streetfighter69 23.10.06, 18:24 www.youtube.com/watch?v=L7Cymx2qLeQ Brera to naprawde ciezka krowa... Niech mi ktos powie co powoduje ze to auto az tyle wazy??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and5 Re: Brera vs. Z4 vs. TT 23.10.06, 19:24 jak na tak WIELKĄ nadwagę to mocno jej nie zostawili w tyle;). Swoją drogą ciekawe jakby wyglądał test gdyby do BMW i Audi zapakowali po cztery osoby i tym samym zniwelowano te 350 kg nadwagi Brery. Odpowiedz Link
alcol Re: Brera vs. Z4 vs. TT 23.10.06, 19:28 Ja też sie juz nad tym zastanawiałem i nie ukrywam, że smuci mnie to wielce bo to naprawde ładne auto ale na tle bezpośrednich rywali pod względem osiągów wypada bardzo przeciętnie. Około 300kg wiecej to naprawdę sporo :( W zwykłych warunkach drogowych myślę, że można pogodzić się z trochę gorszymi osiągami ale nadal przyzwoitymi i nie dla wszystkich osiągalnymi - no bo przecierz to auto ma przynosić przyjemnośc nie na torze tylko podczas normalnej eksploatacji. Za to spalanie na poziomie 16-17 litrów jest już naprawdę żenujące bo konkurencja pali o średnio 5 litrów mniej :( Niedawno w jakiejs gazecie widziałem podobny test - cała 3 z filmu + 350Z - tam również Brera odstawała pod względem osiągów i spalania a nadrabiała tylko stylem. Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Brera vs. Z4 vs. TT 24.10.06, 01:22 No jak to co? Cuore Sportivo. Kiedyś się pytałeś gdzie to jest.No i masz odpowiedź, gdzies pod podłogą i waży 300 kilo. Odpowiedz Link
maliek Re: Brera vs. Z4 vs. TT 24.10.06, 09:05 Też się zastanawiam, co w tym samochodzie tyle waży. Dwa dodatkowe fotele z tyłu, mechanizmy napędu na cztery koła? Większe zużycie paliwa bierze się chyba z tej wagi. Ciekawe jak by wyglądało to porównanie, jeżeli jej masa była porównywalna z konkurencją? Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: Brera vs. Z4 vs. TT 24.10.06, 11:10 > Ciekawe jak by wyglądało to porównanie, jeżeli jej masa była > porównywalna z konkurencją? Mysle ze wtedy poziom bylby wyrownany. Silniki maja podobne parametry. Dziwi mnie jednak ta ociezalosc zeby nie powiedziec otylosc Brery bo Wlosi zazwyczaj wygrywali z niemiecka konkurencja wlasnie waga, a tym razem zafundowali nam krowe... ;) Roznica w zuzyciu paliwa jest rowniez nieakceptowalna. Mysle ze to glowny czynnik ktory spowoduje ze Brera na tle klasowych rywali bedzie przecietnie atrakcyjna propozycja. 1777kg vs. ca. 1400kg BMW i Audi to naprawde przepasc. Odpowiedz Link
moto-cykl Re: Brera vs. Z4 vs. TT 24.10.06, 21:32 Zgadza sie. Torsen w crosswagonie wazy 170kg czystego metalu (nie jakiegos haldexowego gowna) i jest ZAJEBISTY :-)))))) Sil pozdrawiam Odpowiedz Link
alcol Re: Brera vs. Z4 vs. TT 24.10.06, 21:38 No to teraz wystarczy odnaleść jeszcze 200 kilo :))) Odpowiedz Link
ttomee Re: Brera vs. Z4 vs. TT 24.10.06, 22:01 co do krów, jak napisał mi mój kolega, Niemcy mają krowy ładniejsze od swoich żon, więc muszą się jakoś dowartościować :) Wsiądź do Brery i trzaśnij drzwiami - zauważysz że bezpieczeństwo waży. Pozdrawiam Odpowiedz Link