09.05.07, 21:15
Witam. Mam pytanie, jak wymienić antenę? jest złamana na przegubie i gubi
fale, próbowałem sie dostać od lampy sufitowej, ale nie ma dostępu. Kto
pomoże? Alfa145
Obserwuj wątek
    • a146 Re: antena 10.05.07, 12:53
      Przyłączam siędo pytania.
      A do Ciebie czy kupiłeś nową antenę czy próbujesz jakoś sklecić ułamaną?

Pozdra Sław
      • michal6250 Re: antena 10.05.07, 13:12
        Witam.
        Rok temu wymieniałem antenę gdyż była połamana i niestety do łatwych rzeczy to
        nie należy.
        Jedyną możliwością jest przez oświetlenie w podsufitce, trzeba mieć wąskie ręce
        i żeby powiedzieć delikatnie mnóstwo cierpliwości, a i tak nie obędziecie się od
        pomocy drugiej osoby.
        zmarnowałem przy tym z dobrych kilka godzin, ale teraz radio pięknie gra.

AR146 1.6TS 2000r
        • janioj Re: antena 10.05.07, 13:37
          Hmm, trochę mnie to dziwi, bo, jak widzę masz dokładnie taki sam model jak mój.
          U mnie wymiana anteny to było dosłownie kilka minut roboty, oczywiscie pod
          warunkiem, że odpowiednio dobierze się nową (trzeba zwrócić uwagę na kształt
          maskownicy w stosunku do otworu). Antena przykręcona jest na zewnątrz śrubą,
          bodajże M5, na śrubokręt, do takiej specjalnej "stopki" przykręconej od spodu
          do dachu, a tej nie ma potrzeby wymieniać, bo tam się nie ma co połamać. Od
          lampki możesz się dostać tylko do połączenia anteny z przewodem antenowym.
          • dwat59 Re: antena 10.05.07, 18:52
            janioj napisał:

> Hmm, trochę mnie to dziwi, bo, jak widzę masz dokładnie taki sam model jak
            mój.
            >
            > U mnie wymiana anteny to było dosłownie kilka minut roboty, oczywiscie pod
            > warunkiem, że odpowiednio dobierze się nową (trzeba zwrócić uwagę na kształt
            > maskownicy w stosunku do otworu). Antena przykręcona jest na zewnątrz śrubą,
            > bodajże M5, na śrubokręt, do takiej specjalnej "stopki" przykręconej od spodu
            > do dachu, a tej nie ma potrzeby wymieniać, bo tam się nie ma co połamać. Od
            > lampki możesz się dostać tylko do połączenia anteny z przewodem antenowym.

Tak jest, jak piszesz. Wypytałem sie kolegi z pracy, który też ma 145 i
            wymieniał takim sposobem. Dzięki za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka