kazweg46 15.03.06, 20:19 Używacie coś takiego,jak się spisuje,może jakiś możecie polecić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoska1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 21:15 Witam. > Używacie coś takiego,jak się spisuje,może jakiś możecie polecić. Jeśli sporo jeździsz i to w miarę uczęszczanymi (szczególnie przez TIRy) trasami, to tylko i wyłącznie CB. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alces1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 22:45 hm... najlepiej miec to i to. Tylko, ze z Cb jest jeden problem - to sporych rozmiarów przedmiot i nie latwo go "upzhnąć" w osobówce. A mam pytanie odnosnie antyradaru - jak one się wywiązują ze swoich zadań w przypadku gdy spotykają suszarkę bądź fotoradar? Czy są skuteczne? I czy przypadkiem nie ma zbyt wielu zakłuceń w eterze, które wprowadzają w błąd? Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:02 CB może mieć wielkość starszego telefonu komórkowego :) Odpowiedz Link
alces1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:03 znasz sie troszke na tym? Bo ja niewiele, mam tylko stycznosc troche we firmie... A czy jego zasiego mimo malych gabarytow tez jest znaczny? No i co z antena? Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:12 Zasięg na krótkiej antenie odbiornika mini ( 1/8 fali) jest mniejszy , ale zazwyczaj akceptowalny. Dla DXerów zawsze istnieje możliwość dołączenia zewnętrznej anteny 1/2. Moc mini transmittera jest zmniejszona do 2W ( dopuszczalne normą są 4W , ale przy znakomitych torach RF współczesnych konstrukcji ma to drugorzedne znaczenie.... TIRowcy walą takie moce (często używają nielegalnych dopalaczy), że słyszysz ich na mini receiverze tam , gdzie nie dociera nawet Radio Maryja. Odpowiedz Link
alces1 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:15 operujesz fachowym jezykiem, ktory dla mnie nie dokonca jest zrozumialy, ale dzieki! Jesli bede chcial zaglebic sie w te tajniki fali radiowych, poszperam po sieci. Jeszcze raz dzieki! Odpowiedz Link
telbi Re: antyradar w alfie 16.03.06, 11:22 Chyba nie ma takich miejsc gdzie nie dociera radio maryja. Pozdro ;) Odpowiedz Link
janioj Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:00 telbi napisał: > Chyba nie ma takich miejsc gdzie nie dociera radio maryja. > > Pozdro ;) Hmm, a może by tak do Chabarowska!:) Odpowiedz Link
bruner4 Re: antyradar w alfie 15.03.06, 23:59 Ja mam w swojej 156. Ogólnie sprawuje sie ok., suszarki wykrywa z daleka pod warunkiem że pały odpowiednio wcześnie właczą i że nie jedziesz zbyt szybko bo nie zdążysz wyhamować przed nimi. Są niestety również suszarki (na szczęście nieliczne) które wysyłają tylko jeden sygnał, jak usłyszysz antyradar to juz jesteś namierzony.Fotoradary tez wykrywa ale z blizszej odległości (słabszy sygnał) ale wiesz który był włączony jak obok niego przejechałeś- to ważne bo średnio tylko 1/4 działa.Mam starszy typ antyradaru- Whristler 680 Odpowiedz Link
janioj Re: antyradar w alfie 16.03.06, 10:53 Po za rozwiązaniem typu i to, i to, jeśli jeździsz głównie drogami, po których poruszają się TIR-y, to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest CB, chociaż trzeba wiedzieć, że np. w okresie letnim w weekendy, przed świętami oraz wtedy, gdy są zakazy dla TIR-ów, możesz liczyć wyłącznie na innych użytkowników CB w osobówkach. Antyradary reagują na sygnał wysyłany przez radar, w przypadku radarów stacjonarnych nie ma problemu, natomiast jeśli chodzi o suszarki, to często jest to ten sam sygnał, który wraca do radaru z odczytem i wtedy jest "pooo mszy", bo sygnał, który Cię ostrzegł, jest tym samym, który "misiu" odczytał na radarze. Rozmawiałem ze znajomym "misiem" i mówił, że mają zalecenia, żeby pomiar powtarzać i wtedy jeśli między jednym, a drugim pomiarem uda Ci się odpowiednio zwolnić, to jest ok. Jeśli chodzi o fotoradary, to zdaję się, że anty, musi być wyposażony w czujkę laserową. No i jeszcze jedna sprawa, trza go gdzieś schować, bo przy pierwszej kontroli, "miśki" mają prawo Ci go skonfiskować:) Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: antyradar w alfie 16.03.06, 10:59 A ja polecam gps + automapa + poi o radarach Odpowiedz Link
malgoska1 Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:34 Witam. > A ja polecam gps + automapa + poi o radarach Tylko, że nadgorliwcy zaczęli dodawać miejsca, gdzie policja stała "raz kiedyś 10 lat temu jak poszli się w krazki wysikać". Ale oczywiście, jeśli ktoś ma, to lepiej zwalniać co 5km w miejscach gdzie ktoś ich już przyuważył... Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: antyradar w alfie 16.03.06, 12:41 malgoska1 napisała: > Witam. > > > A ja polecam gps + automapa + poi o radarach > > Tylko, że nadgorliwcy zaczęli dodawać miejsca, gdzie policja stała "raz kiedyś > 10 lat temu jak poszli się w krazki wysikać". Ale oczywiście, jeśli ktoś ma, to > > lepiej zwalniać co 5km w miejscach gdzie ktoś ich już przyuważył... > > Pozdrawiam, > Maciej Loret Tak z tym się zgodzę gps krzyczy dość często. Odpowiedz Link