Dodaj do ulubionych

Dom wariatow

17.02.05, 18:27
Kwaśniewski jednak wygarnie Rosjanom?
Lekcja historii przed podróżą do Moskwy
- Prezydent Aleksander Kwaśniewski przedstawi Rosjanom polską interpretację
historii zanim pojedzie do Rosji na obchody 60. rocznicy zwycięstwa nad
faszyzmem - zapewnił "Super Express" doradca prezydenta do spraw wschodnich,
Stanisław Ciosek (66 l.). W ubiegłym tygodniu rosyjskie ministerstwo spraw
zagranicznych wydało oświadczenie, w którym pouczało Polaków, że to dzięki
Rosjanom powstała wolna i demokratyczna Polska.

Ciosek zwrócił uwagę, że podczas uroczystości 9 maja prezydent nie będzie
miał okazji, by wyjaśnić, jak Polacy oceniają historię. Podkreślił jednak, że
Kwaśniewski (51 l.) złoży hołd żołnierzom radzieckim, którzy oddali życie w
walce z faszyzmem.

I co kwach im wygarnie ? jaka ten aparatczyk,sluzacy komunie majacej wladze
nadana przez CCCP ma interpretacje ? przeciez nie zaprzeczy temu czemu
sluzyl? I tak po prawdzie to Putin ma gleboko gdzies,polskie interpretacje.
I pewno mu powie tak prywatnie: sluszaj kaziol,poszol ty w pizdu,pizdzisz
kak Trocki,kamu interesna twaja interpretacja !
Obserwuj wątek
    • wkrasnicki Re: Dom wariatow 17.02.05, 20:00
      Don idź już na te ryby, zrelaksuj się.
      Kwach to jeden z autorów okrągłego stołu, wspóltwórca niepodległego (przynajmniej od
      putinopodobnych kreatur) państwa. Czy to nie Ty wygłaszałeś nie tak dawno peany na temat tego
      spędu? Jak więc teraz możesz postponować pioniera postępu?

Jeśli się mylę ta ja pójdę na ryby- teraz.
      • don2 Re: Dom wariatow 17.02.05, 20:50
        Nigdy o kwachu nic pozytywnego nie powiedzialem.Nie powiedzialem (napisalem)
        nigdy ani jednego slowa o okraglym stole.Krytykowalem o ile sobie przypominam
        kwacha za jego obludne wypowiedzi ,zdaje sie z okazji powstania.PS autorem
        okraglego stolu ,byl tez kiszczak ,aby wymienic.Nie mam pojecia ,kto wyskoczyl
        z takim pomyslem o przedstawieniu " interpretacji" To obled.Ale wychodzi na
        to ,ze jakis dziennikarz ,to wyklul w swojej chorej glowie ,a potem juz poszlo.
        Skolowani politycy w PL ,nie mowiac o ludziach,czesto traca poczucie
        rzeczywistosci.Polityczna scena w Polsce przypomina dom wariatow. I nie rozumie
        twoich uwag,juz nie od dzis ,wygladajacych na cenzurowanie tego ,co mam pisac
        lub nie.To moja sprawa ,czy pisze o PL czy USA lub bangladesz.jak pisze i czy
        pozytywnie lub krytycznie moze byc poddane duskusji ,lub pominiete milczeniem.
        Ale juz kilkakrotnie pisales cos podobnego jak Ertes,gdy sie krytykuje USA.
        I nie widze powodu ,bys zaznaczal,ze nie masz zamiaru wstydzic sie za Walese
        (twoje slowa) Nikt tego od ciebie nie wymaga.Wstydzic sie mozna za swoje
        czyny.Za Polske i panujace tam warunki ,tez nie musisz sie wstydzic.I juz
        kiedys Ci napisalem,ze kazdy ma prawo pisac co chce i jak chcesz nie musisz nie
        tylko sie zgadzac,ale nawet czytac tego.I masz prawo przedstawic swoje
        zdanie ,jak kazdy na forum.
        • wkrasnicki Re: Dom wariatow 17.02.05, 21:09
          Don mój wpis był prosty, czytelny, choć trochę ironiczny, no ale ten typ tak ma.
          Na temat okrągłego stołu polemizowałeś za mną, więc raczej się nie mylę jak nie mylę się, że z
          komuchami można się było dogadać , który to tekst też Ty popełniłeś.
          Ja nie piszę, że czegokolwiek Ci nie wolno- ja piszę o niekonsekwencji.
          Jeśli ktoś pisze, że jest wysoką blondynką o aksamitnym głosie to może niechby się już tego trzymał.
          Dla wyjaśnienia dla mnie Kwaśniewski to palant, więc o bezkrytyczności (chyba) mowy być nie może.
          Tylko, że on palantem był dla mnie zawsze i obiecuję nie zmieniać zdania.
          • don2 Re: Dom wariatow 17.02.05, 21:15
            O dogadywaniu tak,o okraglym stole w sensie jego oceny raczej nie. Z osob typu
            kwacha moge zestawic moja prywatna liste.Byla by dosc dluga.I dotyczy to tez tzw
            prawicy polskiej.Palanty to delikatne okreslenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka