piotrcar 31.08.06, 20:00 Witam.Mam pytanie w ktorym miejscu znajduje sie w alfie 156 sonda lambda i czy jest mozliwosc sprawdzenia jej jakos??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius01 Re: Sonda lambda 01.09.06, 10:10 Tam gdzie we wszystkich samochodach... Szukaj sondy Labda za kolektorem wylotowym na rurze prowadzącej do katalizatora. Sonda będzie umiejscowiona bliżej katalizatora i będzie to jedyne urządzenie przykręcone na rurze wydechowej w tym miejscu :) Odpowiedz Link
piotrcar Re: Sonda lambda 01.09.06, 16:01 Dzieki zbyszek tak wlasnie myslalem.Ale nie bylem pewny.A czy wieszmoze czy darady ja jakos sprawdzic????pozdrawiam Odpowiedz Link
aquarius01 Re: Sonda lambda 01.09.06, 17:33 Jest sposób na przetestowanie sondy w warunkach domowych. Ja nie pamiętam całej procedury dokładnie, więc nie będę jej przytaczał, żeby czegoś nie pomieszać, ale myślę, że Bedboys będzie Ci w stanie napisać o co w tym biega z należytą dokładnością. Myślę, że powinieneś się do niego zgłosić o poradę ;) Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Sonda lambda 01.09.06, 17:47 Witam. > Bedboys będzie Ci w stanie napisać o co w tym biega z należytą dokładnością. O tym myslisz: www.alfaromeo.pl/phpBB/viewtopic.php?t=1826&highlight=sonda ? Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
bedboys Re: Sonda lambda 01.09.06, 18:01 Łatwa sprawa w 156 wtyczka sondy jest tuż przy przepustnicy - kaka podłużna na 4 kable - dwa białe jeden szary i jeden czarny. Rozgrzej auto weź miernik cyfrowy wbij igłę w czarny kabel - wsun do wtyczki od tyłu podłącz jeden kabel miernika do tego a drugi do masy odpala auto i patrz co pokazuje powinno się szybko zmieniać w zakresie od 0 do 1 V jeżeli tak chodzi jesk OK jeżeli pokazuje stałą wartość - złom. Odpowiedz Link
piotrcar Re: Sonda lambda 01.09.06, 19:28 Wielkie dzieki wszystkim a najwieksze DZIEKI dla Bedboys.Jutro to sprawdze i dam znac.pozdrawiam Odpowiedz Link
piotrcar Re: Sonda lambda 02.09.06, 11:31 Hejka.No i sonda do wymiany caly czas wskazuje 0,85V.A teraz mam pytanie co sadzicie o tym???Czy ktos to moze kupowal albo cos??? allegro.pl/item124386337_sonda_lambda_ntk_ngk_4_przewody_uniwersalna_.html prosze o szybka odpowiedz Odpowiedz Link