Dodaj do ulubionych

antyradar w alfie

15.03.06, 20:19
Używacie coś takiego,jak się spisuje,może jakiś możecie polecić.
Obserwuj wątek
    • malgoska1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 21:15
      Witam.

> Używacie coś takiego,jak się spisuje,może jakiś możecie polecić.

Jeśli sporo jeździsz i to w miarę uczęszczanymi (szczególnie przez TIRy)
      trasami, to tylko i wyłącznie CB.

Pozdrawiam,
      Maciej Loret
    • alces1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 22:45
      hm... najlepiej miec to i to. Tylko, ze z Cb jest jeden problem - to sporych
      rozmiarów przedmiot i nie latwo go "upzhnąć" w osobówce. A mam pytanie odnosnie
      antyradaru - jak one się wywiązują ze swoich zadań w przypadku gdy spotykają
      suszarkę bądź fotoradar? Czy są skuteczne? I czy przypadkiem nie ma zbyt wielu
      zakłuceń w eterze, które wprowadzają w błąd?
      • rafal.gtv Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:02
        CB może mieć wielkość starszego telefonu komórkowego :)
        • alces1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:03
          znasz sie troszke na tym? Bo ja niewiele, mam tylko stycznosc troche we
          firmie... A czy jego zasiego mimo malych gabarytow tez jest znaczny? No i co z
          antena?
          • rafal.gtv Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:12
            Zasięg na krótkiej antenie odbiornika mini ( 1/8 fali) jest mniejszy , ale
            zazwyczaj akceptowalny. Dla DXerów zawsze istnieje możliwość dołączenia
            zewnętrznej anteny 1/2. Moc mini transmittera jest zmniejszona do 2W (
            dopuszczalne normą są 4W , ale przy znakomitych torach RF współczesnych
            konstrukcji ma to drugorzedne znaczenie.... TIRowcy walą takie moce (często
            używają nielegalnych dopalaczy), że słyszysz ich na mini receiverze tam , gdzie
            nie dociera nawet Radio Maryja.
            • alces1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:15
              operujesz fachowym jezykiem, ktory dla mnie nie dokonca jest zrozumialy, ale
              dzieki! Jesli bede chcial zaglebic sie w te tajniki fali radiowych, poszperam
              po sieci. Jeszcze raz dzieki!
            • telbi Re: antyradar w alfie 16.03.06, 11:22
              Chyba nie ma takich miejsc gdzie nie dociera radio maryja.

Pozdro ;)
              • janioj Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:00
                telbi napisał:

> Chyba nie ma takich miejsc gdzie nie dociera radio maryja.
                >
                > Pozdro ;)

Hmm, a może by tak do Chabarowska!:)
                • telbi Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:03
                  Może może

hehe
    • bruner4 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:59
      Ja mam w swojej 156. Ogólnie sprawuje sie ok., suszarki wykrywa z daleka pod
      warunkiem że pały odpowiednio wcześnie właczą i że nie jedziesz zbyt szybko bo
      nie zdążysz wyhamować przed nimi. Są niestety również suszarki (na szczęście
      nieliczne) które wysyłają tylko jeden sygnał, jak usłyszysz antyradar to juz
      jesteś namierzony.Fotoradary tez wykrywa ale z blizszej odległości (słabszy
      sygnał) ale wiesz który był włączony jak obok niego przejechałeś- to ważne bo
      średnio tylko 1/4 działa.Mam starszy typ antyradaru- Whristler 680
      • janioj Re: antyradar w alfie 16.03.06, 10:53
        Po za rozwiązaniem typu i to, i to, jeśli jeździsz głównie drogami, po których
        poruszają się TIR-y, to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest CB, chociaż
        trzeba wiedzieć, że np. w okresie letnim w weekendy, przed świętami oraz wtedy,
        gdy są zakazy dla TIR-ów, możesz liczyć wyłącznie na innych użytkowników CB w
        osobówkach. Antyradary reagują na sygnał wysyłany przez radar, w przypadku
        radarów stacjonarnych nie ma problemu, natomiast jeśli chodzi o suszarki, to
        często jest to ten sam sygnał, który wraca do radaru z odczytem i wtedy
        jest "pooo mszy", bo sygnał, który Cię ostrzegł, jest tym samym, który "misiu"
        odczytał na radarze. Rozmawiałem ze znajomym "misiem" i mówił, że mają
        zalecenia, żeby pomiar powtarzać i wtedy jeśli między jednym, a drugim pomiarem
        uda Ci się odpowiednio zwolnić, to jest ok. Jeśli chodzi o fotoradary, to zdaję
        się, że anty, musi być wyposażony w czujkę laserową. No i jeszcze jedna sprawa,
        trza go gdzieś schować, bo przy pierwszej kontroli, "miśki" mają prawo Ci go
        skonfiskować:)
    • da_vinci.go2.pl Re: antyradar w alfie 16.03.06, 10:59
      A ja polecam gps + automapa + poi o radarach
      • malgoska1 Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:34
        Witam.

> A ja polecam gps + automapa + poi o radarach

Tylko, że nadgorliwcy zaczęli dodawać miejsca, gdzie policja stała "raz kiedyś
        10 lat temu jak poszli się w krazki wysikać". Ale oczywiście, jeśli ktoś ma, to
        lepiej zwalniać co 5km w miejscach gdzie ktoś ich już przyuważył...

Pozdrawiam,
        Maciej Loret
        • da_vinci.go2.pl Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:41
          malgoska1 napisała:

> Witam.
          >
          > > A ja polecam gps + automapa + poi o radarach
          >
          > Tylko, że nadgorliwcy zaczęli dodawać miejsca, gdzie policja stała "raz kiedyś
          > 10 lat temu jak poszli się w krazki wysikać". Ale oczywiście, jeśli ktoś ma, to
          >
          > lepiej zwalniać co 5km w miejscach gdzie ktoś ich już przyuważył...
          >
          > Pozdrawiam,
          > Maciej Loret

Tak z tym się zgodzę gps krzyczy dość często.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka