alaskanka3 20.11.03, 22:13 Zakladam watek dla Zjawy, tutaj Zjawa moze opowiedziec o samochodach w EU: co maja, czego nie maja, i dlaczego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 22:15 Alaskanko czy moglabys nie spamowac? Moze ktorys z adminow sie wypowie? Do testowania jest specjalne forum a jak zjawa bedzie chciala zalozyc watek to zrobi to sama. Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 22:20 ertes napisał: > Alaskanko czy moglabys nie spamowac? > Moze ktorys z adminow sie wypowie? > Do testowania jest specjalne forum a jak zjawa bedzie chciala zalozyc watek to > zrobi to sama. Testowalam bo 2 postingi polecialy mi w powietrze. Watek dla Zjawy zalozylam zas, bo byc moze Zjawa nie wie jak to zrobic, a z jej wypowiedzi na watku o samochodach widac ze ma wiele obserwacji wlasnych na temat samochodow w EU, szkoda zeby pozostaly zagrzebane w watku o samochodach Forumowiczow. Odpowiedz Link
boreus Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 22:25 alaskanka3 napisała: > Testowalam bo 2 postingi polecialy mi w powietrze. Dużo straciliśmy? Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 22:31 boreus napisał: > alaskanka3 napisała: > > > Testowalam bo 2 postingi polecialy mi w powietrze. > > Dużo straciliśmy? > Nic. Poza tym dzieki za przywolanie, dosc tych zabaw, wracam do herbatek. Polecam dyskusje o wystapieniu Wagnera, chociaz zaden opis nie zastapi obrazu przesluchiwanego odwroconego podczas odpowiedzi tylem do przesluchujacego go posla Ziobro. Odpowiedz Link
zjawa64 Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 23:36 alaskanka3 napisała: > > Watek dla Zjawy zalozylam zas, bo byc moze Zjawa nie wie jak to zrobic, a z jej > wypowiedzi na watku o samochodach widac ze ma wiele obserwacji wlasnych na tema > t > samochodow w EU, szkoda zeby pozostaly zagrzebane w watku o samochodach > Forumowiczow. _________________ Oo…Oniemialam zobaczywszy ten watek…doprawdy …czy trzeba komus , w tym wypadku mnie , zakladac nowe watki , tylko dlatego , ze ma inne zdanie…(?)… Mysle , ze skoro Ty znalazlas moj ”samochodowy watek” to wszyscy inni tutaj tez poradziliby sobie… oczekiwalam odpowiedzi wlasnie tam, ale skoro …juz jestesmy tutaj postaram sie napisac kilka linijek… …lecz , byc moze ku Twemu rozczarowaniu nie o samochodach bedzie tu mowa , wydaje mnie sie , ze dotknelas nie tylko mnie , ale rowniez kilka innych osob , ktore maja zwyczaj spedzac tu wieczor czy popolodnie , dyskutujac … w naprawde zyczliwym tonie… …”wyploszylas” i zniechecilas ludzi… z tak blachego powodu jak “zjawa64”… :))) zastanawialam sie …jakie uczucia i cele Toba kierowaly..(?)… a moze nie dokonczona kuracja emocjonalna sprawila taka reakcje… CYTAT ALASKANKI Z WATKU : ”WY SNICIE O ZYCIU A SMIERC WAM PISANA” ”bylam kilka razy w podobnie duzym stresie i wyjscie z tego zajelo mi w skrajnym przypadku kilka lat (z powodu zupelnej nieswiadomosci tego co wlasciwie sie dzieje), teraz mniej wiecej wiem jak sie przed tym bronic . Mialam kiedys do czynienia z tutejszymi terapeutami w okolicznosciach mniej tragicznych i od tej pory jestem goraca ich zwolenniczka, bo pomogli mnie i kilku osobom rozwiazac problemy -zdawaloby sie- nie do rozwiazania.” …JEZELI W DALSZYM CIAGU CHCESZ ZE MNA DYSKUTOWAC PROPONUJE NA….zjawa64@gazeta.pl poniewaz nie uwazam za stosowne obarczac czytelnikow P2 dyskusja tak naprawde o niczym zapraszam zjawa64…….( nie uzywam innego nick i nie zjawiam sie na innych forach…z przyczyn prozaicznych…a mianowicie brak czasu i inwencji…:))) WSZYSTKICH… FORUMOWICZOW… PRZEPRASZAM... ZA…ZAISTNIALY …TUTAJ… INCENDENT… > Odpowiedz Link
ertes Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 23:48 Zjawo, nie przejmuj sie. Ja Ciebie jak najbardziej rozumiem. Moje potyczki z ta pania moze smieszne i infantylne maja jednak gdzies swoja podstawe. Nie musisz nikogo przepraszac. Na pewno nie Ty. Odpowiedz Link
zjawa64 Re: watek dla Zjawy o samochodach 20.11.03, 23:59 ......mialo byc.... I N C Y D E N T..... oczywiscie... :)))... innych bledow nie poprawiam i ide spac... w majtkach i z komorka....:)))) "Niech zyje bal... i chrapanie...hej!" .... ps. dzieki Ertes...bye :)))... Odpowiedz Link
don2 Re: watek dla Zjawy o samochodach 21.11.03, 00:18 Nawet takiego chama i prostaka jak mnie zamurowalo. Oczywiscie nie pisze o majtkach i komorce. Fy fan total utan hjärnan ,typisk fä. Odpowiedz Link
maria421 Re: watek dla Zjawy o samochodach 21.11.03, 11:22 A ja na temat: Samochody w EU maja: - mniejsze srednie zuzycie paliwa - piec biegow - duze przspieszenie - wysoka maksymalna ciagla szybkosc - maly promien skretu - katalizator - ABS - poduszki - radio /odtwarzac kaset/CD - klimatyzacje (juz prawie wszystkie) Niektore maja: -psa z dyndajaca glowa za tylna szyba -rozaniec zawieszony na lusterko -przyssana do szyby maskotke klubu sportowego -sw. Krzysztofa -pachnace drzewko gdzies tam zaczepione -nalepki z tylu (niektore bardzo smieszne) Odpowiedz Link
zjawa64 Re: watek dla Zjawy o samochodach 21.11.03, 13:20 ...ja dodam tylko , ze najbardziej w europejskich samochodach imponuja mnie "telefony bez rak"...:)))... i lusterka...:)))...:)))... ...nie wiem jak wyglada samochod na zachodnim wybrzezu U.S. ...:)))... ale te ze wschodniego niczym nie roznily sie od tych u mnie na wsi...:))).... "Niech zyje bal...i motoryzacja...hej!" Odpowiedz Link
ertes Re: watek dla Zjawy o samochodach 21.11.03, 15:48 Te na zachodnim wybrzezu jako ze sa przedluzeniem domu zamiast zwyklego dachu maja dachowki. Odpowiedz Link
alaskanka3 ...hahahaha..... 22.11.03, 19:02 zjawa64 napisała: > ...ja dodam tylko , ze najbardziej w europejskich samochodach imponuja > mnie "telefony bez rak"...:)))... i lusterka...:)))...:)))... > ...nie wiem jak wyglada samochod na zachodnim wybrzezu U.S. ...:)))... ale te > ze wschodniego niczym nie roznily sie od tych u mnie na wsi...:))).... > > "Niech zyje bal...i motoryzacja...hej!" > .....hahahaha!!! :-)) jakie smieszne ....:-))).... :-))))) Moze jednak Zjawa zdobedzie sie na jakies wlasne uwagi ...:-))) ....temat obojetny ...:-))) ....:-)) .... :-))..... :-))))) > "Niech zyje bal...i glupota...hej!" Odpowiedz Link
maria421 Jazda w EU- jazda w USA 23.11.03, 18:19 Zauwazylam kilka istotnych roznic: 1. Ruszanie na skrzyzowaniu ze swiatlami: EU: stoimy na czerwonym, bieg wlaczony, sprzeglo wcisniete, oczy utkwione w czerwone swiatlo zeby nie stracic ani ulamka sekundy, gasnie czerwone, gaz do dechy- wiooo, a jezeli ten przed nami sie o tysieczna sekundy spoznia to na klakson, budzic spiocha. USA: stoimy na czerwonym poprawiajac makijaz lub popijajac kawe, zapala sie zielone, patrzymy na nie raz jeszcze czy juz jest dosyc zielone, odstawiamy kubek z kawa, rozgladamy sie na lewo i prawo czy sasiednie samochody tez juz ruszaja, ruszamy i my powolutku. Na autostradzie: EU: prawy pas zajety na dlugosci 10 km ciezarowkami jadacymi jak w kolumnie, meczymy sie miedzy jedna a druga czyhajac tylko na mozliwosc wyprzedzenia. Po lewym pasie jada jak w kolumnie samochody z predkoscia powyzej dopuszczalnej. Dostajemy oczoplasu- jedno oko na ciezarowke przed nami jadaca, drugie w lusterko co by wypatrzyc jakas szanse wyprzedzenia. Wreszcie jest! W jednej sekundzie dokonujemy redukcji biegu, wlaczenia migacza, lekiego skretu kierownicy i przespieszenia, kiedy nagle w lusterku widzimy swiatla jakiegos bmw, porsche, audi, itp ktore sie uparly jeszcze szybciej jechac niz my i juz sa pol metra za nami. W odpowiedzi na takie maniery pokazujemy umowny gest i blokujemy dalej, dopoki nie znajdzie sie jakas mozliwosc zeby wrocic miedzy te ciezarowki. USA Wszyscy rownym szykiem, tak z lewej jak z prawej, srodkowym pasem jedzie stary cadillac prowadzony przez stara babcie, krora wyglada jakby przysnela pokladajac cale zaufanie w tempomatic. Ten na prawym pasie ni stad ni z owad zaczyna hamowac zeby zjechac z autostrady, co dla niewtajemniczonych za nim jadacych moze byc niemilym ale chyba tez jedynym zaskoczeniem. Rozpieramy sie wygodnie na przedniej kanapie naszego buicka, zakladamy lewa noge na kolano i tak suniemy przepisowe 65m/h. Odpowiedz Link
don2 Re: Jazda w EU- jazda w USA 23.11.03, 18:37 he he he . Mario czy ty zawsze chodzisz w spodniach ? :))))))))) Odpowiedz Link
zjawa64 Re: Jazda w EU- jazda w USA 06.12.03, 01:55 .....wrocilam z bardzo fajnej "nasiadowki" , sprawdzilam poczte i jakies licho podkusilo mnie zajrzec tutaj...... usmialam sie.... swietna zabawa i konca nie widac... "Niech zyje bal...i zabawa...hej!" Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: Jazda w EU- jazda w USA 06.12.03, 05:08 zjawa64 napisała: > .... usmialam sie.... swietna zabawa i konca nie > widac... > "Niech zyje bal...i zabawa...hej!" Moze podziel sie ze wszystkimi swoja radoscia: na czym polega clue owej swietnej zabawy ? Odpowiedz Link
ertes Re: Jazda w EU- jazda w USA 06.12.03, 05:26 Niech to posluzy ci za wyjasnienie gdyz mimo fanfar odejscia nadal tu jestes. Niech ten urywek da ci do myslenie dlaczego Zjawa podbila ten watek... "…lecz , byc moze ku Twemu rozczarowaniu nie o samochodach bedzie tu mowa , wydaje mnie sie , ze dotknelas nie tylko mnie , ale rowniez kilka innych osob , ktore maja zwyczaj spedzac tu wieczor czy popolodnie , dyskutujac … w naprawde zyczliwym tonie… …”wyploszylas” i zniechecilas ludzi… z tak blachego powodu jak “zjawa64”… :))) zastanawialam sie …jakie uczucia i cele Toba kierowaly..(?)… a moze nie dokonczona kuracja emocjonalna sprawila taka reakcje…" Odpowiedz Link