dwat59 09.05.07, 21:15 Witam. Mam pytanie, jak wymienić antenę? jest złamana na przegubie i gubi fale, próbowałem sie dostać od lampy sufitowej, ale nie ma dostępu. Kto pomoże? Alfa145 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a146 Re: antena 10.05.07, 12:53 Przyłączam siędo pytania. A do Ciebie czy kupiłeś nową antenę czy próbujesz jakoś sklecić ułamaną? Pozdra Sław Odpowiedz Link
michal6250 Re: antena 10.05.07, 13:12 Witam. Rok temu wymieniałem antenę gdyż była połamana i niestety do łatwych rzeczy to nie należy. Jedyną możliwością jest przez oświetlenie w podsufitce, trzeba mieć wąskie ręce i żeby powiedzieć delikatnie mnóstwo cierpliwości, a i tak nie obędziecie się od pomocy drugiej osoby. zmarnowałem przy tym z dobrych kilka godzin, ale teraz radio pięknie gra. AR146 1.6TS 2000r Odpowiedz Link
janioj Re: antena 10.05.07, 13:37 Hmm, trochę mnie to dziwi, bo, jak widzę masz dokładnie taki sam model jak mój. U mnie wymiana anteny to było dosłownie kilka minut roboty, oczywiscie pod warunkiem, że odpowiednio dobierze się nową (trzeba zwrócić uwagę na kształt maskownicy w stosunku do otworu). Antena przykręcona jest na zewnątrz śrubą, bodajże M5, na śrubokręt, do takiej specjalnej "stopki" przykręconej od spodu do dachu, a tej nie ma potrzeby wymieniać, bo tam się nie ma co połamać. Od lampki możesz się dostać tylko do połączenia anteny z przewodem antenowym. Odpowiedz Link
dwat59 Re: antena 10.05.07, 18:52 janioj napisał: > Hmm, trochę mnie to dziwi, bo, jak widzę masz dokładnie taki sam model jak mój. > > U mnie wymiana anteny to było dosłownie kilka minut roboty, oczywiscie pod > warunkiem, że odpowiednio dobierze się nową (trzeba zwrócić uwagę na kształt > maskownicy w stosunku do otworu). Antena przykręcona jest na zewnątrz śrubą, > bodajże M5, na śrubokręt, do takiej specjalnej "stopki" przykręconej od spodu > do dachu, a tej nie ma potrzeby wymieniać, bo tam się nie ma co połamać. Od > lampki możesz się dostać tylko do połączenia anteny z przewodem antenowym. Tak jest, jak piszesz. Wypytałem sie kolegi z pracy, który też ma 145 i wymieniał takim sposobem. Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link