Dodaj do ulubionych

Kwestia bagnetu w boxerze

19.09.06, 19:33
Zmieniłem silnik z 1.4 na 1.7 jednak do nowego silnika musiałem wsadzić stary bagnet z 1.4 I tu moje pytanie a właściwie prośba do posiadaczy silników 1.7 ie lub gaźnikowych, czy mogliby zmierzyć długość bagnetu i odległość podziałek min i max od końca bagnetu

Z góry dzięki bo sprawa ważna i nagląca bo chyba mam za mało oleju, choć mam max

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • luke35 Re: Kwestia bagnetu w boxerze 19.09.06, 23:19
      Witam! Ja mam 1.7 ale 16V.U mnie długość bagnetu wynosi 53cm.
      Do min. jest 3cm,a do max 6cm.
    • sciemka2 Re: Kwestia bagnetu w boxerze 20.09.06, 00:05
      witam.
      co do bagnetu to nie wiem bo moja alfa stoi na warsztacie i nie mam jak
      zmiezyc,ale mam pytanko....w jakim stanie jest twoj silnik 1.4 bo potrzebny mi
      boxerek 1.4 do 146 z 1997.
      pozdrawiam
      • alex982 Re: Kwestia bagnetu w boxerze 20.09.06, 01:17
        Napisałem Ci w poście Pomocy!!!! ale mogę się powtórzyć :)

Silnik ma przebieg 115 tyś z czego ja nim zrobiłem ostatnie 40kkm
        5kkm temu robiłem kompleksową regenerację obu głowic: regeneracja obu wałków, nowe szklanki, popychacze, wszystkie uszczelki i uszczelniacze. Nie wymieniłem jednak pierścieni a te są troche zużyte, silnik spalał ok. 0,5l oleju na 1500km jednak nie miał żadnych problemów z mocą, w swój ostatni kurs wyciągnął licznikowe 195 więc na prawde nieźle. Jednak nie wiem czy jako całość będzie Ci pasować ponieważ silnik ten był gaźnikowy. Tu musiałby wypowiedzieć się jakiś ekspert. Ale myśle że na pewno tłoki będą dobre po wymianie pierścieni, wałki rozrządu, będą pasować na pewno, nie wiem jak z resztą. Silnik sprzedaje w cenie silnikowego złomu, bo nie wiem w jakim stanie jest wał i panewki, choć z ręką na sercu mogę powiedzieć że nic w nim nie stukało. Na pewno pompa oleju jest do wymiany, pompa wody zrobiła jakieś 10kkm więc prawie nówka. Jutro wystawiam aukcje, wrzucę linka

pozdrawiam
        • sciemka2 Re: Kwestia bagnetu w boxerze 20.09.06, 13:03
          no tak!!!!!!z tego wszystkiego juz sie pogubilem i sam nie wiem z kim ?o czym?
          i z jakim skutkiem?
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka