagi sam sie troche jako normalny uczestnik skalal rzucaniem tego i owego. Ot taka hipokryzja. Ja nadal wzywam wszystkich "adminow" do podania sie do dymisji a na pewno ZERO ingerencji w forum. Nikomu to nie jest potrzebne. Zajac sie administracja. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 21.11.15, 01:42 Jesteśmy tutaj stare pryki które już tu siedzą od jakiś 15 lat, więc co innego mamy do roboty niż się tutaj nawzajem fochać, naparzać, przepraszać, obrażać, odbrażać, i tak nabarot... Czasami coś się zdarzy nowego, jakieś nowe powiedzenie albo śmieszne sformułowanie. I tak to leci... Odpowiedz Link
ertes Re: Paryz n-ty 21.11.15, 02:03 Dokladnie. tym bardziej ze ten admin co sie chowa za ptrzylbica nie ma odwgai powiedziec CJowi ktorego zna osobiscie co mysli o nazywaniu Marii tak jak nazwal. Wybaczcie ale to mie sie zupelnie nie podoba. Cos malo honorowe... Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Paryz n-ty 21.11.15, 02:25 Te regularne potyczki swiatlo&dzwięk to już forumowa tradycja. Tym razem znowu jakoś na odwal się i na (pardąsik) jakimś półzwisie. "Gestapówka" było obrzydliwe. Natomiast zgłosić powinna sama zwyzywana jeśli jej to przeszkadza. Niektórzy wolą jak obelgi do nich skierowane tak wiszą. Może to lubią czyco. Ja mam siostrę cioteczną co się z gachem bije. Od lat to trwa. Wielkie kiedyś z tego było szoł, on osaczał dom, wujowie bronili, cioteczna się chowała pod łóżkiem, gach wrzucał przez okno dyferencjały i inne części samochodowe, lub podtapiał jej leb w ogrodowej fontannie a teściwowa go szarpała. Każdy po kolei nowo pojawiający się w rodzinie łoś (czy to przyjechany nowo wuj, czy czyjś nowo nabyty familiant typu teść lub gach) się po kolei dawali naciąć. Potem ich wszyscy olali bo już się znudzili nimi. Ogólnie oni to robili bo seks potem był lepszy. Zamykali się w domu i nie wychodzili przez 2 tygodnie przez okno wyrzucając zużyte prezerwatywy, na trawnik co wuj potem złorzeczył bo mu się wkręcały w kosiarkę. Taki przyczynek do rodzinnych historii. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Paryz n-ty 21.11.15, 02:29 A jednak nauczasz. Jezus dawał historie o Synu Marnotrawnym i o Ziarnie Rzuconym na Drogę, a Ty opowiadasz o Siostrze i Gachu. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Paryz n-ty 21.11.15, 04:05 Jezus dawał historie o Synu Marnotrawnym i o Ziarnie Rzuconym na Drogę, a Ty opowiadasz o Siostrze i Gachu. ja tam wole czytac o Siostrze i Gachu bo to o wiele ciekawsze.. Minnie Odpowiedz Link