Dodaj do ulubionych

Ahhh ta Brera

17.06.06, 12:38
Wiecie co ostatnio na sieci widzialem test jeszce prototypu tego nie
ucywilizowanego Brery - ciekawe czy ją bedą tez w tej wersji produkować.
Jestem ciekawy czy ktos z grupy już sobie zakupił takie cacuszko. Ostatnio
widziałem ja w kolorze czerwonym ale to byla Brera z JTS'em na pokładzie i
wyglądała jak kosmodrom. Jak widzisz taki samochód to myślisz japierdziele
ale gościu ma gust (nie styl, nie kase, ale gust takie wnetrze które mówi mu
pewnie strace na zakupie , pewnie ludzie będą mówili mi że sie auto i tak
zepsuje, ze będę płacił krocie za naprawy itd.) W pracy mam kilku ludzi
którzy jeżdżą doś dobrymi autami Honda Accord, Toyota Avensis, i tych którzy
jeżdżą słabszymi Octavia , Suzuki Liana, Passat, Zafira i wszyscy sie
wyśmiewają z mojej AR 145 1,4 Bx. Hmm.... ciekawe co by powiedzieli jak bym
podjechal Brerą:-) Czemu włosi nie podkupią jakiś 3-4 temów inżynierów i nie
posadzą maski na szkielecie który zaprojektuja i po częsci wykonają w
niemczech aż prosi się żeby ktoś wpadł na taki pomysł ale ni cholery ...
ciągle problemy z jakościa części w naszych AR.

BTW. ostatnio na waszawskiej chomiczówce pędząc do roboty mijałem się z
błękitnym Masserati Coupe. NICE......

mchmiel
Obserwuj wątek
    • uki145 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 13:08
      Witam! przeciez brera i 159 jest juz oparta o technike GM: silniki JTS to
      zmodernizowane motory opla ,zawieszenie co prawda rózni sie znacznie od tego z
      wectry ,ale równiez ma tam swoje zródło. szczerze mówiac to wolałem jak włosi
      bazowali na konstrukcjach fiata. po drugie to od kiedy auta które wymieniłes :
      juz chociazby passat,octavia ,accord i toyota sa bezawaryjne . czasy gdy te
      firmy robiły dobre pojazdy juz bezpowrotnie mineły . passat b5 np iloscia wad
      konstrukcyjnych i usterek przewyzsza czesto alfe 156 ,toyota miała sporo
      problemów sz silnikami (łancuchy rozrzadu i nadmierne zuzycie oleju ,honda w
      pierwszych accordach problemy z układem smarowania ) nie wiem z czego sie
      ciesza znajomi z pracy :-) . Pozdrawiam Łukasz
      • voivod696 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 13:39
        Ciesza się tylko z obiegowej opini.
        I co oni tam mają Liana, Awensis, Octawia - phii ale ole dupowozy
        145 mmmiodzio.
      • mchmiel21 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 15:00
        Uki dobrze wiesz ze nie zamienie swojej Alfy na inny niemiecki dupowóz :-) stąd
        poważnie zastanawiam sie nad używanym Gtv jak bedę miał kasę to moze uzywaną
        Brere ale to dopiero za rok - poważnie myślałem nad Accordem bo uważam to za
        dobre auto wiesz tak żeby zobaczyć jak się jeździ czym innym niż Alfą. Ale
        powiemszczerze że nie znam ludzi którzy jeździli Hondami i na nie narzekali -
        tak samo jak toyotami. Stąd może fama nieawaryjności.

Panowie a tak poza tym kolega mi ostatnio opowaiadał jak był wsalonie
        przejazdem bo mu cos padło w jego mondeo a był w pobliżu fiara więc pojechał
        tam. Gość z obsługi stojacy koło niego, jak zobaczył że spogląda na AR 156 po
        liftingu powiedział na ucho że w żadnym wypadku ... to takie gówno że szkoda
        gadać już lepiej fiata kupić.

No jak w salonie buce tak mówią to sie nie dziwie że alfa się psuje. Też bym
        się psuł, od samego początku tylko jesteś niedobry i felerny.

Pozdrowionka

mchmiel
        • uki145 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 15:47
          Witam! oj ja tez choruje na Gtv 1.8 ,albo 2.0 T.S . co ciekawe najbardziej
          podoba mi sie ta przed liftingiem ,dzieło sztuki . moje marzenie ,mam
          nadzieje ,ze kiedys bedzie mnie stac ;-) Pozdrawiam Łukasz
          • mchmiel21 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 16:49
            Uki a powiem ci szczerze że nie kumam jednej rzeczy w sumie to dla nas jest oki
            dlaczego te auto tak szybko traci na wartoci przeciez to dość rasowy coupe moim
            zdaniem bardziej charakterystyczny niż np. TT (chociaż nie zaprzeczam że TT ma
            lepszy silnik , zawieszenie itd) ale jak se zobaczysz jak ludziska patrzą na
            przejeżdżające Gtv to aż się chce :-) a co dopiero poweidzieć o Brerze:-)) moim
            zdaniem wiekszość nie wie co to za cholerstwo jest :-) tak samo jak laicy nie
            zauważyli tego <aseratti o którym pisałem. :-) ot niebieski samochód :-)

Gupole nie ?

Ale kierowca który go prowadził co do stylu jazdy podobał mi się najbardziej:-)
            Gość jechał przepisową 50 nie robiąc gwałtownych niezbędnych manewrów... w
            podtekscie jakby mówił ... ano mam takie cacko jade sobie 50 chociaż wiem że za
            chwilę mogę 250 :-) cos w rodzaju numerów Clarksona z Top Gear.

Pozdrowionka
            • uki145 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 18:30
              Witam! do nowych modeli AR jakos powoli sie przekonuje ,ale to moze dlatego ze
              nie widziałem jeszcze Brery na zywo. Gtv podoba mi sie ze wgledu na
              indywidualizm stylistyczny ,bo przeciez cała reszta to technika pozostałych
              modeli .jak dla mnie to robi wieksze wrazenie niz audi TT i na szczescie nie ma
              w serii tych paskudnych systemów kontroli trakcji,których w TT nie da sie
              wyłaczyc . moim zdaniem zadbane Gtv trzymaja cene (jak na AR oczywiscie) ,np w
              porównaniu z Fiatem coupe. ostatnio widziałem egzemplarz z 95 roku za 20 tys
              zł. co do silników audi TT to wcale nie jest tak rózowo. silnik 1.8 t ma duzo
              wad konstrukcyjnych(niezaleznie czy 150 ,180,czy 225 KM :wadliwy sytem
              smarowania turbo ,problemy z łancuchem rozrzadu ,przepływomierze ,czujniki
              temperatury powietrza,wrazliwa na zaniedbania olejowe głowica ) i w zwiazku z
              tym jest równie kłopotliwy w eksploatacji jak nasze wspaniałe Twin Sparki.
              osiagi, nawet pomimo obecnosci turbiny ,sa całkowicie porównywalne (2.0 T.S vs
              1.8 T 150 KM ) osobiscie sporo kilometrów zrobiłem passatem własnie z tym
              silnikem ,takze wiem co mówie ;-) . Pozdrawiam
              • maliek Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 19:08
                Wtrące swoje trzy grosze co do nowych Alf. Oglądałem ostatnio gazetę "Auto
                Technika" (chyba dobrze zapamiętałem). Jest tam artykuł o platformie o nazwie
                EPSILON na której oparto Alfę 159 i Brerę. Z tej samej platformy korzystają
                także Opel Vectra, Saab 93, Subaru oraz jakieś amerykańskie auta. Nowoczesne
                auta zaczynają różnić się tylko kszałtem nadwoza i wnętrza. Silniki też są
                coraz bardziej podobne. Chyba na prawdę kończy się indywidualizm w przemyśłe
                samochodowym bo nawet Ferrari Enzo i Maserati MC12 są podobne.
                Alfa GTv to piękne auto. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto by miał odmienne
                zdanie. One się nie starzeje. To jest moje marzenie które na moje szczęśie jest
                osiągalne bo nie kosztuje aż tak dużo (to prawda że one trzymają cenę) a koszty
                eksploatacji raczej chyba są znośne.
                • mchmiel21 Re: Ahhh ta Brera 17.06.06, 20:25
                  A po cholerę gdybać ... może poprosimy Rafała w końcu Gtv o wypowiedź?
                  Rafał przyłączysz sie do dyskusji??

pzdr mchmiel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka