piotrcar 13.09.06, 11:05 Witam.Dzis zajrzalem do swiec i ku mojemu zdziwieniu w otworach gdzie znajduja sie swiece byla woda.Czy ktos moze wie skad sie tam wziela???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrcar Re: Woda w swiecach 13.09.06, 11:33 a nie ma innej mozliwosci dostania sie tam wody?? Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: Woda w swiecach 13.09.06, 11:35 piotrcar napisał: > a nie ma innej mozliwosci dostania sie tam wody?? Jest. Kiedys rozmawialem na ten temat w serwisie AR i dowiedzialem sie ze jest taki problem w silnikach TS. Woda dostaje sie od spodu, wystarczy ze bedzie konkretna ulewa i wjedziesz w duza kaluze. Odpowiedz Link
piotrcar Re: Woda w swiecach 13.09.06, 11:57 No wlasnie moze itak byc.Bo jak wymienialem rozrzad to koles siemnie pytal czy mylem silnik bo jest w swiecach woda i odsysal mi ja.I dzis zagladam a tam znowu woda.a czy pomoze oslona silnika jak sie ja zalozy?? sluchaj widze ze jestes bardzo pojetny,to mam do ciebie jeszcze jedno pytanie:Dzis takze przysluchalem sie silnikowi i jak kedys wspominalem ze na wysokosci przepustnicy slychac takie bzzz bzzzz.I ktos tam na forum stwierdzil ze to silnik krokowy,ale ja dzis sie przysluchalem i to nie jest silnik krokowy tylko zaraz obok przepustnicy jest rurka gumowa wychodzaca z silnika spod pokrywy tej plastikowej,wydaje misie ze tojest rurka paliwowa i ona schodzi w dol do plastiku za przepustnica.i to wlasnie ta rurka wydaje ten dzwiek,bo jak sie ja zgniecie to nie ma juz tego dzwieku ale za chwile powraca.Co tojest???? Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: Woda w swiecach 13.09.06, 12:15 >Dzis takze przysluchalem sie silnikowi i jak kedys wspominalem ze na >wysokosci przepustnicy slychac takie bzzz bzzzz... Nie spotkalem sie z takim problemem ale w mysl zasady po nitce do klebka powinienes bez trudu znalezc przyczyne, tym bardziej jesli lezy ona w gumowej rurce :) Wiedzac gdzie lezy problem latwo jest go rozwiazac. Odpowiedz Link
piotrcar Re: Woda w swiecach 13.09.06, 12:25 No wlasnie dzis sciagnelem ta gumowa rurka i takze sciagnelem taki plastikowy kapturek do ktorego dochodzila ta rurka inic tam ciekawego nie znalazlem.A sluchaj mozesz podac miswojego maila to ja zrobie fotki i ci wysle i nagram filmik i posluchasz?? Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: Woda w swiecach 13.09.06, 21:39 zapytaj lepiej rafala.gtv - on predzej ci cos podpowie. ja w alfach nie siedze :) Odpowiedz Link
marys-ar155 Re: Woda w swiecach 15.09.06, 17:51 W mojej alfie w świecach jednego cylindra był olej też nie wiem skąd? I to bzykanie też słychać jak przekręcm kluczyk a silnik jeszcze nie pracuje? Odpowiedz Link
alces1 Re: Woda w swiecach 15.09.06, 18:09 No i ma bzykać, bo niby skąd wzięło by się paliwo w śilniku?? Z resztą nawet kontrolka, która się zapala po przekręceniu zapłonu o tym świadczy! Odpowiedz Link
piotrcar Re: Woda w swiecach 15.09.06, 19:19 A wlasnie poslucham jutro czy jak przekrece tylko kluczyk czy bzyyyyka. Odpowiedz Link