marys-ar155 11.11.06, 19:33 Witam , mam alfe 155 rozmiar opon 195/55/15 , proszę o poradę czy ktoś używał łańcuchy śniegowe , co polecaćie i radzicie . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoska1 Re: łańcuchy śniegowe? 11.11.06, 19:57 Witam. > proszę o poradę czy ktoś używał łańcuchy śniegowe , co polecaćie i radzicie . Jeśli często jeździsz po śniegu czy lodzie, dobrze jest mieć łańcuchy (lepiej jechać na 10-letnich slickach z łańcuchami niż najlepszych nowych zimówkach). Markowe, to np. Pewag, Rudpol... Ceny od 300PLN... Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
dudix83 Re: łańcuchy śniegowe? 12.11.06, 14:39 Witam ja tam kupilem w makro za 80 zl i przejezdzilem na nich juz 3 zimy -> wypady w gory i za granice na slowacje. Dalej sie trzymaja i nie wykazuja zadnych wiekszych oznak zuzycia. Nie wiem dokladnie jaka moze byc roznica miedzy tymi co ja mam a tymi za 300 zl. Prosze o wykazanie roznic. pozdrawiam dudix83 Odpowiedz Link
malgoska1 Re: łańcuchy śniegowe? 12.11.06, 14:56 Witam. > ja tam kupilem w makro za 80 zl i przejezdzilem na nich juz 3 zimy -> wypad > y w gory i za granice na slowacje. Dalej sie trzymaja i nie wykazuja zadnych > wiekszych oznak zuzycia. Ty robisz wypad w ciągu roku, a ludzie mieszkają w miejscach, gdzie czasem przez kilka tygodni auta stoją w garażu, bo półtorej metrowych zasp nie przejedziesz niczym, a drogi bywają nieodśnieżane od paru/nastu lat. > Nie wiem dokladnie jaka moze byc roznica miedzy tymi co ja mam a tymi za 300 > zl. Prawie żadna. Jak między Fiatem i Alfą. Za trzysta, to można kupić najtańszy markowy model, odpowiednik supermarketowych za 50-100PLN. > Prosze o wykazanie roznic. Różnice, to pewnie łatwość zakładania czy trwałość. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
dudix83 Re: łańcuchy śniegowe? 12.11.06, 15:37 Wiec po co przeplacac ? Piszac o wypadach mialem na mysli nie jedno czy 2 dniowy ale przynajmiej 2 tygodnie. Nie jestem w stanie policzyc ile km moglem zrobic na tych lancuchach ale jestem ciekaw jakby wypadl test. pozdrawiam dudix83 Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: łańcuchy śniegowe? 13.11.06, 07:42 Ja zrobiłem ponad 100km z czego ze 10 to był goły asfalt na zwykłych z hipermarketu za 60zł i zero problemów. Odpowiedz Link
piotrcar Re: łańcuchy śniegowe? 13.11.06, 10:19 Witam.Ja rowniez w tamtym roku kupilem lancuchy za cale 50 zl najzwyklejsze jakie byly i powiem ze dawaly rade a byly zkurat zalozone na tylni naped do forda scorpio.No ale jesli ktos uzywa lancuchy cala zime to nie polecam takich za 50 zl lepiej zainwestowac w cos porzadnego,np takie za 1200 zl,albo zainwestowac w opony z kolcami.Sam teraz takie posiadam i roznica jest nieziemska.Niebo a ziemia:))) Odpowiedz Link