seboslaw1 19.05.07, 20:26 Kupiłem alfe 156 1.8 TS, w czasie jazdy świecą sie kontrolki abs,hamulca ręcznego i od poduszki powietrznej.Co to oznacza i co można zrobić,aby to usunąć.Auto przy hamowaniu znosi na prawo.Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dudix83 Re: Kontrolki Abs, Ręczny, poduszka. 20.05.07, 11:05 seboslaw1 napisał: > Kupiłem alfe 156 1.8 TS, w czasie jazdy świecą sie kontrolki abs,hamulca ręczne go i od poduszki powietrznej.Co to oznacza... to oznacza ze nie dziala abs, moze byc za malo plynu hamulcowego w zbiorniczku i ze w razie stluczki zadna poducha nie wypali (albo juz byly wypalone i tylko zlozono do kupu ) a nie reanimowano centralkii nie tylko, i pewnie jeszcze wiele wiele innych pierdol.... > i co można zrobić,aby to usunąć wymontuj wyswietlacz ktory jest pomiedzy zegarami :) najprosciej i najszybciej. > Auto przy hamowaniu znosi na prawo powodow moze byc setka - oto kilka z nich: tarcze, klocki, zla geometria, "krzywy samochod" jakbys sie wysilil i uzyl opcji szukaj to bys znalazl bardzo szybko odpwiedzi na swoje zmartwienia i z drugiej strony..... Gdzie ty miales oczy i rozum kupujac Alfe w takim stanie ???????!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprzedawca Ci powiedzial ze super autko bedziesz mial za 8 tys zl a Ty naiwny wziales bo bedziesz mial Alfe ?? pozdro dudix83 Odpowiedz Link
purhed Re: Kontrolki Abs, Ręczny, poduszka. 20.05.07, 11:21 pozostaje tylko pogratulować dobrego zakupu;) Odpowiedz Link
seboslaw1 Re: Kontrolki Abs, Ręczny, poduszka. 20.05.07, 11:45 Auto nie było stuknięte, fakt kupiłem je bardzo tanio i po za wymienionymi usterkami nic jej nie jest.Poduszki też nie były odpalane.Pozdrawiam i gratuluje humoru ;). Odpowiedz Link
dudix83 Re: Kontrolki Abs, Ręczny, poduszka. 20.05.07, 16:55 > fakt kupiłem je bardzo tanio i po za wymienionymi usterkami nic jej nie jest. Tylko ze teraz zeby je usunac to musisz w to wlozyc troche kasy a ile to: najbardziej przyjazny wariant: moze jakis bezpiecznik od ABS to sprawa groszowa albo czujnik ABS plyn hamulcowy zeby dolac podpiecie i wykasowanie bledu bo moze sie jakas wtyczka rozlaczyla albo npinacz pasow nie ma wlasciwego oporu i pozostaje zamontowac symulatory ( wszystko robione poza ASO a czujnik z ASO ) to wyjdzie do 200 zl wersja hardcore, oh my god, ja pier... pompa abs chyba ze 3 000 pln centralka poduszek 1 500 pln nie daj boze poduszki bo to pewnie bedzie wiecej warte niz samochod i wreszcie plyn hamulcowy 25 zl moze do 5000 pln sie zmiescisz jesli z poduszkami bedzie wsio okey Odpowiedz Link
seboslaw1 Re: Kontrolki Abs, Ręczny, poduszka. 20.05.07, 12:46 Poszukałem na opcji szukaj i znalazłem. Dzięki. Odpowiedz Link