24.08.06, 12:42
Po pierwsze Witam! wszystkich zakochanych w pięknej włoskiej robocie reprezentującej się Alfą Romeo.

Mam do was wszystkich moi drodzy pytanie a mianowicie:

Czy warto pakować się w sprowadzenie 156 z zagranicy? Czy może jednak kupić ją w naszym "pięknym" kraju?

Jeśli ściągnięcie to dochodzi kolejne pyt. Jakie są koszta takiej zabawy pomijając paliwo żeby nią dojechac do domu, oraz cene samego samochodu?
Chodzi mi głównie o jakieś opłaty celne etc.

Będe wdzięczny za każdą odpowiedz :)

Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • alcol Re: Pytanie 24.08.06, 13:36
      Moja Bella przyjechała z Reichu i miała jednego właściciela, książkę serwisową
      i prezentowała naprawdę nienagany stan techniczny.

Co do opłat to należy: zrobić i opłacić tłumaczenia, opłacić: akcyzę, opłatę
      ekologiczną, kartę pojazdu, tablice rejestracyjne i dowód, opłatę w urzędzie
      skarbowym (to by było chyba na tyle ale mogłem coś przeoczyć).
      Oczywiście łącznie cała kwota najbardziej zależna jest od ceny zakupu auta
      wpisanej w umowie kupna-sprzedaży - od jej wielkości nalezy zapłacić akcyzę i
      tak np. akcyza za alfę z 99' rocznika wyności 65% ceny na umowie.

Tajemnicą poliszynela jest, że handlaże zaniżają ceną do bardzo niskich kwot i
      wtedy łączne opłaty kszatłtują się na poziomie nie większym niż 1500zł.
      • alces1 Re: Pytanie 24.08.06, 17:14
        Więc tak podsumowując ile jesteś do przodu po zakupie tej Alfy wzgledem ceny
        takiego samego samochodu w Polsce? Wiem, że porównanie jest mało obrazujące, ale
        pieniądz, to pieniądz:)
        Pozdrawiam!
        • evendim1 Re: Pytanie 24.08.06, 18:36
          hmm licząc że te koszty miałby się zamknąć w okolicach 1500/2000 PLN impreze powinienem zamknąć w okolicach 13-15k a w Polsce po moich wstępych obserwacjach mogłobybyć ciężko... tak więc chyba jednak, bede musiał przekroczyć granice UE :)
          • evendim1 Re: Pytanie 24.08.06, 18:37
            jeszcze jedno pyt. tłumaczenia czego?
            • alcol Re: Pytanie 24.08.06, 20:39
              Tłumaczenia wykonane przez tłumacza przysięgłego umowy i briefu.
    • robert.rudnik666 Re: Pytanie 24.08.06, 19:40
      ja moge Ci sprzedać swoją ALFE 156 1,6 z 99roku.jestem drugim właścicielem.cena
      do uzgodnienia ale nie wygórowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka