Dodaj do ulubionych

Do Rafała.

21.06.06, 09:24
Witam .Jeśli możesz ,to napisz co sądzisz o ilości wpisów w "liście
obecności"?Spodziewałeś się takiego odzewu?Czy jesteś zaskoczony?Pozdrawiam
serdecznie:)

Obserwuj wątek
    • rafal.gtv Re: Do Rafała. 21.06.06, 10:48
      Faktyczna ilość biernych userów jest nawet wieksza ( są ludzie bez konta na
      gazecie.pl ).
      Ostatnio ilość wpisów nieco zmalała , bo nie wiedzieć czemu kilka osób zaczęła
      podbijać statystykę :)

Wnioski - chyba pozytywne. Z pewnością jesteśmy jednym z aktywniejszych forów
      AR w kraju. Co prawda nieco sprofilowanych na majsterkowiczostwo , ale to chyba
      nie szkodzi ;)
      Wszelkie wątki beletrystyczne - mile widziane :)
      • streetfighter69 Re: Do Rafała. 21.06.06, 20:15
        A nie tęsknicie za beletrystyka Streetfightera?
        • alces1 Re: Do Rafała. 21.06.06, 20:16
          haha;)
        • spark1.8 Re: Do Rafała. 22.06.06, 08:26
          No nareszcie! Z Tobą chce się żyć :-)
          Alfistom gratulujemy Stritfajtera !
        • rafal.gtv Re: Do Rafała. 22.06.06, 10:19
          > A nie tęsknicie za beletrystyka Streetfightera?

Ależ oczywiście , ze tęsknimy. Właśnie się zastanawiamy , czy może to BMW się
          zbiesiło i zaczynasz szukać porządnej 156 ???
          Wracaj na Macierzystej Marki łono :)
          • karolcia59 Re: Do Rafała. 22.06.06, 10:43
            Odnośnie łona.Nie bójmy się zatrzymać na poboczu,niech mówią,że kolejną alfę
            widziałem...:)
            • rafal.gtv Re: Do Rafała. 22.06.06, 10:59
              Na parkingu jest przyjemniej i bezpieczniej ;)
              • rav145 Re: Do Rafała. 22.06.06, 11:47
                Dama do mnie pije, czego nie moge pozostawić bez komentarza!
                Ja nie twierdzę, że zatrzymują się na poboczu, żeby oglądać łono ale żeby
                sprawdzić czy mają jeszcze zawiechę lub co pod machą zdechło ;) Ci którzy nas
                mijają raczej napewno nie mówią: oooo! Alfa! to piękny samochód. Myślą,
                śpieszyło Ci się #%&@*%@(* to masz za swoje i wąchaj. Dlatego reanimujemy
                zdechlaka i doganiamy taką parówkę na dowód tego, że nic co włoskie nie jest mu
                obce...
                - Siema uliczny wojowniku dawno Cię tu nie było, czyżby problemy z maszyną?
                Jeszcze brakuje mi emeryta? Może miał zawał w polonezie? Należałoby się
                zainteresować dziadkiem ;)
                • emeryt1946 Dziękuję za pamięć ! 22.06.06, 15:11
                  Polonez został niestety zezłomowany. Zawału nie miałem , cierpię z powodu
                  upałów - klimatyzacja w Wartburgu 353S ( czyli szyberdach) nie jest
                  dostatecznie wydajna . Śwagier coś kombinuje z agregatem od lodówki Mińsk, ale
                  alternatorowi mocy nie starcza.

• streetfighter69 Re: Dziękuję za pamięć ! 22.06.06, 18:22
                    widze ze jedna teskniliscie :P
                    BMW sie nie zbiesilo ale sie zamienilo :) Sprzedalem TDS (wcale nie dlatego ze
                    sie psul) a kupilem e34 525iA w stanie jakiego w polsce ani chyba nawet w
                    niemczech nie ma co szukac. auto prezentuje stan salonowy, jezdzi genialnie i
                    rownie dobrze wyglada.
                    ale juz nic wiecej nie mowie bo zaraz bedzie ze streetfighter znowu przyszedl
                    mieszac :))
                    Pozdrawiam wszystkich!
                    • rav145 Re: Dziękuję za pamięć ! 22.06.06, 19:01
                      Hej striit!
                      Dlaczego od razu mieszać? Jeżeli na temat i do rzeczy to nawet odpowiednia pora
                      tu na Ciebie, bo co po niektórzy tęsknią za beletrystyką, heh!
                      Skąd zmontowałeś taką Betę skoro mówisz że próżno szukać takiej tu jak i na
                      obcej ziemi? I opowiedz przy okazji jak wrażenia z jazdy skoro wspomniałeś o
                      silniku.
                      ... drogi dziadku-emerycie :) fajnie że wymiatasz wartburgiem. Miałem niedawno
                      okazję dosiadać messerschmidta w postaci naleśnika na dwóch gaźnikach. Cudowny
                      gang dwusuwa powodował gęsią skórkę choć maszyna szła z uporem. Jednak nie masz
                      co narzekać na klimę - Masz przynajmniej szyber! Mogę pozazdrościć? A powiedz
                      dziadku, jak w niemieckich autach jest ze szczelnością takowego? Ja chyba bałbym
                      się założyć okna w dachu bo po czasie guma parcieje i robi sięakwarium. To
                      pozdrawiam, rav145 ;)
                      • emeryt1946 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 11:36
                        rav145 napisał:
                        > ... drogi dziadku-emerycie :) fajnie że wymiatasz wartburgiem.A powiedz
                        > dziadku, jak w niemieckich autach jest ze szczelnością takowego? Ja chyba
                        >bałbym
                        > się założyć okna w dachu bo po czasie guma parcieje i robi sięakwarium

Nie doceniasz potęgi DDR'owskiego geniuszu inżynierskiego ! Oprócz
                        rewolucyjnego silnika , ponadczasowej linii nadwozia i wzorcowej ergonomii
                        wnętrza pojazd ten posiada szereg udogodnień :

Szyberdach bolidu Wartburg 353s jest konstrukcją odsuwaną - wsuwa się pod tylną
                        część dachu. Przy prawidłowej konserwacji wazeliną techniczną pracuje wiecznie
                        i bezawaryjnie. Guma uszczelki od czasów Honeckera konserwowana jest przez
                        Śwagra gliceryną pozyskiwaną w aptece ( na receptę ze ZBOWiDu )
                        Ponoć współczesne , kapitalistyczne preparaty są dla gumy DDR'owskiej -
                        zabójcze.
                        A glicerynę polecam wypróbować na Alfowskich uszczelkach przed zimą .

W końcu przekazy historyczne dowodzą o ścisłej współpracy fabryki pod Neapolem
                        z dostawcami stali, gumy i łożysk "Zdiełano w SSSR" - co stało się źródłem
                        sukcesu modeli Alfetta , Alfa6 i Alfasud ! Pogłoski o ich rozsypywaniu się już
                        w fabryce były między innymi dziełem zazdrosnych inżynierów z Eisenach i
                        Sahsenring.
                    • alces1 Re: Dziękuję za pamięć ! 22.06.06, 20:24
                      Witaj Streetfighter!
                      Powiedz, gdzie się podziewałeś taki szmat czasu? Czy poszukiwanie Twojego
                      nowego nabytku zajmowało Ci bez reszty czas, że prawie wogóle nie było Cię
                      tutaj widać?
                      Pozdrawiam!
                      • streetfighter69 Re: Dziękuję za pamięć ! 22.06.06, 21:00
                        Nowy nabytek sam sie trafil. W Norwegii. 94 rok, 270.000 km (prawdziwe), pelna
                        szczegolowo udokumentowana historia, auto 100% bezwypadkowe. Nic nie skrzypi, w
                        srodku taka cisza, ze nawet opon nie slychac, tylko delikatny pomruk R6 na
                        wyzszych obrotach. Auto niezwykle solidne, wzorowo wykonane, bardzo komfortowe.
                        Silnik 2.5i z Vanosem, 192KM - bardzo sprawnie napedza te 1600kg, takze z
                        automatem. W aucie nie czuc az tak bardzo tej dynamiki ale w odniesieniu do
                        innych aut, ktore zostaja w tyle oceniam ze nie jest zle - zwlaszcza w trybie
                        sport :) Na trasie jest swietny ten silnik, bardzo lekko dokreca licznikowe 240-
                        250km/h i jeszcze zostaje co nieco pod noga (przetestowane w szwecji). ogolnie
                        bardzo trwaly, mocny, dobrze wykonany woz. Wg mnie jedno z najlepscyh aut BMW.
                        • alces1 Re: Dziękuję za pamięć ! 22.06.06, 23:19
                          No według Ciebie każde BMW, to jedno z najlepszych modeli BMW;)
                          Slyszałem już wielokrotnie o Vanos, wiem, że motory 2.0 6-cylindrowe też takie
                          były, ale co dokładnie jest ten Vanos - nie wiem. Jeśli mogłbyś mnie oświecić,
                          to bardzo proszę.
                          Pozdrawiam!
                          • uki145 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 00:29
                            Witam! BMW tak nazywa system zmiennych faz rozrzadu stosowany w swoich
                            silnikach .system o wiele bardziej skomplikowany niz ten w Twin Sparkach
                            Alfy, pomimo tego praktycznie bezawaryjny ;-) szczegółów jednak nie znam .z
                            pewnoscia "Vanosy" w najnowszych beemkach sa jeszcze bardziej rozbudowane i
                            zajmuja sie zmiana faz zarówno zaworów ssacych jak i wylotowych. co do takiego
                            auta z udokumentowana przeszłoscia to faktycznie prawdziwy skarb ,cóz mozna
                            tylko powiedziec ,ze przed Toba nastepne piekne 200 000 km(przynajmniej silnik
                            tyle zrobi ;-) ) .Pozdrawiam Łukasz
                            • streetfighter69 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 01:13
                              www.bmwworld.com/technology/vanos.htm
                              :))
                        • nicolaromeo Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 01:46
                          Na trasie jest swietny ten silnik, bardzo lekko dokreca licznikowe 240
                          > -
                          > 250km/h

Witam :)
                          Nie chce być niemiły ale chyba licznik Cie troche okłamuje, 190 km 1600 kg i
                          250 km/h?
                          • malgoska1 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 07:46
                            Witam.

> Nie chce być niemiły ale chyba licznik Cie troche okłamuje, 190 km 1600 kg i
                            > 250 km/h?

A cóż w tym niemiłego??? Przecież to fakt, że przy tej masie i ilości koników
                            nijak nie da się osiągnąć 250km/h w tym aucie.

Pozdrawiam,
                            Maciej Loret
                            • streetfighter69 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 10:21
                              > A cóż w tym niemiłego??? Przecież to fakt, że przy tej masie i ilości koników
                              > nijak nie da się osiągnąć 250km/h w tym aucie.

Ludzie, czy wy nie umiecie czytac?? Napisalem wyraznie LICZNIKOWE. Licznik jest
                              wyskalowany do 260 km/h, a wskazowka dokreca sie bez trudu do 240-250 i
                              spokojnie daloby rade zamknac szafe gdybym dalej cisnal. Nie wiem jakie jest
                              przeklamanie licznika przy 240, mysle ze pewnie jakies 10-15km/h, wiec
                              rzeczywiste 225 km/h przy wskazaniu licznika 240 km/h to jak najbardziej jest
                              do osiagniecia. Wg mnie rzeczywiste 230-235 km/h to v max dla 525i. Waga
                              ca.1600kg podana jest razem z kierowca :) No i silnik jest w idealnej kondycji
                              co tez ma duzy wplyw na osiagi.
                              • malgoska1 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 10:46
                                Witam.

> Ludzie, czy wy nie umiecie czytac??

Niektórzy uważają nawet, że potrafią myśleć. ;)

> Napisalem wyraznie LICZNIKOWE

Wymień licznik - będziesz spokojnie osiągał 350km/h. Oczywiście LICZNIKOWE. ;)))
                                Co Ci właściciele BMW tacy nerwowi jacyś??? Parę dni temu na zlocie Alf z
                                innego forum był "lekko wcięty" właściciel 316i bardzo zadufany w mozliwości
                                swego bolidu. ;))

Pozdrawiam,
                                Maciej Loret
                                • streetfighter69 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 12:27
                                  Nie bądź złośliwy, Małgośka :))
                                  • nicolaromeo Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 12:49
                                    Zaczyna się :) jeee!
                              • spark1.8 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 12:32
                                to ile Ty ważysz ?!!! Musisz koniecznie odstawić czipsy !!!
                                • streetfighter69 Re: Dziękuję za pamięć ! 23.06.06, 14:19
                                  moja 525iA wazy 1515kg + moje 90kg = 1605kg. wszystko sie zgadza :)
                                  a chipsow nie jem i gruby nie jestem :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka