Dodaj do ulubionych

problem z gwarancją....help

26.08.05, 17:58
witam.
posiadam 147. przejechalem nia dopiero 38000km, a przedchwilą sie
dowiedzialem, ze do wymiany mam oba tylne poprzeczne wahacze... żeby było
lepiej serwis odmuwil wymiany, bo cyt: "to nie wina producenta ze mamy
dziurawe drogi..."podobno w książeczce gwarancyjnej jest napisane, ze takie
coś nie podlega gwarancji...przeczytałem i jedyne co jest to że NIE OBEJMUJE
USTEREK SPOWODOWANYCH NORMALNYM ZUZUYCIEM....
ale to chyba nie jest normalne....
za każda wskazówkę na czym moge się oprzeć w reklamacji z góry dziękuję.
ręce opadają jak slyszę co spece w aso wygadują.
Obserwuj wątek
    • rafal.gtv Re: problem z gwarancją....help 26.08.05, 19:40
      Tiaaaa.....
      Niestety tak robią... Proponuję pokłócić się w innym serwisie. Zazwyczaj do
      40kkm dają się przekonać.
    • wozignoj Re: problem z gwarancją....help 28.08.05, 15:55
      Jeżeli nie da rady to pozostają wydziały ochrony konsumentów, o ile wiem to w
      każdym mieście wojwódzkim jest taki wydział. Potem wynajęcie prawnika i walka z
      Fiat Auto Poland oraz wnikliwego czytania ustawy o ochronie konsumentów.Może
      pójdą na koszty 50/50.Powodzenia w walce, może pomogą przepisy unijne z którymi
      nasze podobno powinny być kompatybilne.Daj znać co zdziałałeś.
      • lukasz_147 zalatwione:) 31.08.05, 10:09
        no i udalo się. wachacze wymienione. zawsze wiedzialem ze większość ASO w
        Warszawie to S@#$@y.ale to przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
        w CARSERWIS "spec" przyjmujący auto oraz kierownik serwisu odmówili wymiany a
        takrze stwierdzenia na piśmie (otwarcia zlecenia i napisania na nim odmowy
        naprawy). stwierdzili ze tak jest Ok i ze mogę napisać pismo ze skara go
        kierownika działy gwarancyjnego. oczywiście rozmowy zero.na racjonalne moje
        ardumenty oni odpowiadali tak samo.ZLY STAN DRÓG....jak tresowane małpy.
        kij im w oko.

godzine później byłem już na trasie E7 - jadąć w stronę Gdańska. na Wysokości
        Mławy (jakiś 123km od Wawy) przy trasie zobaczyłęm serwis ALFY
        (www.autoservis.com.pl/), wiec postanowiłem zajechać. Mechanicy bardzo szybko
        znaleźli zepsute wahacze i tu niespodzianka...,...do 40tyś km podlegają wymianie
        gwarancyjnej:) i raz dwa wzieli się za wymianę....a ja miałem 39300:)

wiem już na czym to polega. CARSERWIS krzyknął ok630 za wymianę + geometria 200,
        a tam ok 400 za wymianę + geometria.
        potwierdzil się fakt, ze u nas to CH$%@ a nie serwisy.

oczywiście skargę napiszę, ale nie do gdizalu gwarancji a do FIAT AUTO POLAND.
        zastanawiam się jeszcze nad artykułem w gazecie.

• marcconi Re: zalatwione:) 31.08.05, 10:19
          popieram Cię w tym skarżeniu, szczególnie na carserwis który jest wprost
          beznadziejnym serwisem
        • hr.dracula Re: zalatwione:) 31.08.05, 11:57
          Bo kto mądry naprawia cokolwiek w Carservisie ;)

Polecam - na podstawie wieloletnich doświadczeń - omijanie tej firmy szerokim
          łukiem !
          • lucj ale wy jesteście dziwni.... 31.08.05, 17:17
            Fiat ma głęboko to co uważają o ich serwisach użytkownicy produktów
            fiata.Najlepszym przykładem jest to że według badań przeprowadzonych przez FAP
            mniej jak 40% sprzedanych przez fiata samochodów jest naprawianych w sieci
            autoryzowanych serwisów.Wynika z tego że serwisy fiata są omijane szerokim
            łukiem przez klientów w Polsce. ASO fiata są jedynym takim przypadkiem w
            Polsce.
            • lukasz_147 Re: ale wy jesteście dziwni.... 31.08.05, 22:31
              nie widzę w tym nic dziwnego. nie tylko fiat, ale i wiele innych firm ma
              klientów w poważaniu. ale to że tak jest nie znaczy że tak ma być. najłatwiej
              jest narzekać. gorzej coś z tym zrobić. zbluzganie pracownika w serwisie niczego
              nie poprawi - oprócz naszego humoru:).a moze w końcu znajdzie sie ktoś myslący w
              tej firmie?!?
              nadzieję zawsze trzeba mieć:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka